Dediklerin doğru ama Shounen serilerde ana karakterlerin gücü çok değişken oluyor. Bir bölüm tek yer diğer bölüm 20 tane saldırı alır yine de devrilmez. Luffy hasar veremedi Kinemon hasar verdi diye Kinemon'un saldırıcı gücünü daha yüksek gören bile vardı . Önümüzdeki bölümlerde kınlar Kaido'dan tek yemezse Luffy'nin g4'ünden bile daha dayanıklılarmış mı diyeceğiz?Serinin geneline bakarsak dediğine katılıyorum ama bu örnekte değil. Oda bildiğin vs çizdi araya girenler, etkenler yoktu. Daha nasıl güç çıkarımı yapamayız ki? O zaman her vs için güç çıkarım saçma olacak bu mantıkla. Şimdi luffy bellaymiye tek attı. O zaman bellamy için de aynı şeyi düşünmemiz lazım ya da zoro mihawk olayı örneği gibi. Güç kıstası 2 kişi arasında gayet net biçimde gösteriliyor bazen bu örnekte olduğu gibi. Sonradan aksi çıkarsa tutarsızlık olur ki bu seride fazlasıyla tutarsızlıklar var. Bunu bu seriyi net okuyan herkes yorum yapamasada biliyordur diye düşünüyorum.
Senaryo icabı gerçekleşmiş bir olaydan güç çıkarımı yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Keşke Luffy Kaido'ya biraz hasar verebilseydi ve tek yemeseydi. İlerde Luffy bu adamı indirdiği zaman ben dahil çoğu kişi Kata savaşındaki gibi eleştireceğiz.