Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Sırf bağımlı olmamak için mutluluğu aramayan ve günlük karşısına çıkacak ufak şeyler ile neşesini devam ettiren @twei nin büyük bir mutluluk kaynağı ile karşılaşınca tepkisi(8:45):

Şaka bir yana sistem öyle çalışmıyor maalesef. Doğamız gereği mutluluğu arıyoruz. Aramasan bile mutlu olabilmek için değişiyoruz. Algıların, duyu organların, sinir hücrelerin bile ona göre değişiyor. Ortama, şartlara alışıyorsun. Bu sistem mutsuz bir insan için iyiken mutlu br insan için kötü. Bu yüzden mutsuz bir insan mutsuzluğundan kurtulmak için ek çaba sarf etmesine ihtiyaç duymazken, mutlu bir insan çaba sarf edip sürekli mutluluk arayışı içinde olmak zorunda kalacaktır.
Sen istediğin kadar mutluluğu arama karşına çıkan neşeni devam ettircek şeylerle idare etsen bile bir yerden sonra o küçük şeyler sana dünyanın en fazla mutluluk veren şeyler haline gelecek ve yine bağımlı olacaksın.
Afrikalı yokluk içinde büyüyen bir çocuğun yediği küp şekerden aldığı zevk, iyi şartlardaki bir çocuğun pasta yediği andaki aldığı zevkten pek de bir farkı yoktur.
Çayı önceden şekerli içip sonradan şekersiz içmeye alıştığınızda artık çaydan daha az zevk almaya başlamıyorsunuz.
çayı şekersiz içince neyden zevk aldığının farkına varırsın, varsın çaydan daha az zevk alasın, çayın tadına varasın o yeterli.

hiçbi canlı mutluluğa bağımlı doğmaz. her canlının içinde mutluluğa çıkan binbir türlü yol vardır. bu yolları buldukça genişletir birlikte yol aldığı davranışı da yüceltirsin. act together pact together. milyonlarca yılda oyulmuş biyolojik anahtarlarımız bizi gerçeklikten soyutlayan bi körlüğe sokar. mutluluk tek çıkış olana kadar kazarsan yoksunluğunda fark edersin kendini en derin çukurlara düşürmüşsün.

hem mutsuzluk da sürdürülebilir bi bağımlılıktır, düşük efor gerektirir. her şeye erişimin zor olduğu çağlarda harekete geçmek için mutluluğu tetiklemek lazımdı, mutlu olacağın düşüncesi bile yola çıkmak için bi marştı. dünyanın kalanında yine öyle, fakat artık her şey ayağına gelenlerin çağı. her iyileştirme bi sakatlamadır ve insanları yatalak bırakıyorlar, onlar artık mutluluğa değil mutsuzluğa varanlar.
 
  • Like
Tepkiler: Vvv
2 senedir almak istediğim saati sonunda gidip aldım. 3 gün geçti başka saat modeli bakıyordum mutluluk böyle boş bi şey .
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 11, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık