Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hala Zoro Luffy'nin yancısı Law ise ortağı gibi cümleler var. Luffy her anlamda Law'ı outclass ettiğini göstermiştir Dressrosa'da. Denk sanıyorduk Punk Hazard'da, olmadıklarını öğrendik. Ha ille aynı kefe muhabbeti varsa Zoro da Law gibi bir süpernovadır. Alın size kefe. Sanji'yi Zoro'ya denk görenler, Zoro'yu Law'a denk görenlerden çok daha büyük yanılgıda. Sanji kim Zoro kim arkadaşlar. Arada şimdilik iki belki bire düşecek tık farkı var.

Son düzenleme:
G4 gücü dediğim hani Zoro'nun da g4 emsali bir saldırısı vardır anlamında :) Hani bir "koz" gibi düşün.

Daha tehlikeli olması kimi zaman daha güçlü olmasından daha önemli bir özellik olabilir. Enteresan bir cümle oldu :) Şöyle açıklıyım. Baktığın zaman Gamma knife g4 'ten daha güçsüz bir teknik. Saf güç açısından mesela. Ama adamın organlarını yiyor. Kong Gun yesen tekrar ayağa kalkabilirsin ama gamma yesen ölürsün. Iste bu daha güçlü olan Kong gun'dan daha tehlikeli ve daha öldürücü bir saldırı :) Bu mantıkla daha az güçlü olan ve daha fazla tehlikeli olan saldırılar olabilir.

Zoro'nun kenb. haki kullandığı en az 5-6 tane sahne gösteririm sana ama mobildeyim. Sen nasıl göremedin kenb. haki namına onu anlamadım :bilmem:
Benim dediğim de tam @Raiden ın dediği gibi.Zoronun g4 gücü olabilir ama Doffa 1 e 1 de vuramaz o saldırıyı.Hatta ileriye gideyim Zoro kılıç ustaları ile dövüşmedimi otomatikman 1 0 geriden başlıyor.Mangakanın suçu da var tabi bunda. Pica o kadar uğraşılacak birisi değildi mesela.

Kılıç kullanmak bir ekstra güç değil.Kılıç kullanırsan mesela bacakların ile tekme atmayı yapmıyorsun veya başka yeteneklerin köreliyor zamanla.Yani demek istediğim kılıç kullan veya kullanma ne kılıç kullanan birine karşı dezavantaja düsersin ne de avantaj sağlar bu sana.Kaku-jyabura mevzusunu senin konuda tartışmıştık zaten

Zoronun tek k.haki sahnesi şu balçık adamı Luffy söyledikten sonra sezmesi.

Nasıl yok kendisi söylüyor. Tekkai kenpo zaten dövüş stilinin adı. Sürekli kullanamayacaksa ne anlamı kaldı normal tekkaiden.
Ben de sana diyorum ki her zaman kullanmıyor. Kullansa neden tekkai kenpo desin ? Zoro santoryu kullanıyor. Ben her zaman santoryuu kullanıyorum zaten mi diyor yoksa santoryu tekniği yaptığı zaman mı santoryu diyor ? Aynen o hesap. Jyabura'nın bir özelliği bu. Bir tekniği. Her zaman öyle dolaşmıyor adam.

Şunu da dipnot olarak ekliyim:

Jyabura'nın hareketli rankyaku yapan tek Cp üyesi olması da bir özelliği. Bunu ekstra güç katıyor gibi yazmışlar. Ekstra kattığı bir şey yok.

Valla ne diyeyim ben öyle düşünmüyorum pek. :/ Sorun saf güç de değil tam olarak. İkisi aynı saf güce sahip olabilir ama birisi kılıç ustası, diğeri de yakın dövüş ustası. Direkt kılıç>yakın dövüş olarak düşünüyorsan o sonuca varman doğal tabi ama öyle bir şey yok benim gözümde. Ya da Kaku ve Jyabura'nın yakın dövüş yetenekleri aynı ama Kaku üstüne bir de kılıç kullanıyor tarzı düşünmen de var. Ki bu da yanlış. Ek olarak Jyabura'nın meyvesi tam manasıyla yakın dövüş için tasarlanmış. Pençeleri falan da buna gayet müsait.

Sağdan soldan kanıt olayamayacak şeyleri toplayacaksak ben de derim ki Zoro'nun Kaku'yu kesemediği ortamda Sanji pata küte Jyabura'nın tekkaisini kırıyordu. Daha sonra da ateşi kullanınca rakibini egale etti işte. Yani Kaku'nun tekkaisini geçebilmek için diable tarzı saldırılara ihtiyacı yoktu Sanji'nin. Sen de diyebilirsin ki Zoro Asura'dan sonra tek vuruşta bitirdi ama işini. Haklısın, zaten kılıçla dövüşenlerin dövüşleri genelde daha az darbeyle bitiyor. Fakat bu durum o kişiyi daha üstün yapmak için yeterli değil. Diğeri de ondan çok daha hızlıdır, öyle kapatır açığını mesela.
Mangaka bazı şeyleri çok net kurmuş. Zoro için ne işlemiş bu zamana kadar ?

Herşeyi kesecem teması: Buna uygun olarak b. hakide uzman demiş mangaka. Karşısına çıkan rakipler de genelde savunması sağlam olan kişiler olmuş. Neden ? Sağlam savunma ve b. haki arasında savunma saldırı savaşı var çünkü. Sağlam savunma geçmek için sağlam saldırı gücü olacak ve kesme konusunda kendine birşey katacaksın. Aşama kaydedeceksin.

Bundan yola çıkarak zaten Zoro'ya yüklenen misyon savunma gücü yüksek kişileri yenmesi. Yani Sanji Jyabura'nın tekkaisini kırmış Zoro Kaku'nunkini kıramamış düşüncesi bahsettiğim altyapıya ters zaten. Çünkü Kaku'nun savunma gücü daha sağlam. Ve Zoro'nun saldırı gücü de Sanji'den daha sağlam. Bunun seride örnekleri mevcut. Bu ters bağlantı rakipler ardındaki farkı ve özellikleri de gözler önüne seriyor zaten. Jyabura, Sanji Dj açmadan da geleni geçeni yiyordu ? Sanji'nin saldırı gücü Zoro'dan yüksek olduğundan mı bu ? Değil. Savunması düşük Jyabura'nın.

@Eustass Captain Kidd

Zoro'nun kılıç ustası ile karşılaşmadığında zorlanmasının sebebi karşıdakinin yeteneği ile alakalı. Zaten bir Mr 1 var öyle önemli. O da basamaktı.

Kılıcı kimin kullandığına bağlı. Kılıç ustası kullanıyorsa ekstrası vardır. Pica, Fujitora, Law gibi adamlara bir ekstrası yok kılıcın. Bunlar gücünü doğrudan kılıç vasıtası ile aktarıyor ya da meyve gücünü kullanmak için araç olarak görüyor. Ama Zoro, Mihawk, Vista, Shiryuu gibiler için bu kılıçlar gücünün önemli bir parçası. Bunlara Kaku'yu da kattım ama bir Zoro kadar güç eklemedim farkındaysan. Meyveyle törpüledi çünkü bu gücünü Kaku.

Kenb. hakide Zoro'nun 6-7 sahne var diyorum iddia etme :) Hani Zoro diyorum ben diyorum ? Kaçmaz yani :) Atacam onları da. Sen dikkat etmemişsin demek ki. Hatta kenb. hakisi iyi denilen Sanjiden daha fazla sahnesi var Zoro'nun.

Borsalino vs Kuzan ne olur ?
Kizaru»Akainu=Kuzan :cool:

Son düzenleme:
Ben de sana diyorum ki her zaman kullanmıyor. Kullansa neden tekkai kenpo desin ? Zoro santoryu kullanıyor. Ben her zaman santoryuu kullanıyorum zaten mi diyor yoksa santoryu tekniği yaptığı zaman mı santoryu diyor ? Aynen o hesap. Jyabura'nın bir özelliği bu. Bir tekniği. Her zaman öyle dolaşmıyor adam.

Şunu da dipnot olarak ekliyim:

Jyabura'nın hareketli rankyaku yapan tek Cp üyesi olması da bir özelliği. Bunu ekstra güç katıyor gibi yazmışlar. Ekstra kattığı bir şey yok.

Herşeyi kesecem teması: Buna uygun olarak b. hakide uzman demiş mangaka. Karşısına çıkan rakipler de genelde savunması sağlam olan kişiler olmuş. Neden ? Sağlam savunma ve b. haki arasında savunma saldırı savaşı var çünkü. Sağlam savunma geçmek için sağlam saldırı gücü olacak ve kesme konusunda kendine birşey katacaksın. Aşama kaydedeceksin.

Bundan yola çıkarak zaten Zoro'ya yüklenen misyon savunma gücü yüksek kişileri yenmesi. Yani Sanji Jyabura'nın tekkaisini kırmış Zoro Kaku'nunkini kıramamış düşüncesi bahsettiğim altyapıya ters zaten. Çünkü Kaku'nun savunma gücü daha sağlam. Ve Zoro'nun saldırı gücü de Sanji'den daha sağlam. Bunun seride örnekleri mevcut. Bu ters bağlantı rakipler ardındaki farkı ve özellikleri de gözler önüne seriyor zaten. Jyabura, Sanji Dj açmadan da geleni geçeni yiyordu ? Sanji'nin saldırı gücü Zoro'dan yüksek olduğundan mı bu ? Değil. Savunması düşük Jyabura'nın.
Senin mantığına göre Jyabura Kaku'dan çok aşağıda kalıyor. 20 douriki fark var aralarında. Nasıl düşük kalıyor savunması... Aynı anda hem saldırı gücü cok yüksek rankyaku atıyor hem de savunması daha yüksek tekkai yapıyorsa aralarında 20 fark olmazdı. Kaku rankyaku ağırlıklı, Jyabura Tekkai Kenpo. Adamın stili savunarak saldırı zaten.

@Eustass Captain Kidd

Zoro'nun kılıç ustası ile karşılaşmadığında zorlanmasının sebebi karşıdakinin yeteneği ile alakalı. Zaten bir Mr 1 var öyle önemli. O da basamaktı.

Kılıcı kimin kullandığına bağlı. Kılıç ustası kullanıyorsa ekstrası vardır. Pica, Fujitora, Law gibi adamlara bir ekstrası yok kılıcın. Bunlar gücünü doğrudan kılıç vasıtası ile aktarıyor ya da meyve gücünü kullanmak için araç olarak görüyor. Ama Zoro, Mihawk, Vista, Shiryuu gibiler için bu kılıçlar gücünün önemli bir parçası. Bunlara Kaku'yu da kattım ama bir Zoro kadar güç eklemedim farkındaysan. Meyveyle törpüledi çünkü bu gücünü Kaku.

Kenb. hakide Zoro'nun 6-7 sahne var diyorum iddia etme :) Hani Zoro diyorum ben diyorum ? Kaçmaz yani :) Atacam onları da. Sen dikkat etmemişsin demek ki. Hatta kenb. hakisi iyi denilen Sanjiden daha fazla sahnesi var Zoro'nun.

Kizaru»Akainu=Kuzan :cool:
Mr1 bile kılıçustası gibi dövüşüyordu zaten.Hep karşısında kılıçustası oldu.Meyveli veya meyvesiz farketmez.Ana savaş unsuru genelde kılıç oluyor bu tip adamların.Mesela kalkıp Fujiye kılıç ustası değil diyemezsin.Meyveyi büyük ihtimal kendisi değil kılıç yemiş.Kendisi yese bile pek farketmez.Kılıç ustası kılıç ustasıdır.Zoro gibiler ise daha çok kılıç aşığı :D

Dediğim gibi bir tek o sahnesini hatırlıyorum.Bir de şimdi geldi aklıma Teach için onlat demişliği ama Sanji gibi net çizilmedi.Sanji direk Nekoyu ve gücünü hissetti.

Kesme işi tam olarak b.hakiyle alakalı değil bana kalırsa. Daha doğrusu tek etmen değil diyeyim. 2 yıl önce Zoro haki nedir bilmezken nesnelerin sesini duymadan bahsediyordu falan bahsediyordu. Biraz kılıç ustalığıyla, işin felsefesiyle alakalıydı o iş. Kesme yeteneği öyle benim b.hakim daha güçlü öyleyse ben keserim değil bence tam olarak. (Pica'ya bunu söylediğini biliyorum ayrıca merak etme. :/) Fakat iş sadece b.haki olsaydı kılıç ustalığının bir özelliği bir felsefesi kalmazdı. B.hakide Mihawk'tan daha üstün olan ve kılıç ustası olmayan birisi gelip Mihawk'ın kesemediği bir şeyi kesebilirdi öyle olsaydı. Aynı zamanda bu düşünce kılıçlara sopa muamelesi yapıyor. :S

Bununla ilgili başka bir düşüncemi daha aktarayım. Asıl dövüş ustalarının b.hakisinin daha sağlam olması gerekir benim gözümde. Çünkü bu adamların silahı yumrukları ve tekmeleri. Kılıç ustaları gibi kendilerini sert bir kılıçla savunamıyorlar çünkü. Mihawk ne diyor? Düzgün b.hakin olursa her kılıç bir Kokutou Yoru olabilir diyor. Yanisi zaten adamın kılıcı çok özelmiş. En iyi 12 kılıçtan birisi olduğunu da biliyoruz. Diyor ki benim kılıcı kırmak imkansız be kardeşim. Üstüne de b.haki ekledim mi akıllara zarar bir sertlik oluşuyor diyor. Al bak farklı bir bakış açısı getirdim olaya. B.hakinin temel olayı sertlik zaten. Kılıç da bu sertliğe büyük bir artı kazandırıyor.

Daha sonra Kaku'nun tekkaisinin daha güçlü olduğunu kim söyledi sana? :D Neye dayanarak bunu dedin ki? Douriki verilmiş ve düz yoldan mangaka bu adamların seviyesini söylemiş oldu bize. Biz de buna göre değerlendiriyoruz karakterleri. Tutup Zoro kesemediği için savunması daha güçlüydü dersen olmaz o iş. Ben de derim ki Jyabura'yı da kesemezdi. Bu Zoro'nun problemi. Zoro kesemiyor diye X karakterini Y karakterinden daha öne koyamayız. Öyle olsaydı Mr 1'da olduğu gibi savunma yönüne mangaka ayrı bir parantez açardı. (Kaku'nun tekkaisi Cp9'un en iyisi gibisinden bir parantez olabilirdi mesela. Ya da Kaku diyebilirdi ki benim tekkaim o kurt pisliğinin tekkaisinden daha iyidir.)
Daha sonra Mr 1 dövüşü var. Adam diyor ki bana karşı kılıç ustaları yetersiz kalıyor. Hepsi de hüsranla ayrıldı diyor. Yani adam özellikle kılıç ustalarından dem vurmuş. Kılıç ustası bunu yenememiş olabilir ama elin oğlu gelip bunun ağzına ağzına vurmuştur mesela. Sen bana o dövüşte Sanji'nin metali kıramayacağının garantisini verebilir misin? Ben veremem açıkçası.

Kaku'ya tekrar dönelim. Eline kılıç aldığı için fazladan douriki ekliyorsun adama. İyi de neden? Adam gücünü kılıcıyla ortaya çıkarabiliyor demek ki. Neden bundan dolayı ekstrem güç ekliyorsun adama? Mesela aynı fiziksel güce ve dourikiye sahip A ve B karakterleri olsun. A karakteri kılıç ustası, B karakteri ise dövüş ustası olsun. Fiziksel güçleri aynı diye sen bana diyebilir misin yakın dövüşte ikisinin denk olabileceğini? Doğru düşünüyorsan diyememen lazım. :/ Yakın dövüş de kılıç ustalığı gibi bir savaş sanatıdır çünkü. O adam da tam gücünü yakın dövüşle ortaya koyuyordur. Olay bu yani.

Daha sonra meyve kısmı var. Kaku'nun meyveyi yeni yemesine pek takılmıyorsun gördüğüm kadarıyla. Bence yanlış bir düşünce ama yine de doğru kabul edeyim. Sonracığıma sen bu meyveyi savunma yönünden avantajlı buluyordun. Olabilir. Ben de Jyabura'nın meyvesini saldırı yönünden avantajlı bulabilirim pekala. Birisi otçul, diğeri ise yırtıcı. Zürafanın üstünlüğü ise boydan, yani cüsseden gelir normalde. Fakat Kaku'nun zürafada öyle bir durum da yoktu. Cüsse falan her şeyi aynı Jyabura ile. Cüsse dediğin Jack'in meyvesidir. Kaku da öyle bir hale bürünseydi meyvesi daha sağlam diyebilirdim.

Tartışma baya bir kaydı. :/ Uzun lafın kısası Zoro>Sanji demen için Kaku'ya gereksiz bir misyon yüklemene gerek yok bence. Basbayağı Jyabura ile aynı seviyedeydi işte. Dersin ki kardeşim evet onlar eşit seviyedeydi ama bunun dışında Zoro'nun bütün düşmanları Sanji'ninkinden daha güçlüydü diye, eyvallah deriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık