Eski bir üye değilim ama 2013 yılından bu yana ara ara takip ettiğim bir forumdur Korsanfan. Pek çok manga sever arkadaşıma da tavsiye etmişliğim vardır. Kişisel olarak 3-5 kişi dışında da kimseyi tanımam ama aşina olduğum isimlerin mesajlarını da okumayı severim. Kuroro'nun da forumda sevilen biri olduğunu bilirim. Paylaştığı görseli kendi adıma hiç hoş bulmadım bende. En azından kendisine yakıştırmadım, çünkü bu tip mesajlar paylaşan biri değildi. Banlanmalı mıydı, ciddi bir kural ihlali miydi orası muallaklı bir durum. Çok daha ağır hakaretler içeren mesajlar paylaşanlar ya uyarıldı ya da 1-2 hafta banlanmayla kurtarırken bu normal gelmiyor bana da. Adalet ülkenin durumu gibi olmuş maalesef. Hele ki banlayan kişinin kendinden önceki halefini "forumda bulunmaya yetecek olgunluğa sahip olmamak" sebebiyle banlaması garip olmuş. Kuroro'nun durumu bana göre etkiye tepkiden başka bir şey değil, sadece şekli hoş değil o kadar. Ayrıca olayın bu duruma gelmesine sebep olan kişiye ne oldu onu merak ettim.
Bu arada tartışma sırasında gerizekalı, mal, köpek gibi sözleri işittim yada ima edildiği çok oldu. İnsanların ölmesi üzerine şaka yapan kişilerde oldu hepsini de raporlardım. En fazla mesaj silindi üye ceza bile almadı. Bence bunlar o paylaşılan giften çok daha ahlaksızca olaylardı.
Üstelik biraz yanlış anlaşılma olmuş mesela arti'ye sordum güreşçiyi mi koydun diye o paylaşılan hayır kendi yaptığım esprisine olan ai çizimini koydum dedi. Birden öfke ile sanırım o arada kaynadı mesela...
İnsanların emeğinin birden yok olması cidden üzücü bir durum. Çoğu kişi bu platforma birşeyler kattı ve güzel bir ortama dönüştürdü. Farklı tatlı muhabbetlerde iki üç bomboş insanın sabote etmesi sebebiyle kapatıldı. Buda sitenin aktifliğini doğal olarak azalttı. Biraz ban işlerinde oldu bittiye getirmeden düşünmek lazımdı belkide. Tek bir kişi ban atmadığı için böyle arızalar oldu belkide bilemiyorum.
Bence iletişim ve bilinmeyen boşlukları doldurmamak yapıcı olacaktır bu saatten sonra. Şu mesajın için ban yiyorsun denilebilirdi. Kişide yanlış anlaşıldım diyebilirdi bir savunma olurdu.
Yoksa sitede hala aynı 4-5 toksik kişinin bulunuyor olup, bazı normal üyelerin sınırsız ban yemesi gibi bazı problemler ortaya çıkıyor. Bu bu konu hakkında son mesajımdı...