Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Yukarılarda da uzun uzun yazmıştım, hiç uzatmadan özetleyeyim.

Egghead Luffy'nin nerflendiği falan yok. Senaryo nerfi vs, yeni kelime uydurunca o gerçekten var olmuyor. Var olan şeyi yazar açık açık göstermiş, sayfaları da atmıştım, Luffy'deki mevzu tamamen motivasyon eksikliği. Wano'da Wano'luların 25 yıllık mücadelesinin yükünü alıyor Luffy, yetmiyor kendisi Kaido'dan tek yeyince husumet güdüyor, yetmiyor, Pedro gibi Kaidoyla alakasız birini bile son vuruşta anarak önceki WCI arkın yükünü de omuzluyor. Eggheadde buna karşılık gelen ne var? Hiçbir şey. Vegapunku korumaya çalıştılar ama onda bile Luffy ne yaptığından habersiz haldeydi, elma amca öldün mü falan gibi gevşeklikler yapıyordu. Kizaru hiç Luffyi öldürmeye çalışmadı ve sair, çok uzatmaya gerek yok.

Her karakter her zaman ölümüne kapışacak havada olacak diye de bir kural yok. Luffy ilk kez mi yeniliyor, o zaman Luffy'nin bütün haklı yenilgilerine senaryo nerfi diye kılıf bulup kendiniz çalıp oynayabilirsiniz. Lucci ilk karşılaşmada yeniyor Luffy'i, o da mı senaryo nerfi, Croco 3 defa yeniyor, Arlong- Don Krieg- Kricket - Dof suya atıyor, Luffy kaç kere rakiplerden kaçıyor, Eggheadde kaçıyor, BMden kaçıyor, Garpdan kaçıyor, hep senaryo nerfi :)

Luffy vs Kizaru'ya dönersek; Kizaru, Luffyle savaşmıyor, Vegayı öldürmeye çalışıyor, Luffy onu durdurmaya çalışıyor, neticede oluşan eşleşmede Kizaru hem Vegapunku öldürüyor, hem de Luffy'nin enerjisinin bitmesine oynuyor ve erken kalkarak eşleşmeyi kazanıyor. Bildiğin Kizaru yendi işte Luffyi. Ölüm kalım mücadelesi olsa ne olur ayrı bir tartışma konusu.
Luffy Kaidou'da verdiği dövüşün %10'u buraya verse Kizaru'yu yener.Luffy onigashimadadediğin gibi bütün yükü alıp sınırlarını zorladı.Burada da ciddi değildi,gevşek şekilde savaştı.Benim anlatmaya çalıştığım şey Luffy burada da tam gücüyle savaşmadı.Kizaru da tam gücüyle savaşmadı.İkiside tam güçleri ile savaşsaydı,Luffy rahat kazanırdı.Siz hariç herkes Luffy yener diyor zaten.

Egghead Luffy'nin nerflendiği falan yok. Senaryo nerfi vs, yeni kelime uydurunca o gerçekten var olmuyor. Var olan şeyi yazar açık açık göstermiş, sayfaları da atmıştım, Luffy'deki mevzu tamamen motivasyon eksikliği. Wano'da Wano'luların 25 yıllık mücadelesinin yükünü alıyor Luffy, yetmiyor kendisi Kaido'dan tek yeyince husumet güdüyor, yetmiyor, Pedro gibi Kaidoyla alakasız birini bile son vuruşta anarak önceki WCI arkın yükünü de omuzluyor. Eggheadde buna karşılık gelen ne var? Hiçbir şey. Vegapunku korumaya çalıştılar ama onda bile Luffy ne yaptığından habersiz haldeydi, elma amca öldün mü falan gibi gevşeklikler yapıyordu. Kizaru hiç Luffyi öldürmeye çalışmadı ve sair, çok uzatmaya gerek yok.

Her karakter her zaman ölümüne kapışacak havada olacak diye de bir kural yok. Luffy ilk kez mi yeniliyor, o zaman Luffy'nin bütün haklı yenilgilerine senaryo nerfi diye kılıf bulup kendiniz çalıp oynayabilirsiniz. Lucci ilk karşılaşmada yeniyor Luffy'i, o da mı senaryo nerfi, Croco 3 defa yeniyor, Arlong- Don Krieg- Kricket - Dof suya atıyor, Luffy kaç kere rakiplerden kaçıyor, Eggheadde kaçıyor, BMden kaçıyor, Garpdan kaçıyor, hep senaryo nerfi :)

Luffy vs Kizaru'ya dönersek; Kizaru, Luffyle savaşmıyor, Vegayı öldürmeye çalışıyor, Luffy onu durdurmaya çalışıyor, neticede oluşan eşleşmede Kizaru hem Vegapunku öldürüyor, hem de Luffy'nin enerjisinin bitmesine oynuyor ve erken kalkarak eşleşmeyi kazanıyor. Bildiğin Kizaru yendi işte Luffyi. Ölüm kalım mücadelesi olsa ne olur ayrı bir tartışma konusu.
Burada sorgulanan şey zaten Luffy'nin enerjisinin bitmesi. Kaido karşısında çok daha kötü durumdayken kalkıyor. Resmen kalbi durmuştu. Oradan kalktı yine baya bir savaştı. Sonra G5 süresi bitti. Kalktı bir kez daha g5'e girdi. Orada da bir sürü teknik yaptıktan sonra bajrang gun gibi bir teknik yaptı ve ada boyutunda yumruğa temassız haki ve kral haki bastı. Şimdi Kaido karşısındaki Luffy nere bu Luffy nere.

Diğer sorgulanan şey ise haki kullanımı. Kaido'da 100 kullandıysa burada 1 bile kullanmadı. Sebep ne? Motivasyon eksikliği ile açıklanamaz bu.

Açık ve net olmuş.
Oda açısından bakarsan hikayesini bir şekilde oraya getirdi. Luffy Kizaru'yu düşman olarak görmedi tam anlamıyla. Kizaru da bu görev arkadaşlarını içeriyor diye mental yönden zayıftı zaten onun amacı da Luffy'i yenmek değildi. Ama Kizaru Vegapunk'ı öldürmek için baya baya kendini de zorladı.

Kizaru bize en güçlü saldırılarından bir kaçını gösterdi.

Bu arada çok net bariz bir şekilde Kaido sarhos modlarda güç artırıyor. Haki artırıyor.

Hakisi artıyor diye attığın sayfada bile öfkeli sarhoş moduna girmiş.
Düşman olarak görmedimi ?
Luffy:Adaya çok güçlü biri geliyor 😰😰

Kizaru luffye karşı klon ve 1 atımlık lazer saldırısı kullandı sadece ve bunların boyutları ne sabodydeki koru ağacına attığı tekme ile oluşan şokdalgasına yakın nede marineforddaki saldırılarına adam yasakano magatama bile atmadı ve dövüş esnası seninle uğraşamam dedi zaten.

Kaido konusuna pc ye geçince bidaha cevap vericem kanji çevirisine bakarak net olsun diye.

-ama kaidonun sarhoş modda olması onun hakisini güçlendirir gibi bi argüman zaten temelden saçma alkol=haki gibi bi orantımı gördük serideki kaido sarhoş olunca hakisi artsın :/

Kizaru kral haki kaplaması yapamıyor.Ana karakter de olsa onun gibi rahat birisi kral haki kaplaması kullanamaz.
Kizarunun dedesi garp olsa ondada kral hakisi olur ve kaplama öğrenir rahat olması onun çalışmayan biri olduğunu göstermez adam 2 tür hakiyide gelişmiş düzeyde kullanıyor.

Kral hakisi kaplaması saldırı gücünü arttıran bişiy kizaru karakterinin meyvesi bunu sağlıyor zaten ihtiyacı yok :)

Seride acoc olmadan meyve ve 2 tür haki ile zirve isimlerle mücadele edebilmeyi simgelen kişilerdir amiraller güç anlamında kizarunun saldırıları luffye işliyor zaten wanoda ana karakter olsaydı wanoda kaidodan tek yeme seviyesinden başlayıp kaidoyu 4 kez yenilenip yenen luffy gibi ayrıcalıklara sahip olucağı için ana karakter olması durumunda luffyden iyi iş çıkarırdı çünkü mevcut kizarununda kaıdo ile kafa kafaya girip bisüre zorlayabilceğini düşünüyorum doğal olarak luffy mantığına büründürse oda ilk kaybeder sonra kaido biton adamla kapışır bitkin kaidoya karşı finalde logıa uyanışı alıp kazanırdı gibi bi senaryo beklerdim.

