@dragon
IQ örneğini daha önce veren oldu. Ona da söyledim bu dof meyveyi oturduğu yerde en iyi şekilde geliştirdi de dayanıklığını oturduğu yerde artırdı da dövüş kabiliyetini oturduğu yerde artırdı da bir hakisini mi artıramadı? Mantığı yok yani. Bu adam dünkü çocuk değil. Haki konusunda çok bilgili olduğuna eminim. Eğer sürekli çalışarak Shanks kadar haki gücüne ulaşacağını düşünse her şeyi yapardı elinden gelen. Adam kklik amacında sonuçta. Gücün önemini biliyor. Bence haki sınırı bu adamın. Sınırında olmasa bile yakındır diye düşünüyorum. Ve en iyi ihtimalde dahi Issho kadar k.haki, Shanks kadar b.haki sahibi olabileceğini sanmam.
Ayrıldığımız nokta bu işte. Diyorsun ya içeride tutarsa diye ben de diyorum ki o haki içeride zaten. H.haki o içerideki gücü dışarıya yansıtmanı sağlıyor. Bu güç de dışarıya yansıdığı vakit ruhsal bir güç olduğu için etkisi de ruhsal anlamda oluyor. İradesi kaldıramayan bilincini yitiriyor. Doğaya etkisi de oluyor. Her şeyin özü varsa elbet senin ruh gücünün bu anlamda da bir etkisi olabilir. Cansız nesnelere de olabilir.(gemi) Gene söylüyorum her h.hakili 10 haki potansiyeline sahiptir, olay bu potansiyeli kullanıp 10 olabilmektir düşüncesi bana ters. Bu durumda Shanks gibi Luffy gibi adamların bir özelliği kalmıyor zira. Tek olayları diğer h.haki kullanıcılarının aksine potansiyeli kullanabilmeleri olur. Hancockun potansiyeli kullansa seri sonundaki Luffy kadar b.hakisi, k.hakisi olur gibi bir durumunu benim aklım kesmiyor.
Neyse yakında anlarız.