Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Gassal (2024-)

Diziyi beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 16 76.2%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 5 23.8%

• Kullanılan toplam oy
    21
O sahne çok kötü ya. Kadın ikindiyi bilmiyor ve bu yüzden salakça resmediliyor falan. @justahuman bunlara gülmeyin abi
O sahnenin vurucu espirisi lüks kefen. : ))
O sahnede olan şey de bebeğin doğumundan dedenin haccına, kefenine kadar her şeyi lüks ve gösterişle yapan muhafakar kokanalara. Şovenist siyasi güruh diziyi sekülerlere karşı kazanılmış bir savaş olarak yansıtmak için editledi diye sahnenin anlamı değişmiyor benim için. Bunun dışında 4-5 gönderme daha var onlar da aşağı yukarı aynı kesime gönderme. İşin tuhafı seküler kesimin de üstüne alınmış olması. Alt tarafı mübalağa var orada. Göndermelere sadece alınması gerekenler alınmamış. Her gün vaaz veren ama dinden son derece uzak olup kendine dönüp bakmayan tam yol devam ediyor : ))

Dizinin mizah seviyesi de bu kadar bu arada. Gülmek için izlenecek bir dizi değil. 10 bölümü toplasan bir bölümlük komedi çıkmaz. Hem nicelik hem nitelik olarak. Yüksek beklenti 0 memnuniyet ile izlediğim Anonim dizisinin son iki bölümü bile komedi için izlenebilir ama bu dizi komedilik değil.

O sahnenin vurucu espirisi lüks kefen. : ))
O sahnede olan şey de bebeğin doğumundan dedenin haccına, kefenine kadar her şeyi lüks ve gösterişle yapan muhafakar kokanalara. Şovenist siyasi güruh diziyi sekülerlere karşı kazanılmış bir savaş olarak yansıtmak için editledi diye sahnenin anlamı değişmiyor benim için. Bunun dışında 4-5 gönderme daha var onlar da aşağı yukarı aynı kesime gönderme. İşin tuhafı seküler kesimin de üstüne alınmış olması. Alt tarafı mübalağa var orada. Göndermelere sadece alınması gerekenler alınmamış. Her gün vaaz veren ama dinden son derece uzak olup kendine dönüp bakmayan tam yol devam ediyor : ))

Dizinin mizah seviyesi de bu kadar bu arada. Gülmek için izlenecek bir dizi değil. 10 bölümü toplasan bir bölümlük komedi çıkmaz. Hem nicelik hem nitelik olarak. Yüksek beklenti 0 memnuniyet ile izlediğim Anonim dizisinin son iki bölümü bile komedi için izlenebilir ama bu dizi komedilik değil.
Bana daha çok oradaki kadın dini yönden hiçbir şey bilmiyormuş o nedenle de bilinçli şekilde aptal resmedilmiş gibi geldi ama çok dikkatli bakmadım. dediğin gibi bir mesaj varsa problem olmaz.

Bana daha çok oradaki kadın dini yönden hiçbir şey bilmiyormuş o nedenle bilinçli şekilde aptalca resmedilmiş gibi geldi ama çok dikkatli bakmadım. dediğin gibi bir mesaj varsa problem olmaz.
Bana göre dizide sekülerlere daha doğrusu karşı mahalleye sadece bir yerde gönderme yapılmış OLABİLİR. Ana karakterin, arkadaşı ev erkeği. Eşi daha yüksek maaşlı olduğu için eşi çalışıyor, adam işten ayrılmış çocuklara bakıyor. Ana karakter Gassal da bu durumu sert bir dille eleştiriyor ve alaya alıyor. Ancak bu noktada da tam olarak gönderme var diyemiyorum çünkü izlediysen bilirsin o ev erkeği muhtemelen ilk sezon sonunda en sevilen karakterlerden biri ve eşiyle birlikte çok düzgün ve mutlu aile imajı veriyorlar. Yani onda da iş bakış açısına kalmış biraz.

Halk TV'de denk geldi. Haber spikeri dizi üzerinden sekülerlere gönderme yapanlara "biz aynı diziyi mi izledik" diyordu. Açıkçası bende bu noktadayım. Diziyi iyi izlediğimi ve iki mahalleyi de çok iyi tanıdığımı söyleme kibrinde bulunabilirim. Ve bence dizi seküler kesime 0,5 gönderme yapmışsa muhafazakar kesime 5 yapmıştır. Ama hiçbiri de dizinin türü olarak lanse edilen "kara mizah" sertliğinde değildir.

Şunu da söyleyeyim bazı kişilerin dizi editleri ile gönderme yapmaya çalıştığı, hatta bir çeşit sopa göstermeye çalıştığı aşikar. Diziyi bu şekilde sağda solda görünce farklı yorumlamaları da gayet normal.
Dizinin sanıldığı kadar fazla izlendiğini sanmıyorum. Bu saçma tartışmalar daha fazla görülmüş olabilir. Tabii yapılan aşırı reklamlara da erişmemiştir : ))

Her şeyde olduğu gibi yersiz övülmelere ve gömülmelere sebebiyet veren bir gündem malzemesi oldu dizi.

Son düzenleme:
O sahne çok kötü ya. Kadın ikindiyi bilmiyor ve bu yüzden salakça resmediliyor falan. @justahuman bunlara gülmeyin abi
Çok kötü bir sahne daha var. 130 Bin senedir ölüleri gömüyoruz, Gılgamış'tan günümüze kadar ölüme çeşitli anlamlar yüklendi, sözler söyledi, hikayeler yazıldı, ama hiçbirisi insanlık adına bu kadar utanç verici olmamıştı; "Ölüm biraz bebeksidir.". Bu bile ne kadar ucuz bir dizi olduğunu gösteriyor. Bizimle var olmuş, en eski kavramlardan birisi hakkında bunu mu düşündünüz cidden? :/

Ayrıca şu diziyi olmadığı kalıba sokmaya gerek yok. Diziyi yazan kadın muhafazakar birisi ve kendi düşüncelerini yansıtıyor. Yanlış veya doğru bir şey demiyorum buna, ancak olan tam olarak bu; kabuğunu birazcık kırsa bile eski nesil gibi olmayan, ama modern dünyada da kendisine bir yer bulamamış, o boşluğa sıkışmış, kendilerine ait bir kültür isteyen post modern muhafazakarlar için yapılmış bir dizi. Onların daha çok beğenmesi ve savunma nedenleri bu.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık