Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben iptal olsun istemiyorum ki. Form değişikliği olmak zorunda. Mangakanın gösterdiği bunu gerektiyor. Lastik ile sertleşen lastiği nasıl aynı kefeye koyalım? Yapı değişiyor. O yumuşak, esnek şey yok artık abi.

Haki meyve kombini nasıl olmuyor yav yapma meeteor reis. Dof, Smoker'ı nasıl kesiyor? WB, nasıl gömüyor yumruğu? Jozu nasıl vuruyor?

Ki zaten Dof da diyor ki (çeviren sensin sanırım) hala düz lastik? Sıkıntı bu işte.

Nickin acayip bana niye kızıyon :(

@zagret
Abi sert maddelerden akla gelen bunlar. Taş, demir, çelik vs. Başka neye benzetirim bilemedim.
Arkadaşın bahsettiği bu değil. Diyor ki bsk amirallet hakili saldırılarından etkilenmedi ve şimdi de Luffy.
Yani jozunun hakili saldırısı yapması değil hakili saldırıları yaptığında o hakili saldırıyı yememesi Croconun.
Ve yazmışsın haki meyveyi iptal etmiyor diye ama kokanın öeyveyi iptal etmesi grektiğini düiümüyorsun bu naıl olur la:D
Ve evet adam demir gibi esneyecek yahu orası başka boyut burdski gibi demir esner mi ulan gardaş mantığı orda söker mi:D

Ben iptal olsun istemiyorum ki. Form değişikliği olmak zorunda. Mangakanın gösterdiği bunu gerektiyor. Lastik ile sertleşen lastiği nasıl aynı kefeye koyalım? Yapı değişiyor. O yumuşak, esnek şey yok artık abi.

Haki meyve kombini nasıl olmuyor yav yapma meeteor reis. Dof, Smoker'ı nasıl kesiyor? WB, nasıl gömüyor yumruğu? Jozu nasıl vuruyor?

Ki zaten Dof da diyor ki (çeviren sensin sanırım) hala düz lastik? Sıkıntı bu işte.

Nickin acayip bana niye kızıyon :(
Gördüğünü yaz, acayip diye yanlış mı yazacan. :(
Uzun uzadıya cevaplar verecen diye korkmuştum ama kısa yazman sevindirdi. :/

Haki meyve kombinasyonu değil benim bahsettiğim. Senin örneklerde meyve + haki saldırısı var. Smoker koka yaparken yumruğunu gerçek formuna döndürüyor, benim dediğim ise dumanı haki kaplı olacak.

Çeviren benim, evet. Doffy, Luffy koka varken hala lastik özelliğinin devam etmesine boşuna şaşırmıyor işte yukarıda yazdığım sebepten ötürü. Seviye olarak kolay ulaşılabilecek bir seviye değil bence bu durum. Doffy şaşırmazdı senin dediğin gibi olsa.

Bakın burada da koka var ama çok güzel bir şekilde esnemiş. :/
Bu attığın meyve özellikli bir teknik değil ki. :/

Başka türlü esprisi yok zaten üstte de söylediğim gibi. Plastiği her kılıç ustası keser. Çeliği bile çoğu keser şu saatten sonraki göreceklerimiz. Seri sonundaki Luffy ile şu anki Zoro'yu kıyaslarsan ben hayal edemiyorum Luffy koka yapacak da Zoro gelip kesecek. Çelikten bile sert olacaktır benim düşüncem. Zaten dikkat edersen Dof da zarar veremedi. Plastiğe mi zarar veremedi bu :(

Sıkıntı mantığa oturtmaması hacı. Yaptım oldu tavrı hoş değil. Kukla konuşur, ip iletişim keser... Hayır dahası var bu manganın. Kim bilir daha neler göreceğiz.
Sen bir şey aynı anda hem çok sağlam hemde esnek olamaz diye bakıyorsun o yüzden sıkıntı çıkıyor :/

Gördüğünü yaz, acayip diye yanlış mı yazacan. :(
Uzun uzadıya cevaplar verecen diye korkmuştum ama kısa yazman sevindirdi. :/

Haki meyve kombinasyonu değil benim bahsettiğim. Senin örneklerde meyve + haki saldırısı var. Smoker koka yaparken yumruğunu gerçek formuna döndürüyor, benim dediğim ise dumanı haki kaplı olacak.

Çeviren benim, evet. Doffy, Luffy koka varken hala lastik özelliğinin devam etmesine boşuna şaşırmıyor işte yukarıda yazdığım sebepten ötürü. Seviye olarak kolay ulaşılabilecek bir seviye değil bence bu durum. Doffy şaşırmazdı senin dediğin gibi olsa.
Smoker logia ama. Duman haki kaplı olsa ne olur bana söyler misin? Sertleşmiş dumanı akıl kesmiyor zaten. Hayır sertleşşe ne olur duman yav :D Bu teknik logialarda işe yarayacak bir teknik değil. Gidip magmayı daha sıcak yapmaz, ateşi daha sıcak yapmaz. En fazla bir logia bunu yapıp diğer logiaya meyvesi ile hasar verebilmiş olur ona yarar yani. Ama Akainu gidip de WB'ye kokalı magma vurmaz çünkü anlamı yok dediğim gibi. Gücünü artırmaz. WB de logia olmadığı için magma ile hakiye gereksinim duymadan zarar verebilir zaten.

Dof'un şaşırması düz lastik olması hacı işte onda sıkıntı yok. Devam etmemeli o özellik. Haki+meyve kullanımı sıkıntılı olduğu için değil, Luffy'nin özelinde konuşuyorum. Genel bir düşünce değil benimkisi, işte haki+meyve yapınca meyve kullanımı sıkıntı olur diye. Elmasa yüklersin, elmas iyice sertleşir vurursun bitti. O elması esnetemezsin, esnetirsen sıkıntı olur. Luffy de lastiği farklı bir şeye dönüştürüyor artık. Elmas sertliğinde olmasa dahi bir demir vardır benim düşüncem. Bir demir de böyle hala yumuşacık lastikmiş gibi içine göçmez, böyle şekillenmez. Mantıken konuşuyorum ben. Seri içerisinde daha önce de olmuş yoksa. Üstte Raiden attı.

Smoker logia ama. Duman haki kaplı olsa ne olur bana söyler misin? Sertleşmiş dumanı akıl kesmiyor zaten. Hayır sertleşşe ne olur duman yav :D Bu teknik logialarda işe yarayacak bir teknik değil. Gidip magmayı daha sıcak yapmaz, ateşi daha sıcak yapmaz. En fazla bir logia bunu yapıp diğer logiaya meyvesi ile hasar verebilmiş olur ona yarar yani. Ama Akainu gidip de WB'ye kokalı magma vurmaz çünkü anlamı yok dediğim gibi. Gücünü artırmaz. WB de logia olmadığı için magma ile hakiye gereksinim duymadan zarar verebilir zaten.

Dof'un şaşırması düz lastik olması hacı işte onda sıkıntı yok. Devam etmemeli o özellik. Haki+meyve kullanımı sıkıntılı olduğu için değil, Luffy'nin özelinde konuşuyorum. Genel bir düşünce değil benimkisi, işte haki+meyve yapınca meyve kullanımı sıkıntı olur diye. Elmasa yüklersin, elmas iyice sertleşir vurursun bitti. O elması esnetemezsin, esnetirsen sıkıntı olur. Luffy de lastiği farklı bir şeye dönüştürüyor artık. Elmas sertliğinde olmasa dahi bir demir vardır benim düşüncem. Bir demir de böyle hala yumuşacık lastikmiş gibi içine göçmez, böyle şekillenmez. Mantıken konuşuyorum ben. Seri içerisinde daha önce de olmuş yoksa. Üstte Raiden attı.
Haki kullanıcısına etki etmeyen haki etki etmeye başlar. Olayı sadece sertleşme olarak görme. :/

Haki kullanıcısına etki etmeyen haki etki etmeye başlar. Olayı sadece sertleşme olarak görme. :/
Biraz aç anlamadım.

