Zor(o)larına gider yapmayın.
İşte bende Koca Ana Kaidou istisna olduğu için yazdım o yazıyı zaten.Bakalım kimleri biliyoruz;
- Ace
5 yaşını geçtim, 15 yaşında belki de 5 yaşındaki Big mom gibi dev yenemezdi. Hele ki 5 yaşında imkan vermiyorum.
- Sabo aynı şekilde, yaşıtlarına göre çok kuvvetliler, ama Big mom gibi bir güç sergilemedi.
- Shanks
Shanks Roger tayfasındayken 10-15 yaşlarında gördük, Big mom gibi devleri yenecek bir kuvvet sergilemedi, sergileyeceğini de zannetmiyorum.
Roger ile WB'nin de farklı olduğunu zannetmiyorum.
Bu sebepten Big mom bir istisna.
Bunu hissettiğim için farklı düşündüğümüz o hususlara açıklama yaptım zaten İki farklı konuda aradaki güç farklarını yani Yonkou-Amiral-Sağ kol olayına senin bakış açından yaklaşacak olursam orta noktada amiral olduğundan oradan yola çıkarak;Hmm şimdi anlaşıldı mesele. :/ İki konuda da farklı düşünüyoruz. Amirallerle imparatorlar arasında senin düşündüğün kadar fark olduğunu düşünmediğim gibi, amirallerle sağ kolları denk olarak da görmüyorum aynı zamanda. Görüş farklılığımız bu yüzdenmiş yani.
Tartışma şuydu yanlış mı hatırlıyorum, Luffy fanı arkadaşımız Alpamis bence şuanki Luffy gücünde değiller dedi, sende Koca ana gençken 500 milyona sahipti dedin, bende Koca ananın gelişiminin normal olmadığından bahsettim, yani Big mom gençken 1-0 önde başlamış mutant gibi bir şey olduğu için diğer herkese göre Shanks'a, WB'ye göre vesaire. Ama sınırsız gelişememiş ki Kaido, WB'nin gerisinde kalmış Big mom, haliyle Big mom erken güçlenip sonradan az gelişmiş. Sengoku o zaman bu kadar ki kadar güçlü değiller diyor, en iyi ihtimalle YC1 seviyesidir, Luffy de öyle yada böyle YC1 Katakuri'yi yendi, 5.Yonko ilan edildi, bence normal bir düşünce.İşte bende Koca Ana Kaidou istisna olduğu için yazdım o yazıyı zaten.
Bununla ilgili yukarıda şunu yazdım:Tartışma şuydu yanlış mı hatırlıyorum, Luffy fanı arkadaşımız Alpamis bence şuanki Luffy gücünde değiller dedi, sende Koca ana gençken 500 milyona sahipti dedin, bende Koca ananın gelişiminin normal olmadığından bahsettim, yani Big mom gençken 1-0 önde başlamış mutant gibi bir şey olduğu için diğer herkese göre Shanks'a, WB'ye göre vesaire. Ama sınırsız gelişememiş ki Kaido, WB'nin gerisinde kalmış Big mom, haliyle Big mom erken güçlenip sonradan az gelişmiş. Sengoku o zaman bu kadar ki kadar güçlü değiller diyor, en iyi ihtimalle YC1 seviyesidir, Luffy de öyle yada böyle YC1 Katakuri'yi yendi, 5.Yonko ilan edildi, bence normal bir düşünce.
Bu konu içindeki bağlantılı bir çok noktada ayrılıyoruz. Bence Luffy Katakuri'yi yenemedi. O savaşın en fazla ederi berberlik. Ki Koca Ana ve Kaidou'nun gelişiminin sınırlı kaldığı görüşüne de katılmıyorum.Evet amiralleri ayrı bir yere koyduğu yücelttiği doğru ama yonkouları bambaşka bir yerde konumlandırıyor.
Buna örnek olarak yonkoular için Robin mi diyordu kim unuttum şimdi “Şu ana kadar karşılaştığın düşmanlardan tamamen farklı bir seviyedeler” cümlesi.
Ayrıyeten Büyük savaşta Luffyi dövselerde tek atamayan amiraller varken Kaidou iki yıl sonraki Luffye tek atıyor. Burada bir kesimin yonkou veya ona yakın bir güçte konumlandırdığı Akainu bir ayağı çukurda Beyazsakalı yenemiyor.
Evet bence de amirallerin özel bir yeri var seride ama yonkou kavramı bambaşka bir noktada. Ve şu an bu seviyedeyseler o zamanlarda benim açımdan en az amiral seviyesi güçleri vardı. Gidip şu anki 2. 3. Komutan seviyesinde olamazlar.
Son olarak ben sağ kol ve amiralleri aynı gördüğüm için Kayalar Korsanlarında bence 3-4 tane sağ kol/amiral seviyesi adam olan özel bir tayfa ki bu sebeple bu tayfadaki 3 kişi yonkou aralarından biri dünyanın en güçlü adamı diğeri de en güçlü yaratık ünvanını almış. Bir zahmet amirallerden farkları olsun yani. Şahsına münhasır özel insanlar bunlar.
Olur, paşam.Beyler bu bölümün çevirisini kim yapacak bilmiyorum ;ama cuma sabahı uyandığımızda hazır olursa çok makbule geçer.