Hatta şöyle düşünürsek, opta bazı karekterler hep küçüklükten başlamışlar çalışmaya ama Coby ise Luffy ile karşılaştıktan sonra denizcilerin arasına giriyor, o haliyle çok çalışıp soru ve şimdi de haki uyandırdı, kaptan mı oldu olmadı mı bilemem, olduysa çok iyi, Smoker da bir zamanlar kaptandı sanırım, düşününce Cobby daha ne yapsın, sıfırdan başlayarak ilerlediğini göz önüne alırsak
Bende sevmiyorum bu karakteri ama potansiyeli var veledin. Serinin narutodaki Gai ve Lee gibi bir potansiyeline sahip biri çıkarsa şaşırmam belki fazla abartmışta olabilirim. Potansiyel olarak gelişime açık ve ileride Garp-Roger ikilisinin yeni jenerasyondaki hali olarak görüyorum, Luffy KK olma yolunda ilerlerken Roger'in hayaline koşuyor. Cobby ise Garp'ın öğrencisi, tek fark bu adamların önceden tanışıklığı. Ya ben fazla abartıyorum, beklentim fazla ya da arkadaşlar katettiği yolu görmeyip, sevmedikleri için yakıştıramıyorlar öyle düşünüyorlar belkide gerçekten bir şeyleri görmüşler öyle düşünüyorlar öyle konuşuyorlar.