Evet az önce onu yazacaktım sildim sonra uzatmamak içinAlgıda seçicilik bu olsa gerek. Cidden hatırlamıyorum öyle bir tartışmayı. Ha şey vardı, Luffy tek başına tayfayı yener tartışması dönüyordu bir ara. Bu örnek olabilir aslında.
Hayır şaka değil. Law'ın fanı Luffy ve Sanji fanı kadar yoktur elbette. Ama en çok fanı olan 6-7 karakterden biridir herhalde. Hem en favori karakteri Law olmasa da ayrıca Law'ı da seven çoktur.Şaka mı bu? Law'un fanı forumda azdır. Tartışma çıkma sebebi de fanlık değildir. Herkesi niye aynı kalıba koyuyorsun?
Adam çıkıp Zoro, Roger seviyesi olacak derse kusura bakma da herkes tiksinir ondan. Luffy'den güçlü derse de öyle. Mesele fanlık evet, ama Zoro fanlığı. Adamlar uçmuş.
O adamlar azınlık değil. Geneli sıkıntılı. Luffy fanlarının yarısı uçuksa bu adamların %90'ı uçuk. Mantıklı Zoro fanı çok az.
Herkesi aynı kalıba koymuyorum. Her tartışma bundan çıkıyor değil tabi ki. Ben Zoro fanlarının marjinal görünmesine neden olan şeyden bahsediyorum.
Ayrıca herkesi aynı kalıba koymaktan bahsedip Zoro fanlarının %90'ı mantıksız, uçuk gibi ifadeler kullanmışsın. Bence bu çelişki ile sen mantıksız konuşmuşsun.
Ve Zoro Roger seviyesi olacak diyenler Zoro fanlarının içinde çok çok azınlıktır. Verdiğin örnek bile genelleme yapmaya müsait değil. Sonra da %90'ı uçak, tren, vapur vs diyorsun