@zagret
Abi bak verebildiğin örnekler teker, plastik falan. Dof dediğimiz adam çeliği bile keser. Luffy ise hasar almıyor? Nedir bu çelikten sert olup hala esneyen madde yav bi söyleyin bilek :(

Sen bir şey aynı anda hem çok sağlam hemde esnek olamaz diye bakıyorsun o yüzden sıkıntı çıkıyor :/
+1

Aynen katılıyorum. Bu evrende demek ki lastik çok sert ve esnek şekille gelebiliyor diye bakmak lazım yoksa sıkıntı olur. Bizim fizik kurallarına göre düşünürsek çelişki dolu olur kafayı yeriz.:D
Bu adam 5 sene öncesiyle çelişecek, çünkü roman yazmıyor ki taslağı okusun yeniden yazsın.Şimdi teknik oluşturuyor, öncesinde niye böyle şeyler olmadı diye biz birbirimizi yiyoruz.

Enel olayı da aynı muhabbet aslında normalde lastik drenci en yüksek madde o yüzden iletmiyor, aslında çok az ilettiğinden yanması gerek diye düşünüyoruz. Ama one piece de lastik direnci bizdekinin 10 milyar katı olarak düşünürsek( dilinize küçük bir pil değdirin sizi nasıl etkiliyorsa) luffy de enel karşısında o kadar etkilendi.

İyide haki bir madde değil ki.
Haki madde değil, lastik madde. Haki o lastiği sertleştiriyor benim anladığım bu. Koka=sertleştirme ee neyi sertleştiriyor? Havayı mı? Derini, ipini, elmasını, kılıcını, okunu, kalkanını, baltanı vs.

Mihawk ne diyor? Haki kullansaydın kılıcın kırılmazdı. Niye? Çünkü daha sert yani daha sağlam olacaktı Zoro'nun kılıcı. Elbetteki dojoda eğitim için kullanılan tahta kılıcı kırmak ile çelikten hatta çelikten bile sert olan bir kılıcı kırmak arasında fark vardır.

Biraz aç anlamadım.
Smoker Luffy'yi ilk yakaladığında sahneyi hatırlarsan sadece dumanıyla kavradı yerlere çaldı. Luffy busoshoku haki ile tanışınca Smoker artık bunu yapamaz hale geldi. Smoker busoshoku haki kullanırken uyguladığı yer eski haline dönüyor, duman olamıyor. Yani en fazla yumruklar veya eliyle tutmaya çalışır. Duman halinde busoshoku kullandığını var sayarsak hem haki bilmeyen birine saldırıyormuş gibi etkili olacak hem de meyve kullanıcılarının meyvelerini aşmış olacak. Bunu gerçekleştirmek seride çok kolay değil. En azından çok kısıtlı örnekler var elimiz. Gerçi Yeni Dünya'da örneklerin artacağını düşünüyorum.

Luffy özeline gelirsek, Doffy iki sebepten ötürü şaşırmış olabilir bence; birincisi haki ve meyve aynı anda aktiftir ve bu Doffy'nin ilk defa karşılaştığı bir şeydir, ikincisi ise Doffy Luffy'nin bunu gerçekleştirebilmesine şaşırmıştır. Önümüzdeki bölüm buna açıklama geleceği kanaatindeyim/ümidindeyim.

Sahneyi görünce aklıma direkt Sakazuki ve haki savunması geldi. Bekleyip göreceğiz detayları, umarım. :/

Ek olarak, busoshoku haki ile kokayı bir tutmuyorum ben. Sana da tavsiye ederim. Zira Mihawk Zori'ye haki kullan diyor koka yap demiyor ki elindeki bir maddeye haki yüklemek ile koka yapmak ayrı şeyler olsa gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık