Kısacası bu George Martin sırf okuru şaşırtmak, ters köşe yapmak, kendine sövdürmek için saçma sapan ve sinir bozucu şeyler yapıyor, mantıksız yazıyor diyor. Haklı. Çok haklı.Spoiler karışık yazmış okuyamadım Sen bi özet geçebilirmisin spoilersız
Kısacası bu George Martin sırf okuru şaşırtmak, ters köşe yapmak, kendine sövdürmek için saçma sapan ve sinir bozucu şeyler yapıyor, mantıksız yazıyor diyor. Haklı. Çok haklı.Spoiler karışık yazmış okuyamadım Sen bi özet geçebilirmisin spoilersız
Nefret değil, onca zamanın birikiminin öfkeyle dışa vurumu. Arkadaş az bile yazmış. Sırf farklı çizgi yakalayacağım diye saçmalamak, basit kurgular üretmek, gereksiz şeyler yazmak, olayı sarpa sardırıp uzatmak bu adamın yaptığı. O kadar klişeleşti ki yaptıkları, kitabı okurken artık neyin nasıl sonlanacağını sezer olmuştuk. 4. kitabı okurken detaylara hiç takılmadan paragrafları hızla geçiyor, üstten hızlıca okuyor ve bölümün son paragrafına ulaşmaya çalışıyordum. Zira olayın son paragrafta, üstünkörü anlatılacağını adım gibi biliyordum ve hiç birinde de yanılmadım. Başlarda güzel gelse de suyu çıkarılınca insanı tiksindiriyor maalesef.Evet ölmeyeydi iyiydi ama bu bir eleştiri değil nefret kusma
Şu serinin mantığını biraz olsun anladıysam eğer Arya geri döner biz de söveriz.Dizide iyi birşey olmasını beklemeyi bırakalı çok oldu o yüzden şaşırmadım sadece üzüldüm. O nasıl komik ve basit bir düşüştür Obreyn kardeş Allah aşkına ayağıma dokunsada düşsem diyemi bekliyordun o değil bu dağ ne böyle abi tek yumrukta dişleri dökmeler ki yerde adam o yumrukta ne kadar güç olabilir üstüne yaralı birde ölecek az daha durayım modunda. Kafa patlatmak falan noluyor hayır niye Obreyn ölmek zorunda niye bu lannisterların her istediği oluyor seride iyiler hep mi cenabet abi? Tryion ölmez bence (lütfen spoiler vermeyin beyler öyle imali imali yorumlar atmayın yani onlarda spoilerin alası oluyor kimse mal değil ne olacağını anlıyoruz la) dağ ölmüştür zaten. Arya o kapıdan geri dönerse çok pis söverim türk filmi moduna girmesin orası. Dany gaza geldi kovdu Jorah'ı pişman olur ama sonra Jorah gene kurtarır bunu bişeylerden. Theon'dan da ekşın bekliyorum önce o satisti öldürüp ardından intihar etmesini veya kaçmaya çalışmasını vs. Bir sürü olay bir sürü karakter var bakalım ne olacak.