Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Oda'nın Gabriel García Márquez'den ya da Pablo Neruda'dan daha fazla okunduğuna inanan bu sitede bile yoktur sanırım. Liste gerçekçi değil.
Gerçekten fjandsfkjasdfkma adamın ismi fena sırıtıyor listede. Ama bir kaç siteden baktım. IMDB dahil bir çok sitede ilk 15e girmiş gerçekten. En yüksek 8.sırada(Wikipedia), en düşük 12.sırada(IMDB) olduğunu gördüm. Yaaani bu kadar fazla yerde yazıyosa doğruluk payı vardır ama satış rakamları güvenilir şeyler değiller zaten

Oda'nın Gabriel García Márquez'den ya da Pablo Neruda'dan daha fazla okunduğuna inanan bu sitede bile yoktur sanırım. Liste gerçekçi değil.
"edebi ve psikolojik derinlik konusunda ise one piece, shakespeare'in trajedileriyle ve dostoyevski'nin karakter çözümlemeleriyle boy ölçüşebilecek düzeyde" şöyle şeyler yazan da var gerçi sözlük kadar dehumanize olmadı burası, eskilerin oda nefreti sağ olsun:d

Gerçekten fjandsfkjasdfkma adamın ismi fena sırıtıyor listede. Ama bir kaç siteden baktım. IMDB dahil bir çok sitede ilk 15e girmiş gerçekten. En yüksek 8.sırada(Wikipedia), en düşük 12.sırada(IMDB) olduğunu gördüm. Yaaani bu kadar fazla yerde yazıyosa doğruluk payı vardır ama satış rakamları güvenilir şeyler değiller zaten
Şimdi şöyle bir şey var. Çok satanlar listesindeki kitaplar her kitapçıda var. Yani esere ulaşabilirlik olmalı. Kendi adıma söyleyeyim, ben Oda’yı şimdiye kadar hiç bir kitapçıda görmedim. Bu liste hazırlanırken basılı yayınlar üzerine hazırlanıyor. Ama internet falan diyen olmasın.

"edebi ve psikolojik derinlik konusunda ise one piece, shakespeare'in trajedileriyle ve dostoyevski'nin karakter çözümlemeleriyle boy ölçüşebilecek düzeyde" şöyle şeyler yazan da var gerçi sözlük kadar dehumanize olmadı burası, eskilerin oda nefreti sağ olsun:d
Ayrıca Oda’yı okuyup, izleyende ne kadar az biraz yetişkin de olsa bir yaş sınırı var. Diğerlerinde o sınır yok. Yani henüz ekonomik özgürlüğü olmayan çocuklar satış rekorları kuracak kadar satın alıp okumuş demek oluyor.

@William cutting @ch3rlo şu rezillik sözlüğe de taşınmış, peşi sıra döşenen anelizi bitiremedim.
Sosyal medyadaki görünür şahsiyetler yüzünden serinin topluluğu zehirlenmiş ve kendi başlarına çıkamayacakları bir delüzyona kapılmış durumda 🤔
Kendilerine bir kült oluşturup, circle jerk eyliyorlar, onca kalitesizliğine rağmen hala deli gibi övülmesinin nedeni de bu, üst bir sanat formu gibi yaklaşıyor deliler. Hele Manga gibi okuması en basit formda olan yapıyı satış üzerinden övmeleri tam komedi, ki listedeki yazarlara baktığımızda da okuması gayet basit kitapları yazmış kişiler var.

Bir eserin değerini, kalitesi sadece sayılar ve maddiyat üzerinden değer biçersen, Kimetsu tokatladığı zaman küçük bir çocuk gibi ağlarsın.
Tüm yanlarıyla bir külte dönüşmüş durumdalar. Birkaç on yıl versen dine de dönüşürler. Peygamberleri var, havarileri var, rahipleri var, misyonerleri var ve yığınla müritleri var.
Peygamberleri Oda sıradan bir şey yapıyor, twitter ve youtube'daki havarileri bunu abartarak anlatıyor, rahipler mucize olarak lanse ediyor, misyonerler bunu her yerde yayıyor ve müritler tapınıyor. Süreç tamamen aynı.

Şimdi şöyle bir şey var. Çok satanlar listesindeki kitaplar her kitapçıda var. Yani esere ulaşabilirlik olmalı. Kendi adıma söyleyeyim, ben Oda’yı şimdiye kadar hiç bir kitapçıda görmedim. Bu liste hazırlanırken basılı yayınlar üzerine hazırlanıyor. Ama internet falan diyen olmasın.
Turkiyede gerekli seyler ceviriyordu sanirim ama belli bi sayiya kadar olmasi lazim. Yurtdisi icin konusmak gerekirse fransa ve abd'de oldukca satiyor. Ozellikle fransada genel olarak mangalari da kaliteli basiyorlar. Hatta bircok mangakanin artwork ve calisma notlarinin oldugu buyuk ciltler gormustum kendim de Naoki Urasawa'yi alsam mi diye dusunmedim degil. Hatirladigim kadariyla da bu sayi ilk 500 milyon oldugunda bunun 400-430 milyon gibi bir sayinin sadece Japonca ici oldugu soyleniyordu. Ha bana gore de bu kadar satmasini pek mantikli bulmuyorum. 27 senedir var ve 110 cilti bulunuyor tutup da bunun koleksiyonunu da yapmazsin. (Hos bunu dedim ama hanimla NAS sistemine butun op bolumlerini ve mangalarini doldurduk cocugumuz olur da okur diye 😅 )

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 2, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık