Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 44 72.1%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 17 27.9%

• Kullanılan toplam oy
    61
Buyrun güzel bir soru. Tyrion'un anlattığı böcek hikayesi ne anlama geliyor? O zeka özürlü kuzen neden sürekli böcekleri eziyormuş?
Tanrı neden insanları öldürüyor peki ? ;)

Bölüm müthiş ötesyidi ya ilk defa başları biraz sıktı [ doğal olarak dövüş ne zaman başlayacak diye ]
Spoiler
Ama sonu süperdi biraz hüsrana uğradım doğrusu Viper sanırım biraz salakdı rahmetli :D

@ch3rl0b11n
Amacım yazarı savunmak değil. Kendi düşüncelerim bunlar hep. Da ben yukarıda paylaştığın o ekşisözlük entry'sini sabah uyumadan önce okumuştum. Bence gereksiz bir eleştiri. Oberyn'in ölümünden sonra neler olduğunu biliyorsun. Bazı karakterler ana karaktermiş gibi ön plana çıkarılıyor, sevdiriliyor ve ondan sonraki olayları tetikliyor ölümleri. Yani "Beh arkadaş herkesi öldürüyor ne anladım ben bu işten :mad:@!" demek bana anlamsız geliyor. 5. kitabın sonundaki ölüm haricinde, ki ben de inananlardanım R'hllor'a, ulan öldü e nolacak dediğin bir ölüm oldu mu ki? Ha Oberyn böyle ölürken çok sinirlenmedim mi sinirlendim. Keşke ölmeseydi diyorum. Ama o ölmeseydi neler olmazı bir düşünsene. Eddard ölmeseydi savaşlar çıkar mıydı? Kaç tane "anakaraktervari" karakter öldü ki zaten? Arya ölmedi Dany ölmedi Tyrion ölmedi. Jon eeü ehe ölmedi xd
Mesela adamların ölmesi değil de ölme şekli.
Oberyn: Çok iyi anlatıldı, sevdirildi, güzel dövüştü; ahmakça öldü.
Eddard: Çok iyi anlatıldı, sevdirildi, güzel oynadı; rezil edilerek öldürüldü.
Robb: çok iyi anlatıldı, sevdirildi, güzel savaştı; tüm emekleri boşa çıkarak haince öldürüldü

Yani adam inadına yapıyor sanki bunları, okuyucuyu öfkelendirmek için bilerek yapıyor. Hani Ramsay'in Reek'i düşürdüğü tuzaklar vardı ya, kaçmasını sağlayıp sonra avlamak, umutlandırıp umudunu söndürmek, işte aynısını yapıyor Martin. Sadist adam sadist.
Bunlara gerek yok diyorum, kurguyu zorlamaya gerek yok. Hani gerçekçi olsun diye işleri ters götürürsün, sarpa sardırırsın falan anlarım ama her iş mi boka sarar arkadaş. Örneğin Tyrion bölümlerini okurken onların korsanların eline düşeceğini de, yolun uzayacağını da, esir düşeceklerini de tahmin etmiştim, kendimi ona göre hazırlayıp okumuştum. Hevesleri kursakta bırakmaya bayılıyor adam, net. O kadar anlatılması gereken şey varken gidip basit basit şeyler anlatıyor, konuyu gereksiz yere uzatıyor, boş yere aksiyon yapıyor. Brienne bölümleri bunun en güzel örneği, Dany'nin birçok bölümü bunun en güzel örneği. Bu yüzden bu eser "fantastik" türüne değil de "epik fanztezi" türüne alınıyor işte.

Bu arada şey sorucam;
Red Viper'ın ölümü bu kadar basit miydi kitapta. Yani bu kadar aptal mıydı Oberyn, yoksa bu salak dizi ekibi mi batırdı bu kadar.
Valla net hatırlamıyorum ama kitapta da yine böyle malca düşmüştü galiba.
Olay tamamen aynı, Dağ Oberyn'nin ayağından çekip düşürüyor ve kafasını eziyor tek eliyle ama üstüne çökerek değil. Sırt üstü yatarken Oberyn'i üzerine düşürüyor ve kafasını parçalıyor direkt. Düştüğü anda Oberyn'in dikkatini dağıtan bir şey var mıydı hatırlamıyorum.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 13)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık