Garp'ı gömmek için bunu yazıyorsunuz ama o kadar saçma ki şu yazdığınız.Şu ortamda kişisel hırslarından ve zevklerinden dolayı korsan kovalamak yanlıştır.
Evrendeki herkes kendi hırslarından dolayı birşeyler yapıyor zaten. One Piece'i aramak, hazine aramak, Shakky'i istemek, dünyayı kaosa sürüklemek, dünyanın en iyi kılıç ustası olmayı istemek, All Blue'yu görmek, Teach'in yaptıkları falan filan uzar gider. Eee bu kişilerde boş işlerle uğraşacağına gitsinler mahallelerini süpürsünler o zaman. Garp'ın güçlü bir düşman ile kapışmak istemesi neden problem oluyor bu kadar. Xebec'in adaya gelmesi, Roger'ın adaya gelmesi; uğruna dövüştükleri şeyler onların kişisel istekleri değil mi? Herkesin isteklerinin iyi veya kötü sonuçları olmuyor mu?
Dragon'u kişisel hırslarından ayırabilir miyiz bilmiyorum, onun çözümlemesini ben yapamam.
Sümüklülere de saldırmıyor zaten bu korsanlar, o yüzden Garp kutsalları korudu demeniz yanlış. Zaten korsanların böyle bir motivasyonu da yok gördüğümüz kadarıyla, en fazla şövalyeler ile sürtüşürler biraz.Korsanlar sivillere falan saldırsa, neyse diyeceğim, hak vereceğim ama yok.
Garp’ı Luffy gibi hayal et, iyi biri gibi gözüküyor ama kutsalların yanında saf tutmuş, onlar için savaşıyor.
Garp Adaya Roger için geldi. Kendinde yazmışsın zaten; kişisel hırs ve zevkleri diye. Kişisel hırsından dolayı şu adada olan biri için kutsalların tarafında saf tutmuş demen yanlış.Garp kutsalların tarafında savaş veriyor. Şu ortamda kişisel hırslarından ve zevklerinden dolayı korsan kovalamak yanlıştır.
Dediğim yere gidiyor mevzu, bunlar Garp'ı istese de öldüremez zaten.Övebilirsin ama övgün Garling‘i övmek gibi olur. Kim için, ne için kovalıyor korsanları? Şu an Garp’ın nefes alıp vermesi bile Kutsalların kârına. Bu zamana kadar Garp’ı yaşattıklarına şaşmamalı. Eleman hep kutsalların yararına çalışmış, ne kahraman ama. Böyle kahraman olacağına, köyünde çöpçü olsaydı, vatana millete daha çok yararı dokunurdu, en azından sokaklar temiz kalırdı.
Kutsal avlama niyetleri olmadığını kabul ediyorsun yani. Garp bu korsanları döverek onları sadece Shakky ve hazineler gibi şeylerden mahrum bırakmış olur, bu yüzden Garp kutsalları korudu demeniz yanlış çünkü kutsallar bir tehlike altında değil, onlara karşı bir saldırı girişimi yok.Bak hocam, korsanların kimi kurtarıp kimi kurtarmadığı umrumda değil. Adamların görevi, vazifesi bu değil. Hepsi farklı gayelerle oradalar. Kimisi hazine, kimisi şan, kimisi karı kız peşinde.
Roger'ı yargılamıyorum ki ben, Korsanların adada Kutsal sümüklü avlamak için bulunmadığına dair örnek gösteriyorum onu. Xebec tarafı da Roger'dan farklı düşünmüyor işte.Roger’ı neden hazine peşinde diye yargılayamazsın, o zaten bir korsan, istediği neyse onu yapmak için korsan olmuş.
Bu yazdığın beni haklı çıkarıyor işte. Herkesin gayesi belliyken, Garp kutsalları koruyor demeniz yanlış çünkü kutsalları umursayan yok. Xebec kişisel hırs ve zevki için ailesini kurtarmak adına kutsallara dalacak mı göreceğiz bakalım.Garp güçlü korsan dövem de nam yapam, Xebec ailemi kurtaram, Roger Shakky’i kurtarıp yatağa atam, Big Mom meyve çalam çocuklarıma yedirem derdinde. Xebec de bencillik yapıyor bu arada. Oraya sadece oğlu ve eşini kurtarmak için gelmiş, ailesi orada olmasa belki gitmeyecekti bile.
Bu durum hakkında defalarca yazdım zaten; Oda'nın bu durumu nasıl sıvayacağını bende merak ediyorum. Mesele Garp'ın kutsalları sevmediği, onları korumak istemediği söylendiği halde halen aynı şeyi yazıp duruyorsunuz; Garp henüz 1 tane bile kutsal korumadı. Garp, Xebec ve ekibini Tanrı Vadisi'nde tokat manyağı yapsa bile Xebec ve ekibinin kutsallara karşı net bir zarar verme girişimleri olmadığı için yine de Garp'ın kutsalları koruduğunu söyleyemeyeceksiniz.Bir Dragon’a bak, bir de Garp’a. Bunların ikisi de o sırada denizci. Dragon durumun farkına varıp azıcık gücüyle neler yapmaya çalışıyor, Garp ise bu duruma rağmen onca gücüyle ne yapıyor? Hangisi gerçek adalet savunucusu? Hangisi denizci? Hangisi halkı koruyup kolluyor? Hepsinden önemlisi, hangisi gerçek Kahraman? Sen karar ver.
Wb o kadar güçsüz olmasa da işler Luffy'nin ölebileceği noktaya kadar uzamasaydı o zaman.Wb olmasa Luffy de ölüyordu orada.
Shanks daha savaşın en başında kaptanının oğlunu kurtarmaya gelseydi de Coby Reis o durumlara düşmeseydi o zaman.Shanks olmasa Coby ölüyordu.
Tamam işte Reis'in korsanları nasıl ağlattığını gördük, 3 amiralin tahtına oturan adam Luffy'e yol verdi de Ace'i kurtardı Luffy. Beyaz Sakal'ın Ace'e kaçmayı öğretememesi Garp'a eksi yazmaz.Garp baya boş bir çar anlayacağın. Sevdikleri bir bir dökülürken köşede ağlayan bir vasıfsız.

Luffy'nin hikayesini okumasak hükümeti devirirdi zaten Şeytan Dedem. Garp'ın korsan değilde denizci olma motivasyonunu zaten görürüz bir şekilde. Roger ile husumetleri de o zamanlara dayanıyor muhtemelen. Meyvesiz Nika diye boşa demiyorum Dedeme. Sun God denilen elemanı meyve yapmışlar zamanında; Garp God meyvesi yapsalar yaparlar dedemden.Bari biraz akıllı olsaydı da Amiral veya Filo Amirali olmaya çalışsaydı, belki böylece denizcileri düzeltmeye çalışır, Akainu gibi adamlara hadlerini bildirirdi. Şimdi mevcut tabloda aramaki, akainu gibi boş beleş insanlar tarafından yönetiliyor denizciler. Garp da rastgele bir adaya denizci bayrağı dikip şov yaparak kendini tatmin etmeye çalışıyor.

Sword diye bir şey attı işte ortaya.İyi olanlar devrimci olsalardı o zaman, niye katliamcılarla birlikte yola devam ediyorlar? İsrail ordusuna mensup subaylara da iyi diyebilir misin mesela? İstifa da bir hizmettir. En azından katliamcılardan değilim artık, yaptığım yanlışı anladım dersin, hatandan dönersin. Bkz; Dragon ve Aokiji’nin yaptığı gibi.
Adamın tek doğrusu yetiyor işte, kurduğun mantığa göre bunda yanlış yok ki. Luffy, Ace ve Sabo denizci olsa mesela bunlar yıkardı hükümeti; adam Coby'i yetiştirdi işte denizcilerin geleceği olsun diye. Her masada var Kral.Tek faydalı işi Dragon demişim zaten. Onu da denizci yapıp kutsal köpeği olsun diye çabalıyordu. Dragon iyi bir insan olmasa, tek faydalı işi Dragon da olmayacak. Bir işi doğru yapmış, onu da yanlışa yönlendirmeye çalışmış.
Doğrudan bir saldırı değil o. Şövalyeler sayılmaz hem, bunları dövünce amiral gelmiyordur. Zaten Oda bu şövalyeler hasar almadığı için o saldırıyı denk getirmiştir. Oda özellikle çizmiyor kutsallara zarar verdiklerini.Wb bir tanesini ortadan ikiye ayırdı, ölümsüz diye yaşıyor anlık. Shiki vs.’yi öldürebilecek saldırılar yapıyor Wb, sence kutsal sümüklüler Shiki’den daha mı dayanıklı?
Garp konusunda şu katliama şahit olup halen neden denizci olmaya devam ettiğinin cevabı belli değil, başka bir konuda onu yermek kişisel hırs, nefret ve zevkleriniz ile alakalıdır.Herkesi yer, yerme diyen mi var? Kim hatalıysa eleştir. En çok hatalı olan Garp’tır, o yüzden en çok onu eleştiriyorum, yoksa tek hatalı o değil.