Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nayır. Douriki saf güç. Ikisinin saf gücü birbirine çok yakın. Ama meyve işin içine girince bu fark artıyor. Kılıç da girince daha çok artıyor. Denizci askerlerine 10 douriki denilirken neden "silahlı bir denizci askeri" deniliyor ? Çünkü silahın vurucu gücü, saldırı gücü yüzünden. Burada da mangakanın verdiği bir mesaj var. Normal bir denizci askeri de diyebilirdi. Nitekim douriki saf gücü ölçer normalde. Kaku, Lucci, Jyabura hep bu saf güce göre değerlendirildi. Peki silaha neden ayrı bir parantez açıldı ? :rolleyes:

Bu sebeple silahların saldırı gücünü doğrudan etkilediğinden savaştaki rolünün sayısal arkamdaki değeri douriki olarak verilmiş de diyebiliriz. Bu sebeple meyvenin yanında kılıç bir + olrak değerlendirilmeli.

Mesela Kaku'nun douriki hesabı.

@Mike

Jyabura'nın bu özelliği var ama bu özelliğinin her zaman açık olduğunu ya da kullanıldığını gösteren bir sahne yok. Hatta bunun aksini kanıtlayan sahne var. O da Jyabura'nın bu özelliğine rağmen dövüşürken "tekkai" demesi. Madem hep açık ve hep kullanıyor neden Ayrıca tekli demeye ihtiyaç duysun ? ;)
Nasıl yok kendisi söylüyor. Tekkai kenpo zaten dövüş stilinin adı. Sürekli kullanamayacaksa ne anlamı kaldı normal tekkaiden farkı olmaz.
Tekkai Kenpo (鉄塊拳法, Tekkai Kenpō?, literally meaning "Iron Mass Fist Law"): Used by Jabra. Using Tekkai Kenpo, Jabra is able to move while using Tekkai. Tekkai Kenpo is also an entire fighting style, with various techniques of its own.[5] In the Viz Manga, this is called Iron Body Kung Fu, and in the FUNimation dub, it is called Iron Body Kenpo. Kenpou is a popular term for basic self-defense Chinese martial arts.

Son düzenleme:
Nayır. Douriki saf güç. Ikisinin saf gücü birbirine çok yakın. Ama meyve işin içine girince bu fark artıyor. Kılıç da girince daha çok artıyor. Denizci askerlerine 10 douriki denilirken neden "silahlı bir denizci askeri" deniliyor ? Çünkü silahın vurucu gücü, saldırı gücü yüzünden. Burada da mangakanın verdiği bir mesaj var. Normal bir denizci askeri de diyebilirdi. Nitekim douriki saf gücü ölçer normalde. Kaku, Lucci, Jyabura hep bu saf güce göre değerlendirildi. Peki silaha neden ayrı bir parantez açıldı ? :rolleyes:

Bu sebeple silahların saldırı gücünü doğrudan etkilediğinden savaştaki rolünün sayısal arkamdaki değeri douriki olarak verilmiş de diyebiliriz. Bu sebeple meyvenin yanında kılıç bir + olrak değerlendirilmeli.

Mesela Kaku'nun douriki hesabı kılıçları da hesaba katılarak yapılsaydı o zaman Jyabura'nın saf gücü daha iyi olurdu. Ama herkesin dourikisi eşit şartlarda ölçülürken kılıç sonradan ekleniyor. Silahlı denizci askeri ayrıntısı önemli. Demek ki silahsız denizci askeri 10 dourikiden daha az. Gibi bir mantık yürütülebilir.
Valla ne diyeyim ben öyle düşünmüyorum pek. :/ Sorun saf güç de değil tam olarak. İkisi aynı saf güce sahip olabilir ama birisi kılıç ustası, diğeri de yakın dövüş ustası. Direkt kılıç>yakın dövüş olarak düşünüyorsan o sonuca varman doğal tabi ama öyle bir şey yok benim gözümde. Ya da Kaku ve Jyabura'nın yakın dövüş yetenekleri aynı ama Kaku üstüne bir de kılıç kullanıyor tarzı düşünmen de var. Ki bu da yanlış. Ek olarak Jyabura'nın meyvesi tam manasıyla yakın dövüş için tasarlanmış. Pençeleri falan da buna gayet müsait.

Sağdan soldan kanıt olayamayacak şeyleri toplayacaksak ben de derim ki Zoro'nun Kaku'yu kesemediği ortamda Sanji pata küte Jyabura'nın tekkaisini kırıyordu. Daha sonra da ateşi kullanınca rakibini egale etti işte. Yani Kaku'nun tekkaisini geçebilmek için diable tarzı saldırılara ihtiyacı yoktu Sanji'nin. Sen de diyebilirsin ki Zoro Asura'dan sonra tek vuruşta bitirdi ama işini. Haklısın, zaten kılıçla dövüşenlerin dövüşleri genelde daha az darbeyle bitiyor. Fakat bu durum o kişiyi daha üstün yapmak için yeterli değil. Diğeri de ondan çok daha hızlıdır, öyle kapatır açığını mesela.

