Reis sen de biliyorsun olay tamamen gaspçıların kontrolünde gelişmedi. Artı ben Robert'in Elia ve çocuklarına olanları affetmesini hoş karşılamıyorum yalnız sebebini anlayabiliyorum. Sonuçta Targaryenler kendi zalimliklerinin ceremesini çektiler. Rhaegar ve Lyanna gibi saçma sapan karakter sahibi olanlara gelirsek onlardan bahsetmeye bile gerek yok, birinci sınıf liseye giden bir ergen, daha düzgün adımlar atabilir bunlardan.O "onurlu" gaspçılar Rhaegar'ın çocukları vahşice katledildiğinde ses çıkardılar mı Lannisterlara ? Robert kendisi Daenerys bebek,Viserys çocukken öldürtmeye çalıştı yıllar sonra da Daenerys'i karnındaki bebekle öldürmeye çalıştı.Robert bir çok şey olabilir ama asla karakterli biri değil.
Olay kitle olayı değil, Robert'in yaptıklarında olması gerekenden daha fazla şiddet yok. Tywin diğer taraftan söylediklerini haklı çıkaracak bir takım işler yapmıştırKalınla işaretlediğim kısım dışında zaten aksi bir şey söylemedim. Ki tamamen doğru şeyler.
Ama soykırıma gelince Tdk tanımını paylaşayım.
"Bir insan topluluğunu ulusal, dinsel vb. sebeplerle yok etme"
Özel olarak bir ülke, bir ırk vb ayırım yok. Yani soykırımın ne olduğunu biliyorum.
Çok uzatmak istemediğim için yazmamıştım ama Targaryenler basit bir hanedandan fazlasıydılar. Diğer hanedanlardan farklı olarak çok özel bir gen özellikleri vardı. (Soykırımın ingilizcesi genocide'dır mesela.)
Ayrı bir ırk sayılabilirlerdi yani o özelliklerine bakılarak.
Yani yapılan şey bir çeşit soykırım oluyor malesef.
@Hakili Yumruk nişanlı olanın isteyerek kaçtığı belli zaten o da yeterince karaktersizlik gösteriyor Rhaegar'a layık olduğunu kanıtlıyor. Bu ikilinin yaptıkları hiç bir şekilde savunulamaz anasını sattığımın yerine iki tane kuzgun yollamak yada doğrudan yanındaki korumalardan biri ile haber göndermek çok mu zordu ? Abisi ve Babası yanarken Rhaegar'ın çocuğuna aegon ismini verecek kadar cibiliyetsiz bir kız nasıl Stark oluyor onu da anlamış değilim heralde Arya'ya benzetilse bile Sansa'ya kişilik olarak çekmiş olmalı