Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Koronavirüs Konusu

Torba yasa taktiği yaptılar sokağa çıkma yasağına. Düşünme yetisi olan bir yönetim anlayışı önce sokağa çıkış şartlarını söyler ardından açık olan işletmeleri söyler.Daha sonra bu karar günün ortasında alınır son 2 saat kala alınmaz ve gün içi halkı bilgilendirici programlar yapılır.

Son 2 saat kala haber verip halkın ne tarz bir reaksiyon vermelerini beklediler garip, haftalardır evlerinde olan insanlar yığıldı sokaklara aynı anda virüs hükumete sponsorluk verdi herhalde, anca bu kadar yardımcı olabilirlerdi yayılmaya.

Bak farazi konuşuyorsun ama tek taraflı düşünüyorsun. Belki sahiden senin dediğin gibi olurdu, belki tam tersi olurdu. Belki halk yasak uzar diye süpermarketlere doluşur Amerika'da olduğu gibi tuvaletkağıdı kavgasına girerdi. Belki İtalya'daki gibi yiyecek stoğu yapanlar olur, sahiden ihtiyacı olanlar ürün bulamazdı.
Bunlar da yaşanmış şeyler. Bu yüzden hiçbir şeye kesin gözüyle bakamayız.
Mesela şehirlere girişçıkış yasağı da son anda gelen kararlardan. İtalya'da bu karar geç geldiği için ve hastalık bulunan şehirler önceden açıklandığı için hastalık bir anda tüm ülkeye yayıldı. Yani bir şeyleri önceden açıklamak da doğru karar olmayabiliyor. O yüzden her şeyi devletten beklemek yanlış. Daha önce hiç yaşamadığımız bir süreci yaşıyoruz. Devletler de önünü göremiyor aslında. Süreci en iyi yönettiği görülen Almanya da sıkıntı içinde, orada da alınan yanlış kararlar vardır eminim.
Halktan beklenen devletin yapması gereken işleri yapması değil, sadece biraz mantık yürütmesi. 2 gün sokağa çıkma yasağına bu kadar panik olmak normal değil. Bu kadar devlete bağımlı olmak iyi değil.
Roci bazen sadece mesaj yazmak için mesaj yazdığını düşünüyorum.

Bak farazi konuşuyorsun ama tek taraflı düşünüyorsun.
Olacak en kötü durumlardan biri oldu hala daha şöyle olmasaydı böyle daha iyi olurdu yorumlarına farazi konuşuyorsun diyebiliyorsun. Arkadaş en kötü durum oldu en kötü. Bundan daha kötüsü her ilde miting yapmak olurdu. Sokağa çıkma yasağı getirmeseler daha iyi olmaz mıydı? Getiriyorsan bir sebebi var, halkı evde tutamıyorsun. Halka 3 saat sonra evden çıkamayacaksın dersen ne olacaktı yahu. Halkı evde tutmak için yaptığın şey 2 aylık önlemleri çöpe attı.

Hayır daha önce olmamış bir şey gibi sunmuyor musunuz bir de. Geçen hafta büyükşehir giriş çıkışları gece 12'den sonra yasak olacak denince ne oldu? Herkes yollara döküldü. 2+2=4 dediğim gibi allame olmaya gerek yok şu sonucu görmeye. Öyle bir lanse ediyorsun ki bu sonuç hiçbir şekilde hesap edilemezdi demeye getiriyorsun.

Olacak en kötü durumlardan biri oldu hala daha şöyle olmasaydı böyle daha iyi olurdu yorumlarına farazi konuşuyorsun diyebiliyorsun. Arkadaş en kötü durum oldu en kötü. Bundan daha kötüsü her ilde miting yapmak olurdu. Sokağa çıkma yasağı getirmeseler daha iyi olmaz mıydı? Getiriyorsan bir sebebi var, halkı evde tutamıyorsun. Halka 3 saat sonra evden çıkamayacaksın dersen ne olacaktı yahu. Halkı evde tutmak için yaptığın şey 2 aylık önlemleri çöpe attı.

Hayır daha önce olmamış bir şey gibi sunmuyor musunuz bir de. Geçen hafta büyükşehir giriş çıkışları gece 12'den sonra yasak olacak denince ne oldu? Herkes yollara döküldü. 2+2=4 dediğim gibi allame olmaya gerek yok şu sonucu görmeye. Öyle bir lanse ediyorsun ki bu sonuç hiçbir şekilde hesap edilemezdi demeye getiriyorsun.
İyi peki. Sizler madem her şeyin en doğrusunu biliyorsunuz, her şeyi çözdünüz. Sanırım hatalı olarak bana düşen susmak olur. Daha fazla uzatmaya gerek yok.

İçgüdü sadece hayvanlarda vardır.İnsanlarda ise irade vardır.Insanlar iradeleriyle hareket eder.Burayı düzeltmek istedim.Burda ise insanlar çevreden gelen dürtüler nedeni ile böyle hayvan gibi davranış sergilediler.
İnsanlarda da iç güdü vardır.Karsina köpek çıkınca vucudün adrenalin salgilayip fiziksel olarak seni güçlendirmesi irade ile değil iç güdü ile olur.

Gece 10 30 yer kadıkoy önce ses duydum film izliyorum dedim bu gürültü ne bizim mahalle bakkalı önü ana baba günü. şimdi böyle saatte açıklayacağına sabah söylesen millet işini sıra ile görse 1 virüslü varsa en az 100 kişiye orada bulaştırmıştır. Kriz yönetiminde hükümet sınıfta kalıyor. Bu hafta sonundan anladığım yaza kadar her hafta sonu bunu yaşayacağız, tedarik işini halletsinler 1 ayda sokağa çıkmayız ama tedarik işini böyle saçma sapan son ana bırakırlarsa bu iş millete eziyet olur. Fransada yada italya da marketler açık. Sokağa çıkma yasağı olsada sıra ile insanları alıyorlar. Hep son anda veriyorlar kararları saçma sapan sonuçları oluyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık