1- Ace'i özel meyve hiyearşisi farkı ile idam etti, Aokiji veya Kizaru'da aynı avantaj olsa, onlarda yapardı.
2- Kizaru WB'yi deldi, Aokiji aynını yapacakken Jozu durdurdu. Bu iki adam Akainu aksine dayakta yemeden savaşı bitirdiler. WB ile kapışan tek amiral Akainu değildi.
3- En son gösterilmesi önemli değil, Shanks ilk gösterilen korsandı, Mihawk ilk gösterilen Shichibukai.
4- Sinsi olması farklı bir özelliktir, güç ile alakası pek yok.
5- Ace'i meyve hiyearşisi avantajı ile öldürdüğü için.
6- Özellikle denk oldukları açıklandı, 10 gün sürdü (Ace ve Jinbe'nin dövüşünü 2'ye katlamışlar), iki taraf ağır yaralandı, ve harika şekilde eşleştikleri söylendi. Bu şartlar ancak denk olduklarını gösterir, Akainu'nun Aokiji'den üstün olduğunu değil. Sengoku'ya kalsa Aokiji Filo Amirali olmalıydı mesela.
7- Aşırı denk süren bir dövüş sonunda tırnak farkı ile kazandığı bir rütbe, güç üstünlüğü ile değil.
8- BB'ye gönderilmesinin sebebi nedir bilmiyoruz. Korsanlarla anlaşmaya varmayan karaktere sahip olduğu için olabilir. Bu bilinmezlik üzerinden karakteri üstün çıkaramayız.
Senin görüşün olabilir, ama gösterilenlere göre Akainu'nun Amirallerden üstün olduğunu gösteren hiç bir delil yok.
haha
cevabını verdim ya zaten. Yok meyve hiyerarşisi yok kizaru da alırdı falanda değilim ki ben.
Şu yapardı bu yapardı ama kim yaptı ? Akainu yaptı.
Oda çok açık şekilde akainuyu diğerlerinden ayırdı. Bunu görmemek için zorlamak gerekiyor.
1-Meyve hiyerarşisi falan filan. İndirdi mi indirmedi mi Akainu ? Niye Kizaru indirmedi. Çünkü Oda fark koyacak bunlara.
2- Onlar ne kadar savaştı Akainu ne kadar savaştı ? O mantıkla WB'nin adamı hiç darbe almadan WB'yi kesti. Demekki o da denk dövüştü. Ya da uzaktan bomba atanlar ? Akainu resmen ölüm kalım savaşı verdi.
3- Önemli değil evet. Ama gösterilenlere bir bak istersen. Luffy'ye şapkayı veren shanks, Zoro'nun rakibi Mihawk, Luffy'nin rakibi BB. Yani hikayeyle alakalı kişiler. Ama gücü saklananlar: 3 Yonkou, weevil, Wano, Dragon, cp0 gibi durumlar var. Seri mantığı gereği güçlüler hep sona saklanır. Yine de bu geçerli bir argüman sayılmaz.
4-Senin problemin burada. Aradaki farkı burası belirliyor zaten. BAŞROL AKAİNU işte.
5- Savaşın durmasıyla ace'in meyvesinin alakası ne ?
6-Denk dövüşmediklerini söylemedim. Özellikle "öyle ya böyle" dedim. Neticede kim kazandı ? Aokiji kazandı da haberimiz mi yok ?
7-Öyle bir mantık olamaz. Emirlere uyacak adam aranıyorsa Kizaru pekala Akainu kadar emirlere uyar ve taviz verilmeyecek yerde vermez. Olay yine benim dediğim, senin hala güç kıstası yaptığın kısma geliyor. Akainu ön plana çıkarılıyor. 2 yıl sonrasında artık Akainu muhtemelen diğerlerinden üstündür.