Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 44 72.1%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 17 27.9%

• Kullanılan toplam oy
    61
Ekip birden fazla kıta da çekiyor bu diziyi.Kolay bir iş değil yaptıkları , o kadar figüranı , oyuncuyu bir araya toplayıp onlara komut veriyorlar bir sahneyi belkide beş kereden fazla çekip sonuca ulaşıyorlar.Cem yılmaz zamanında film çekerken bazı zamanlar 40 saat belli aralıklarla çalışmaya devam ettiklerini söylemişti , bir de bu adamların işini düşün o bölümü çekip o haftaya yetiştirmek zorundalar.Bize aktarılan bölümlerin 3-4 bölüm önünde bile gitseler ellerindeki zaman çizelgesine bir şekilde yetişmeleri gerekiyor.

Bu işler o kadar kolay mı ya , şunun bir makyajı bile saatler sürüyor.Adamlar dışarıdan buz ithal edip yapay şehir oluşturuyor usta , Kolayı aldın , Sigarayı yaktın , ayaklarını uzattın , izledin yorumladın bu ne kadar kolay değil mi.
bir diziyi nası çekerler az çok bilirim türk dizilerinde fügiranlık yapmışlığım var bi sahneyi 5 farklı açıdan çekiyorlar, 5 dk sahne için 5 saat uğraşıyorlar, doğru ama bu adamlar kendilerini aşmış zaten bundan daha fazlasını beklerimdim yani. adamlar 10 bölümün çekimi bitirdikten sonra zaten tv ye geliyor.

bir diziyi nası çekerler az çok bilirim türk dizilerinde fügiranlık yapmışlığım var bi sahneyi 5 farklı açıdan çekiyorlar, 5 dk sahne için 5 saat uğraşıyorlar, doğru ama bu adamlar kendilerini aşmış zaten bundan daha fazlasını beklerimdim yani. adamlar 10 bölümün çekimi bitirdikten sonra zaten tv ye geliyor.
Hacı aşmışta nasıl aşmış :D İnsan yani özünde bünyedir.Ha 10 Bölüm olayına da şu açıdan bakarsak zaten Amerikan dizilerinin huyu 10-12 bölüm yapıp final vermek onların ülkede de böyle işliyor demek ki sistem.

5 6 ayda tamamlanmıyor Yönetmenin dediğine göre 1 bölümü ortalama 3 haftada tamamlayabiliyorlarmış. Sezonun can alıcı bölümü daha fazla sürüyor hazırlanması.
Çok farklı mekan kullandıkları için seti ordan oraya taşı buraya taşımaları bile bir dert.
Her bölümü aynı yönetmen yönetmiyor, farklı alanlardaki bölümleri farklı yönetmenler yönetiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Got oyuncuları yaz sonlarında sonunda bitti diye mesajlar atıyorlardı. Çekimler 5 6 ayda tamamlanıyor düzenlemelerle falan Nisan ayını buluyor ve ya yatış yapıyorlar.

Serinin arkaplanında pek çok güzel hikaye var. Ormanın Çocukları, Andal İstilası, Uzun Gece, Aegon'ın Fethi gibi.
Burada epey bir bahsedilmiş. Spoiler içerebilir ama.
https://eksisozluk.com/entry/26767535

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık