Denmesine gerek yok. Gösterilenler bunu söylüyor zaten. Millet anlattıkça hala ısrar ediyorsun kabul etmemekte. D. olup da ortalama kimseyi görmedik sen diyorsun ki hala en güçlü soy mu diye. Shanks'ın veya Wb'nin soyuna baksak kendileri gibi güçlü olan bir Allah'ın kulu yoktur belki de tarih boyunca. Olsa da 2-3 tane çıkar ya da çıkmaz. Tarih boyunca 2-3 tane efsane adam çıkarabilen bir soy ile aynı dönemde 3 tane efsane çıkaran bir soy bir mi olacaktı? Geç bu işleri Hasan. Geçenlerde de tartışmıştık bunu sanırsam. Luffy'ye torpilli karakter falan dedikleri için aksini savunuyorsun diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim ama bana öyle geliyor.
Ya 314. anime bölümünün adı bile manidar. "En Güçlü Soy! Luffy‘nin Babası Açıklanıyor!" Her şey ortada. Ak'a siyah demek senin yaptığın. :/
Yahu Mustafa ben de eskiden aynısını savunurdum. Luffy ile alakası yok. Zaten öyle olsa bile torpilli denmesinin yine mantığı yok. Seride zaten gördüğümüz D. sayısı belli. Gidipte normal hayat süren yaşayan bir D.yi mi göstersin bize? Ne istiyorsun anlamadım?
Söylediğim basit bir şey. Bunu neden anlamamkta ısrar ediyorsun. Bu seride ön plana çıkman gözükmen için ya güçlü olacaksın ya da politik bir yerde olacaksın. Ama D.ler politik yerini çoktan kaybetti. Sürgün edildiler. Güçlü olan amaçları olan D.leri gördük. Ki normal olanda bu.
D. ırkı en güçlü ırk diye söylendiğini görmedik. Aksine Dev ve Balık adam ırklarının güçlü ırklar olduğunu savunan yazırlar görmüştük.
Anime Shanks'e de kol çiziyor kardeşim. Güçlü soy tanımı olabilmesi için o soyun kimsenin kullanmadığı sıradışı özellikler sergilemesi gerekir. H.hakisi b.hakisi k.hakisi hepsini farklı farklı insanlar kullanabiliyor. Böyle bir hiyerarşi olmadıktan sonra neyin soyundan bahsediyorsunuz.
Soy mevzusu OP dünyasında gerçek dünyada nasıl işleniyorsa öyle işleniyor.
Seride en güçlü ünvanına sahip olarak görünen isimler bile D. değil. Bunu yeri geldi mi siz kullanmıyor musunz? En güçlü o en güçlü bu diye?