Eşi olan herkesin Azor Ahai olma potansiyeli var o zaman. Ulan bran, az çakal değilsin…Eşini öldürecekti işte kehanette...
Eşi olan herkesin Azor Ahai olma potansiyeli var o zaman. Ulan bran, az çakal değilsin…Eşini öldürecekti işte kehanette...
Vasat seninkidir len hayatımızda yüzlercesi varVasat seviciliğine bitiyorum ya
Valyria bildiğimiz en gelişmiş ve güçlü imparatorluk. Ancak başka adaylar da var. Yine Ti(muhtemelen Çinden esinlenilmiş bir imparatorluk). Bir de geçmişte varolduğu söylenen bazı mitik imparatorluklar da var. @William cutting bir ara konusunu açmıştı hatta. Ancak onlar işin efsane boyutu. Çok net ve kesin bir şey yok güçleriyle ilgili. Başlarından önemli olaylar geçmiş ortalama uygarlıklar olma ihtimali de var.Bu evrende gelmiş geçmiş en güçlü imparatorluk kimdi?
Valyria bildiğimiz en gelişmiş ve güçlü imparatorluk. Ancak başka adaylar da var. Yine Ti(muhtemelen Çinden esinlenilmiş bir imparatorluk). Bir de geçmişte varolduğu söylenen bazı mitik imparatorluklar da var. @William cutting bir ara konusunu açmıştı hatta. Ancak onlar işin efsane boyutu. Çok net ve kesin bir şey yok güçleriyle ilgili. Başlarından önemli olaylar geçmiş ortalama uygarlıklar olma ihtimali de var.
Cersei o sözü güncel konularından kaynaklı da söylemiş olabilir sonuçta tahtaki karakteri değiştirip, Stannis'in başa geçmesini arzu edecekti Ned.@RedTeroR
Güneyli hırslarıyla ilgili yorumunu gördüm. O zaman cevap vermek istesem de işim olduğu için cevap veremedim :d. Konu geçti ama gene de şimdi bir şeyler yazayım.
Ben o ittifakın deli kral bir şey yaparsa diye kurulmuş bir ittifak olduğunu düşünmüyorum. Bunun ise iki sebebi var. Birincisi Leydi Dustin'in konuşmalarına bakarsan bunun sadece bir önlemden öte bir şey olduğu ortaya çıkıyor. Rikard'ın hırslı bir adam olduğuna dikkat çekiyor. İkincisi ise artık serinin neredeyse sembolü haline gelmiş meşhur Cersei Ned konuşması. Cersei net bir şekilde taht oyunları oynuyorsanız ya kazanır ya ölürsünüz diyor ve o tahta sen oturmalıydın diyor. Buradaki ima bence Starkların yıllar önce tahtı devralmak üzere girdikleri komplo. Basit bir şekilde taht sırasında Targaryeblerden sonra gelen ve onlara alternatif olacak Baratheon lordunu damat olarak alıp kral yapmak ve tahta ortak olmak. Ama gel gör ki Starkların olması gereken yerde Lannisterlar oluyor.
Şimdi söyleyeceğim şey biraz spekülatif. Ama Rhaegar'ın Lyanna'yı taçlandırma meselesinin de Rhaegar'ın konuyu öğrendikten sonra verdiği bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Stark kızına bir taç takılacaksa onu da biz takarız. .d
Anlık demeyelim. Bir de çok çok uzaklarda Yi Ti ve çok büyük topraklara sahip. 7 Krallıktan çok daha büyük ve zenginler. Feth etseler bile o kadar büyük toprakları tutmanın manası yok.Ejderhalar gibi anlık mesafe kat edebilen bir orduya sahip imparatorluğun niye her yeri fethetmediği bana tuhaf geliyor.
Yakında Dinazorlar da çıkacaktı ne oldu o iş xDAnlık demeyelim. Bir de çok çok uzaklarda Yi Ti ve çok büyük topraklara sahip. 7 Krallıktan çok daha büyük ve zenginler. Feth etseler bile o kadar büyük toprakları tutmanın manası yok.