Karşılartırırken sahnenin nasıl olduğunu falan da yazmazsınız zaten, Konuda spoiler verilmemesi rica edilirken burada butona almadan vermiyoruz demen ne kadar doğru ? Dizinin kötü giden taraflarını yazana kim ne demiş ? Burada ki dert Kitap/dizi karşılaştırması yapıp ''o sahnenin aslı bu'' ''böyle mi olur ya ne kadar saçma iş yapıyorsunuz kitapta böyle değil'' yorumları. Siz dizi izleyicisine saygısızlık yapıp üstüne ''bakış açısı'' kelimesinin arkasına sığınıyorsunuz. Evet basit birşey okumam geçerim ama yapmayacağım çünkü haksız olduğunuzu kabul etmiyorsunuz. Yasaklayan bir kuralın olmaması hareketinizi doğru kılmıyor. Niyetiniz rahatsızlık vermek olmasa da veriyorsunuz,
Rica olmamış olsa bile spoiler verilmez zaten. Buton içine alınanlar da konusu geçtiği için, tartışma sürekliliği açısından mecburen değinilen konular ki onlarda da buton kullanıyoruz ve uyarıyoruz diyorum. Kendi adıma konuşayım, vardır belki patavatsız davranan.
Benim diziyi kitapla karşılaştırdığım yorum sayısı bir elin parmağını geçmez, onlar da zorunda olduğum için yaptıklarımdır. Ben geçen sezondan bu yana dizinin berbat gittiğine dair yorum yapıyorum, kitabı işin içine katmadan. Ve ne zaman böyle yorumlar yapsam alta hemen biri damlayıp neyini beğenmiyon, emeğe saygı, işiniz gücünüz gömmek vesaire diyor. Ben beğenmediğimi gömerim, beğenmediğimi açıkça belirtirim ve buna kimse bir şey diyemez.
Yaptığım da tamamen doğru, hiçbir yanlış yanı yok. Yanlış yapan kendilerinde benim böyle yorumlar yapmamamı salık verme cüretini gösterenlerdir.
Kimseye zerre saygısızlık yok, aksine ne tür yorumlar yapmamız gerektiğinin söylenmesiyle bize yapılan bir saygısızlık var.
Haklı olduğunu hemen kabullenip bize haksız damgasını vurmuş, bir de hiç imtina etmeden kabullenmiyorsunuz diyebiliyorsun şimdi burada. Neyini kabullenelim bunun? Hangi tarafından tutalım bu saçmalığın arkadaş? Ne demek birine nasıl yorum yapması gerektiğini söylemek.
Başta rahatsız olduğunu söyleyenler olunca bir daha yapmam öyle yorum deyip çekildim kenara, ama bu baskıya ısrarla devam ederek, ısrarla linç etmeye çalışarak, dışlamaya çalışarak fikrimi değiştirmeme neden oldunuz. Kimse bana ne şekil yorum yapmam gerektiğini böyle baskıyla dayatamaz, kural olsun veya olmasın.
Diziye söv elbette ama adamların derdi diziden ziyade sürekli kitap bahsinin geçmesi. Bu olay biraz bizim anime konusunda sürekli mangayı övmemize benziyor. Yani demek istediğim; -dizinin şu sahnesi çok kötü olmuş, kostümler rezaletti, dövüş sahneleri beş para etmezdi- tarzında eleştirmek ile -kitapta buralar daha iyi, kitapta bu diyaloglar daha iyi, kitap daha iyi, kitap..., kitap...- tarzı eleştirmek arasında fark var. Yanlış anlamadıysam arkadaşların şikayetçi olduğu kısım ise ikinci yazdığım kısım. Yoksa kimse kalkıp da diziyi eleştiren birisini eleştiremez. İsterse gelir her bölüme saydırır gider gerçekten beğenmiyorsa. Anlatabildim mi hacı demek istediğimi?
Önceki sayfalara falan bakmadım. Zaten GoT konusuna pek giren birisi değilim. Son sayfalarda kitap vs dizi konusuna atıfta bulunulduğu ve buna dair destekleyici mesajlar atıldığı için duruma uygun davranmaya çalışıyorum. Neyse, benlik bir konu değil zaten bu. Sadece fikir belirttim ben. Gerisi üst yönetimin kararı. Fakat bu mevzu kolay kolay kapanacak gibi durmuyor. Bir orta yolun bulunması gerektiği de şart dolayısıyla.
Anlıyorum, biliyorum insanların derdini. Başta zaten direkt eyvallah deyip çekildim, ama muhabbet çok saçma yerlere geldi.
Ben zaten diziye sürekli o şekilde eleştiri yapıyorum. Kitapla yaptığım karşılaştırmalar en fazla "bu karakter niye yok" şeklindedir veya bazı sahneler eksikliği üzerine birkaç yorum. Ben genel anlamda dizinin yüzeyselliğine, hikayenin basitleşmesine, senaryonun saçmalığına vurgu yaparak eleştiririm.
Gel gelelim insanlar bundan niye rahatsız olur, niye gocunur anlamıyorum. Kimseyi yolundan çevirip bırak lan diziyi git kitap oku da demiyoruz, saçma sapan dizi izliyorsunuz salaklar falan da demiyoruz. Onu geç herhangi bir ukalalık da yapmıyoruz gereksiz yere. Dizi avam işi yeaa falan da demiyoruz. Yahu ne diye rahatsız oluyor bu insanlar şimdi? Bir de hiç utanmadan bize nasıl yorum yapmamız gerektiğini dayatıyorlar. Ben bu durumda susamam, eyvallah falan diyemem.