MuzluYulafEzmesi

Kitap Hakkında
Ruhu zayıf bir soylunun bedenine göç ettikten sonra , Maven bu dünyaya aşina olduğunu fark etti .Bir önceki hayatında oynadığı oyunun dünyasıydı burası ve ... Lanet ! Büyük Felaket gerçekleşmeden önce sadece altı ayı vardı .
Eski bir zirve oyuncusu olarak , dünyayı kurtarmak için savaşacaktı doğal olarak . Zaman , planlama ve önündeki etkinliklere hazırlanma zamanıydı , sahip olduğu bilgiyi , tanrılarla savaşmak ve diğerlerinin önüne geçmek için kullanmalıydı .
Efsanevi oyuncu Maven'in Ruhu , '' Felaket '' arifesinde olan bir evrene göçer . Bu dördüncü çağdır . Tanrılar birlik olarak Kozmik Büyü Havuzu'nu yok etmeye çalışacaktır . Tanrılar , şeytanlar , efsanevi savaşçılar , iblisler , ejderhalar ve diğer efsanelere konu olmuş varlıklar birbirleri ardına ortaya çıkmaktadırlar . Bu hikaye , karanlık çağdaki genç bir korucunun , Gecenin Hükümdarı olmasının öyküsüdür .
Bana göre Gece Korucusu'nun İyi Tarafları :
1- Ana karakterimiz oldukça olgun . Yeri geldiğinde öldürüyor , yeri geldiğinde merhamet ediyor . İşine yarayacak insanları öldürmek yerine himayesine alıyor .
2- Ben genelde ana karakterin aileye sahip olmasını sevmem . Ana karaktere köstek oluyorlar çünkü . Ne var ki bu romanda ana karakterin ailesi çok sempatik ve ilginç . Yan karakterler de sempatik insanlar . Bize çok yardımcı oluyorlar . Ana karakterin himayesinde 5000-10000 insan olmasına rağmen yan karakterler sağ olsun maceralara atılabiliyoruz .
3- Pek kibirli karakter yok bu romanda .
4- Bu romanda boş bölümler yok denecek kadar az .
5- Kadın karakterlerin neredeyse hepsi çok tatlı . Sinir bozucu '' Kaltak '' diyeceğiniz kadın karakter neredeyse yok . Keşke böyle bir arkadaşım olsa diyeceğiniz erkek karakterler de var .
6- Gizemlerle dolu bir roman . Evreni inanılmaz geniş .
7- Bazı romanlarda ana karakterin kimliğini gizleme klişesi olur . Yaptığı işlerin çoğunu insanlar bilmez . Bu klişe bu romanda da var ama insanlar eninde sonunda öğreniyor .
8- Oyun sistemi sayesinde karakterin bulunduğu güç düzeyi okuyucuya inanılmaz net bir şekilde aktarılıyor . Bazı romanlardaki gibi ( Kralım Çok Yaşa ! , Solo Leveling , Tam Teçhizat ) rastgele sayılar görmüyoruz nitelik penceresinde . Mesela ana karakterin çevikliği 20 ise bunun bir anlamı oluyor . '' Çevikliği 20 Hm '' deyip 2 saniye sonra unutmuyoruz yani .
9- Daniela , Lola , Jessica ve Anna adlı karakterler var . Şahsen Daniela ve Jessica'ya hayranım .
Bana göre Gece Korucusu'nun Üzücü ( Kötü demiyorum bakın ! ÜZÜCÜ ) Tarafları :
1- Sizi bilmem ama ben romantizm ( Aşk falan işte ) seven bir insanım . Çok olmasını sevmem ama birazcık olması hoşuma gider . Maalesef bu romanda romantizm çok az var . Daha üzücü olansa ana karakterin aşk yaşadığı karakterin '' Kadın karakterlerin NEREDEYSE hepsi çok tatlı '' sözümde '' Neredeyse '' dememe neden olan karakter olması . Seveni çok ama ben sevmiyorum . Belki siz seversiniz .
2- Romanın çoğu okuyucu için umulandan erken bittiği çok bariz bence . Bazı ( Hepsi değil korkmayın 1-2 tanesi ) soruların ve gizemlerin cevapsız kalması bunu düşünmemin temel sebebi . Bana kalırsa roman en az 200-300 bölüm daha uzun olabilirdi .
Gördüğüm kadarıyla pek Web Novel okuyan yok . Bu nedenle bu yazının fazla insana ulaşacağını düşünmüyorum ama Web Roman okuyorsanız ya da Web Romanlara bir şans vermek istiyorsanız kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederim .
100. bölümden sonra okumak ücretli . Tabii ki haftada 5 bölüm ücretsiz . Ayda 20 bölümü ücretsiz okuyabilmek pek fena sayılmaz .
Güncel Link : https://novelgunleri.com/gece-korucusu
Moderatör tarafında düzenlendi: