Doğru söylüyorsun. Yalnız bakınca Luffy bayağı bir dövüş sonrası G2 ve G3'ü elde etti. Mangaka genelde uygun rakipler karşısına çıkardı. Lucci ilk Luffy ile karşılaşsa mesela belki dövüş bir dakika bile sürmezdi -Yalnız Croco ve Lucci olaylarında saçmaladı Mangaka. Çok erken dövüştürdü onlarla. G2, G3'ü ve hakisi olmayan Luffy Croco'yu yendi. WB'ye kafa tutan bir Croco'dan bahsediyoruz, hakisi olmasa tutmazdı herhalde. İllaki Croco da haki kullanıyordur. Övülen bir Lucci'den bahsediyoruz, C9'ın başı. Bu adamın da haki kullanıyor olması lazımdı-. Neyse buralardan yola çıkarak her dövüş sonrası kendine bir sürü şey kattı Luffy. Shabody'de patlayınca 2 yıllık bir eğitim aldı. Haki kullanmayı öğrendi, muhtemelen Rayleigh savaş tecrübelerinden falan da bahsetmiştir, kullanışlı şeyler öğretmiştir Luffy'e. Şu anki seviyesini bir Shicki olarak görüyorum. Güçlü rakiplerle karşılaşıyor. Dof olsun Cracker olsun. Gidip en güçlü ile dövüşmüyor. BM'ye bir yumruk atayım dedi sadece, dövüşse ne olurdu açık sanki. Kaidou Arcında Kaidou'ya tek başına dalma ihtimali yok bence. Dört komutana şöyle bir dağılım olsa; Jozu birini, Vista birini, Zoro ve Pedro birini, Sanji, Jinbei birini alsa, Shogun'u Neko alsa, Kaidou'ya Luffy - Law - belki Kidd - olası ihanetle Drake - omurgasız Apoo - ölmediyse Hawkins - Marco dalsalar hem Yonkou gücünü görürüz hem de Kaidou inse bile ben de Naruto etkisi yaratmaz.
Dipnot: Bu Kaidou'yu öyle bir gösterdi ki şu ekip bile dalsa adam bunları geri püskürtür gibi geliyor hâlâ bana
Gelişim olayında illaki bir yerden sonra duruyordur gelişimleri bence ve belli bir yaştan sonra istesen ve potansiyeline ulaşmasan da gelişemiyorsundur herhâlde. Herkesin bir potansiyeli vardır. Çalışarak en fazla potansiyeline ulaşırsın. Yoksa herkes çok çalışarak Yonkou seviyesine gelebilirdi. BM ve Kaidou'dan anladığımız kadarıyla bunlar çalışmamış bile muhtemelen doğuştan ya da bilimsel deneyler sonrası dünyaya Yonkou olarak gelmişler
Shanks'a bakınca ise adam çalışmış, KK'nın gemisinde miçoluk yapmış, emek vererek buralara gelmiş.