Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Koronavirüs Konusu

Hocam toplam vaka sayısı fazla olduğu için yoğun bakım sayısı değismiyordur. Mesela 800 kişi atlatmış hastalığı , 180 kişi vefat etmiş mevcut hasta sayısı 70 bin cıvarı. Yoğun bakım sayısına gunluk olarak karsilastirmak saglikli degil o yuzden.Haftalık veya daha uzun süre diliminde karsilastirmak daha dogru olur
Tüm ülkelerde hayat ister istemez normale dönecek gibi ekonomik sebeplerden. Aşı bulunana kadar kontrollü bir hayat sürebiliriz.

Yanlış okumadıysam WHO hastalığı atlatanlar bağışıklık kazanmıyor demiş. Bu çok kötü çünkü sürü bağışıklığı ihtimali ortadan kalkıyor demek.

Sürü bağışıklığına hepimiz karşı çıktık ama görünen o ki bu önümüzdeki yol. Çaresizce, ben de istemiyorum bunu.

Sürü bağışıklığında, eğer toplumun belli bölümü hastalığa yakalanıyorsa, hastalık salgın aşamasını geçmiş demektir. Zaten bulaşacağı kişilerin virüse dirençli kişiler olma ihtimali arttığından hastaneler rahat nefes alıyor olacaktır.

Şu an virüsten ölmeyecek kişiler belki de gerekli tedaviyi göremediğinden ölüyor. Virüsün ysyılımı zamana yayıldıkça ölğm oranı da düşecek. Aşı da son darbeyi vuracak.
Almanya'nın yaptığı da o zaten. Adamlar, İngiltere gibi şov yapmak yerine sahiden sürü bağışıklığının mantığını erken kavradılar. Sağlık sistemlerinin gelilmişliğinin hakkını verdiler.

Bu haftadan sonra vakalarda patlama meydana gelir muhtemelen. Yine yalan yanlış sayılar dolanacak ama ben yine her birini onla çarpıp doğru kabul edecem.

Benim tahminim Ramazan bayramı sonuna kadar bütün süreler uzatılacaktır. Bu önümüzdeki 1,5 aylık süreçte virüs işini çözmek için uğraşacaklardır. Bu süre zarfına kadar hafta sonu yasakları sürekli olacaktır. Tamamen bir sokağa çıkma yasağını yeni bir dalga olmaması halinde beklemiyorum. Ramazan bayramının denk geldiği tarih itibari ile(Pazar-Pazartesi-Salı denk geliyor) zaten hafta sonları da sokağa çıkma yasağı olacağı için aradaki üç günü de yasağa katıp o dönem bir 10 günlük sokağa çıkma yasağı koyup virüse son darbeyi vurmak için bayram izninden istifade edip 1 Haziran Pazartesi itibariyle kısıtlamar azaltılarak normal hayata dönüşün ilk adımı atılacaktır. Tabi yine sonrasında bir takım tedbirler hafta sonu sokağa çıkma yasağı gibi tedbirler devam edebilir ama işte il dışına çıkışlar okulların devam etmesi gibi şeyler tekrardan normale döneceği en erken tarih bence o zaman olur olmalı. Daha erken bir tarih vakaların günlük 4 bin arttığı bir ortamda tehlikeli.

E-devletten maske dağıtımı sadece büyükşehirler için diyorlar doğru mu? Küçük şehirlerde yaşayıp eline maske geçen oldu mu? 3 defa başvuru yapmama rağmen hiçbir geri dönüş alamadım. Satışlar da yasaklandığı için maske bulamıyorum.

Hiçbir işe yaramayacağını bildiğimiz halde sırf markete girebilmek için annem bezden maske dikti. Aldıkları önlemler hep sözde kalıyor. Yeterince maskemiz var diyorlar ama bu maske benim elime gecmedikten sonra ne faydası var.

E-devletten maske dağıtımı sadece büyükşehirler için diyorlar doğru mu? Küçük şehirlerde yaşayıp eline maske geçen oldu mu? 3 defa başvuru yapmama rağmen hiçbir geri dönüş alamadım. Satışlar da yasaklandığı için maske bulamıyorum.

Hiçbir işe yaramayacağını bildiğimiz halde sırf markete girebilmek için annem bezden maske dikti. Aldıkları önlemler hep sözde kalıyor. Yeterince maskemiz var diyorlar ama bu maske benim elime gecmedikten sonra ne faydası var.
Buyuksehirde yasamama ragmen gelmedi.

Yalova, bugün geldi.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık