Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Hala verdiğim net bilgilere karşılık kendi kafandan yorum yaparak cevap veriyorsun. Zoro'nun karakterini bile tanımamış adamlar gelmiş bana One piece öğretmeye çalışıyorlar. Zoro dres. da bile full güçte olduğu halde luffy'nin yanına gitmek yerine kafesi tutmaya çalışan bir adam. bu nedir? saygıdır. Zoro'yu sevmemin sebebi de budur zaten. karizmatik olması ya da kılıç kullanması falan değil. Pica olayına da, mihawk,vista mevzusuna da cevap verdim daha önce.
Yahu neyin netliğinden bahsediyorsun?

Savaş ruhu dediğin olay çok başka bir kavram. Çok güçsüz biri çok büyük bir savaşçı ruhu gösterebilir. Mihawk'ın Zoro'da görüpte etkilendiği şey zaten budur. Zoro o güçsüz haliyle kendisinden çok daha güçlülerden bile daha büyük savaş ruhu gösterdi.

Luffy'nin savaş ruhu olayını da Zeff çok güzel bir şekilde sözleriyle anlatıyor. Bazı adamlar vardır, bu adamlar karşısındaki rakibi indirene kadar pes etmeyen, karşısında ki binlerce silahla donanmış olsa da o adamın bir tek inanç mızrağına karşı kaybederler. Denizde böyle tek tuk adamlar var. Bir kere savaşmaya başladıklarında ölene kadar durmazlar diyor. Bu bakımdan Zoro'nun Luffy'e denk görülmesi normal. Zoro'da öyle korkmaz ölümüne savaşır. Ama savaş gücü olayı ayrı bir kavram. Önce bunu idrak etmek lazım. Oda öyle dememiş olsaydı gösterilenlerden dolayı ben Luffy'i bu konuda biraz daha önde görürdüm. Ama bu bakımdan eşit demişse eşittir.

Diğer taraftan Yonkou dengi olarak gördüğünüz Mihawk için Vista'yı dengi olarak söylemiş bu databookta? Şimdi Mihawk Yonkou dengi ise Vista'da Yonkou dengi olması lazım. Vista bir Yonkou dengi olarak WB'nin altında. WB'ye denk olan Shanks ise gelip bu adamın başlattığı savaşı bitiriyor. WB ve Shanks savaş başlatıp savaş bitirirken bu Yonkou dengi olan Vista ve Mihawk'ın ise savaşta oynadığı rolü sen görüyorsun?

Yonkou denkleri dediğin elemanların oynadığı rolü görüyorsun? Nasıl bir Yonkou tarafların birinde sadece asker görevi görebilir?

Sen bunu cevapla yeter bana.

@Densetsu no Samurai

İşine geldiği gibi savunan sensin. Ama senin sadece fikrin değişti di mi? Yoksa öncesinde MR1'i Crocodile eşit görmen hatta yenemez diyen de sen değildin? Ama sadece fikrin değişti. Ne güzel be...

Zoro-Luffy mangada kapıştılar. Kapışmadan önce ikisi de hangimiz güçlü görelim dedi. kapışmaları sırasında ikisi de birbirine eşit sayıda darbe vurabildi. ne eksik ne fazla. ve bunu özellikle çizdi adam. aynı şey filmde de oldu. zoro luffy kapıştı eşit gittiler. zoro sanji kapıştı. zoro sanjiye üstünlük sağladı. ha, databook'a kılıf uyduran adam filmi zaten kabul etmez. bu kadar kör göze parmak sahneleri kabul etmeyip kıldan tüyden yorum çıkararak kendi düşüncelerini savunuyorlar.

Yahu neyin netliğinden bahsediyorsun?

Savaş ruhu dediğin olay çok başka bir kavram. Çok güçsüz biri çok büyük bir savaşçı ruhu gösterebilir. Mihawk'ın Zoro'da görüpte etkilendiği şey zaten budur. Zoro o güçsüz haliyle kendisinden çok daha güçlülerden bile daha büyük savaş ruhu gösterdi.

Luffy'nin savaş ruhu olayını da Zeff çok güzel bir şekilde sözleriyle anlatıyor. Bazı adamlar vardır, bu adamlar karşısındaki rakibi indirene kadar pes etmeyen, karşısında ki binlerce silahla donanmış olsa da o adamın bir tek inanç mızrağına karşı kaybederler. Denizde böyle tek tuk adamlar var. Bir kere savaşmaya başladıklarında ölene kadar durmazlar diyor. Bu bakımdan Zoro'nun Luffy'e denk görülmesi normal. Zoro'da öyle korkmaz ölümüne savaşır. Ama savaş gücü olayı ayrı bir kavram. Önce bunu idrak etmek lazım. Oda öyle dememiş olsaydı gösterilenlerden dolayı ben Luffy'i bu konuda biraz daha önde görürdüm. Ama bu bakımdan eşit demişse eşittir.

Diğer taraftan Yonkou dengi olarak gördüğünüz Mihawk için Vista'yı dengi olarak söylemiş bu databookta? Şimdi Mihawk Yonkou dengi ise Vista'da Yonkou dengi olması lazım. Vista bir Yonkou dengi olarak WB'nin altında. WB'ye denk olan Shanks ise gelip bu adamın başlattığı savaşı bitiriyor. WB ve Shanks savaş başlatıp savaş bitirirken bu Yonkou dengi olan Vista ve Mihawk'ın ise savaşta oynadığı rolü sen görüyorsun?

Yonkou denkleri dediğin elemanların oynadığı rolü görüyorsun? Nasıl bir Yonkou tarafların birinde sadece asker görevi görebilir?

Sen bunu cevapla yeter bana.
güzel kardeşim vista konusunu cevapladım ilk yazdığında. bu 3. yazışın oldu. yazdıklarımı okumuyor musun?
varsayalım ki savaş ruhunun güçle alakası yok. irade ile alakalı. çünkü sen iradeden bahsetmişsin. halbuki oda da buna irade diyebilirdi? neyse. mangada güç olarak eşitliklerine vurgu yapılmış birebir kapışmalarında, databook da iradeleri de eşit denmiş. demek ki benim savunduğum şey mantıksız değilmiş.

Zoro-Luffy mangada kapıştılar. Kapışmadan önce ikisi de hangimiz güçlü görelim dedi. kapışmaları sırasında ikisi de birbirine eşit sayıda darbe vurabildi. ne eksik ne fazla. ve bunu özellikle çizdi adam. aynı şey filmde de oldu. zoro luffy kapıştı eşit gittiler. zoro sanji kapıştı. zoro sanjiye üstünlük sağladı. ha, databook'a kılıf uyduran adam filmi zaten kabul etmez. bu kadar kör göze parmak sahneleri kabul etmeyip kıldan tüyden yorum çıkararak kendi düşüncelerini savunuyorlar.
Zoro ile Sanji genellikle birbiriyle rekabet içinde olarak gösterilenler. Bu Sanji'nin tayfaya geldiğinden beri olan bir şey. Dev adasında bile hangisi daha ağır hayvan avlayacaklar onun yarışı içindeydiler. Hangisi daha fazla adam indirecek BAA'da onun yarışı içindeydiler. Genellikle bu gibi durumlarda aralarında net bir üstünlük kurdurtmayan da mangaka idi. Sen bana Sanji'nin net üstünlük kurduğu yer olarak umarım TB'de ki olaydan bahsetmiyorsundur.

Edit:Vista olayını nerde cevapladın sayfa kaçta?

Sen yukarda yazdığım şeyi cevaplamadın. Vista nasıl bir Yonkou ile denk olur denk kapışacak güçte olur? Başka bir Yonkou Kaptanının altında olarak? Aynı Vista Mihawk gibi bir Yonkou dengi ile kapışabilecek güçte iken nasıl bu Vista bir Amiral ile boy ölçüşemez? :S Nerede mantık?

Databook'a kılıf uyduruyormuşuz, Databook çok güvenilir olduğu için onu her zaman kabul etmek gerek tabii, Sabo'nun hayatta olduğunu Databook'tan öğrenmiştik mesela...

Karakterler kendi ağızlarıyla bazı şeyleri kabul ederken Databook'a dönmenin amacı nedir.
Zoro : (Pica'ya) Sen kaptanıma layık değilsin benimle idare et.
Luffy : Seni bırakırsam (Zoro dahil) bütün tayfayı katledersin.

Bunların anlaşılmayacak bir tarafı var mı.

Pissing contest must go on!

edit: İngilizce bilmeyen arkadaşlar için anlamını da yazayım(ben çok biliyorum ya :S ). Sidik yarışı devam etmeli!

Son düzenleme:
Databook'a kılıf uyduruyormuşuz, Databook çok güvenilir olduğu için onu her zaman kabul etmek gerek tabii, Sabo'nun hayatta olduğunu Databook'tan öğrenmiştik mesela...
sana cevap vermemek için kendimi sıkıyorum ama bu kadar mantık dışı şeyleri yazmayı nasıl becerdiğini merak ediyorum gerçekten.
yahu, bak tekrar vurguluyorum YAHU, mangada öldüğü şeklinde algı oluşturulan ve yıllar sonra dönecek olan bir karakter hakkında databook'da da öldü yazılması databook'daki bilgilerin yanlış olduğunu mu gösterir? yoksa bu duygusal etkiyi artırmak için mantıklı bir yöntem midir? ve iki örnek denk midir?
cevabını verdiğim şeyleri de tekrar tekrar yazma.

Yahu boşuna birbirinizin kalbini kırmayın, alt tarafı manga.

Zoro denk Luffy diyen arkadaşlara da biraz saygı duyun, demek ki farklı bir şeyler görüyorlar.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık