Bana şu "klasik deniz kenarı tatili" en başından kapitalizmin pr'ı sonucu oluşmuş gerçeklikle ilgisi olmayan bir algı gibi geliyor. Yani en başından dediğim, küçükken "yahu tatilde dinlememiz gerekirken daha fazla yoruluyoruz nesi tatil" diye düşünürdüm şimdi ise parçaları daha net birleştirebiliyorum.
Bence insan kendine bu eziyeti yapmamalı. Ayvalık, Bodrum, Alaçatı… Tüm ülke buraya yığılıyor. Paramız yok o yüzden buraya gidiyoruz da hatalı bir söylem artık çünkü herhangi bie yerde tatil yapmaktan çok daha pahalı buralar. Git Maldivler’de tatil yap çok daha ucuza geliyor Bodrumda tatil yapmaktan.
Yani benim mesela, ne zaman tatil yapacağımı belirlemem çok zor olur. Genelde anlık refleks veririm. Boşluk bulduğum zaman kaçarım yani. Ama bayram tatili yapan ya da ne zaman tatil yapacağını belirleyebilen adam 1 yıl önceden bilet alıp saha ucuza da getirebilir tatilini. Bilmiyorum yani, bana çok yanlış bir tatil şekli olarak geliyor buralar.
Bir kere garip biçimde bu tatiller huzurla, dinlenmeyle, rahatlatmayla özdeşleştiriliyor ama bence alakası bile yok.
1. Kendi temiz klimalı eviniz yerine ayakkabıyla girilen daracık bir otel odasına 3 hafta tıkılıyorsunuz.
2. Zaten yaz sıcağının insana işkence etmesi yetmezmiş gibi bir de yılın o zamanları her yerin canlı sauna gibi olduğu mekanlara gidiyorsunuz(Arabistan'dan falan geliyorsanız ayrı gerçi)
3. Zaten tüm sene iş güç koşturmaca kalabalıktan bıkmışken, bir de iğne atsan yere değmeyecek kalabalığın olduğu otellerde bir sürü insanın olduğu yerlerde vakit geçiriyorsun.
4. Sahilde yarı çıplak güneşlenmenin nasıl bir "rahatlama" sağladığını küçüklüğümden beri anlamadım sldosoq.
5. Ayrıca denize girmek de
Özetle bu deniz kenarı tatiller olsa olsa "eğlenceli bir aktivite olur". Ama dinlenmekle, huzur bulmakla arada en ufak bir bağlantı bile yok. Kaldı ki mesele değişik bşr aktivite yapmaksa tek akla gelen şeyin deniz kenarı tatil olması da anlamsız. Yapılabilecek başka bşr sürü aktivite var hatta büyük bir şehirde yaşıyorsanız illa şehir dışına gitmeye bile gerek yok bunun için.