Luffynin 4 kez yenilendiği ortamda kizaru 1-2 kez o duruma gelirdi.

Açık ve net olmuş.

Düşman olarak görmedimi ?
Luffy:Adaya çok güçlü biri geliyor 😰😰

Kizaru luffye karşı klon ve 1 atımlık lazer saldırısı kullandı sadece ve bunların boyutları ne sabodydeki koru ağacına attığı tekme ile oluşan şokdalgasına yakın nede marineforddaki saldırılarına adam yasakano magatama bile atmadı ve dövüş esnası seninle uğraşamam dedi zaten.

Kaido konusuna pc ye geçince bidaha cevap vericem kanji çevirisine bakarak net olsun diye.

-ama kaidonun sarhoş modda olması onun hakisini güçlendirir gibi bi argüman zaten temelden saçma alkol=haki gibi bi orantımı gördük serideki kaido sarhoş olunca hakisi artsın :/
Bunu demesi bir şey değiştirmez. Inu'ya da güçlü diyordu mesela.

Luffy bu adama karşı temassız haki de kullanmadı kral haki de kullanmadı. Kizaru bu tarz bir atak daha önce nerde kullandı var mı örneği?

Bu atak Sentamuru'yu yenen atak. Bunun aynısının Luffy önüne atlayıp yutuyor Vegapunk'ı kurtarmak için.

Bu atak da yine daha önce görmediğimiz klon saldırısıydı. Ve burada Ama no Murakumo Sword atağını kullanıyor. Bu atağın içinde Marco'ya yaptığı Jewel saldırısını (şu çoklu ışın atma) kullanarak kendini çoğaltıyor sonra da her klonuna da bu kılıçtan veriyor Kizaru.

Bu kılıç aynı zamanda Vegapunk'ı delen kılıç.

Bu kılıç aynı zamanda Rayleigh'e kullandığı kılıç.

Bunun dışında gözlerinden ışın atmayı da burada gördük galiba yeni olarak.

Kizaru'nun bunlardan daha farklı daha güçlü atakları varsa at ben bilmiyorum.

Kaido net olarak sarhoş modta haki artırıyor. Ayılıyor ve hakisi artıyor diye attığın sayfada ayılmıyor aksine Öfkeli Sarhoş Moduna girdiği söyleniyor. Neyine itiraz ediyon?

Kizarunun dedesi garp olsa ondada kral hakisi olur ve kaplama öğrenir rahat olması onun çalışmayan biri olduğunu göstermez adam 2 tür hakiyide gelişmiş düzeyde kullanıyor.

Kral hakisi kaplaması saldırı gücünü arttıran bişiy kizaru karakterinin meyvesi bunu sağlıyor zaten ihtiyacı yok :)

Seride acoc olmadan meyve ve 2 tür haki ile zirve isimlerle mücadele edebilmeyi simgelen kişilerdir amiraller güç anlamında kizarunun saldırıları luffye işliyor zaten wanoda ana karakter olsaydı wanoda kaidodan tek yeme seviyesinden başlayıp kaidoyu 4 kez yenilenip yenen luffy gibi ayrıcalıklara sahip olucağı için ana karakter olması durumunda luffyden iyi iş çıkarırdı çünkü mevcut kizarununda kaıdo ile kafa kafaya girip bisüre zorlayabilceğini düşünüyorum doğal olarak luffy mantığına büründürse oda ilk kaybeder sonra kaido biton adamla kapışır bitkin kaidoya karşı finalde logıa uyanışı alıp kazanırdı gibi bi senaryo beklerdim.

Luffynin 4 kez yenilendiği ortamda kizaru 1-2 kez o duruma gelirdi.
Benim dediğim şu.Luffy'nin sahnelerini Luffy'yi alıp Kizaru'yu ekle.Kaidou'yu yener mi?
Eğer yenerse dediğin gibi Kizaru>Luffy dir. Eğer yenemezse Luffy> Kizaru'dur.Konu kapanmıştır.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık