Şimdi Marco ve Jozu çok daha tecrübeli korsanlar, Ace'in ağzında daha emzik varken, Marco ve Jozu yeni dünyada WB'nin gemisinde korsanlık yapıyorlardı.
Farkı anlatmak için resim ile gösteriyorum. Marco ve Jozu, yaş olarak Ace'in dengi değil Teach'in dengi. Yani nasıl ki Shanks, ''Ace'in Teach ile dövüşme vakti gelmedi'' diyordu, karşısına Marco ve Jozu'yu da koysan aynı şeyi söylerdi, çünkü bu adamlar aynı jenerasyondan, aynı seviyede tecrübeli ve çok sağlam meyve güçleri var.
Ace bunların yaşında ve tecrübesinde olsa zaten Marco, Jozu ve tek meyveyli Teach'i geçerdi anlayacağın.
Sabo'ya gelirsek, dediğim gibi adam meyvesiz kendi seviyesini yükseltiyor. Çok normal, meyvesiz olduğu için Haki konusunda kendini geliştirmesi. Sabo, Ace'in meyvesini yediği için onu geçti ancak, Ace ile Sabo 2 sene önce karşılaşsa, ben Sabo'nun kazanacağını düşünmüyorum. Ace ile Jinbe tarzında bir dövüş gerçekleşir hatta Ace bile kazanabilirdi. Sabo illa ki 2 senelik arada kendini daha da geliştirmiştir, üstüne Ace'in meyvesini de yiyince, WB'nin meyvesini alan Teach gibi bir anda güç artışı sağladı. Mesela Ace hayatta olsa, 2 sene daha gelişse ve güçlense, Sabo'da meyve yememiş olsa şuanda karşılaşsalar Ace yine kazanma şansı var derim, 2 senelik bir güç artışı ile karşısında meyve kullanmayan Sabo olacak.