@Densetsu no Samurai

Zoronun G4.gücünde saldırısı olduğunu düşünmen sadece kişisel görüş.Bana göre Zoronun g4 gücünde saldırısı yoktur.Diğer bir konu g4 gücünde kesiş ne yav :D G4 ün ilk 2 3 saldırısında Doff pek farkedemiyor o saldırıları.K.haki ile haki kaplayabiliyor sadece.O iki saldırının Doffa pek etki ettiği de söylenemez.Orada etki eden darbeleri sürekli aldığı idi.Çok güçlü tek darbeye dayanabilirsin ama az biraz güçsüz 2 darbede işin bitebilir gibi.

Kılıç dediğin gibi daha bir bitirici silah ama bu kılıcı daha tehlikeli yapar daha güçlü değil.Zoroda k.haki namına hiç bir şey göremedim ben seride.Gösterilmemesi sebepmidir belki ama olsa idi değinilirdi bence.

Law ezik zaten onu tartışmaya gerek yok.Brooku tercih ederim Lawa.Yalnız şu g4.gücündeki kılıç tekniğini biraz açıkla yav :D Neye göre g4.

G4 gücü dediğim hani Zoro'nun da g4 emsali bir saldırısı vardır anlamında :) Hani bir "koz" gibi düşün.

Daha tehlikeli olması kimi zaman daha güçlü olmasından daha önemli bir özellik olabilir. Enteresan bir cümle oldu :) Şöyle açıklıyım. Baktığın zaman Gamma knife g4 'ten daha güçsüz bir teknik. Saf güç açısından mesela. Ama adamın organlarını yiyor. Kong Gun yesen tekrar ayağa kalkabilirsin ama gamma yesen ölürsün. Iste bu daha güçlü olan Kong gun'dan daha tehlikeli ve daha öldürücü bir saldırı :) Bu mantıkla daha az güçlü olan ve daha fazla tehlikeli olan saldırılar olabilir.

Zoro'nun kenb. haki kullandığı en az 5-6 tane sahne gösteririm sana ama mobildeyim. Sen nasıl göremedin kenb. haki namına onu anlamadım :bilmem:

@Akainu Sakazuki
Senden böyle bir cevap beklemezdim hacı. :D Kizaru cidden kapalı kutu ama ben yine de paramı Akainu'ya basardım galiba.

@Densetsu no Samurai
Konuya girmişken @Eustass Captain Kidd ile olan tartışmanıza da karışayım. :D

Zoro'nun kozu demişsin ya. Olabilir, haklısın. Hatta belki KKG kadar bile etkili saldırısı vardır pek sanmasam da. Lakin mesele bunu rakibe yedirmekte. Bunun örneği Law mesela. Gamma Knife saldırısı Luffy'nin bütün saldırılarından daha güçlü benim gördüğüm kadarıyla. Lakin bunu Luffy'nin yardımı olmadan yediremedi Dof'a. Daha sonra Luffy vs Cracker'a bakalım. Luffy'de kesinlikle Cracker'ı duman edecek güç vardı ama ne oldu? Rakibine bir türlü ulaşamadı.

Şimdi gelelim Dof'a. Luffy Dof'a nasıl ulaştı? G2 bile çok hızlı biliyorsun. G4 ise G2'den de hızlı ve bunun sayesinde Dof zaman zaman göremedi bile Luffy'nin nereden geldiğini. Sen de kabul edersin ki Zoro'da böyle bir hız kesinlikle yok. Dolayısıyla Dof'a ulaşabilecek nitelikte değil pek. Yani çok güçlü bir saldırının olması seni galibiyete götürmez her zaman. Hele kol bacak alma kısmını bir geçelim zaten. Bugüne kadar kimden kol bacak alabilmiş ki Dof reyizden alabilecek?
Bununla ilgili Luffy vs Fuji'de de yorum yapmıştım zamanında. O dövüşte Luffy Fuji'den net bir saldırı yedi ama lastik olduğu için etkilenmedi. Oda da bu yüzden yedirdi zaten o saldırıyı. Orada Fuji değil de Akainu olsaydı Luffy o saldırıyı savunmasız bir anında yemezdi. Yese oyun bitecek çünkü. :D Anlatabiliyor muyum ne demek istediğimi? :/

Kizaru kapalı kutu. Belki Sakazuki'yi bile yenebilicek hava var adamda. Borsalino derdim ben.
Sakazuki 'i yenecegini sanmam.
Bence E.oda filo amirali yaparak farkını azda olsa gösterdi.

Borsalino yeteneği Kuzan'a ters gelebilir. Çünkü Law'ın denizaltını ışınlarıyla buzu saniyesinde parçalayarak hedefleyebiliyordu.

Senden böyle bir cevap beklemezdim hacı. :D
Gereksiz hiç bir hareket yapmıyor adam ve WB ile dalga geçiyordu savaşta. Bu adamın en büyük gücü umursamazlığı öyle ki karşısında ki adamı sinir edip dengesiz hareketler yapmaya itecek düzeyde.

@Jason

Yener demedim zaten yenebilir dedim, sözümün de arkasındayım çünki yukarıda da belirttiğim gibi umursamazlığı rahatsız edici düzeyde, hızı da ortada. Serinin en hızlı karakteri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık