Şimdi kitapta nasıldır bileme fakat kendim eldeki verilerle şöyle tahmin yürütücem diziden Wight dediklerin öldükten sonra kalkanlar bence oluyor. White walkerslarda bir sahne vardı meclis gibi bi yere bebek konuluyordu. Demek ki bunlar yaşlanıyor ama ölümsüzler. Yoksa niye bebekle falan uğraşsın. Canlı olarak bir akgezen tarafından dokunulunca yada tırnaklanınca oluyorsun ak gezen. İkisi farklı tip neden bebekleri yapıyorlar sadece demkki ak gezenler düşünebiliyor. Bebekken alıp damarlarına giriyorlar zira mesela Jon Snow'u ak gezen yaptılar diyelim adam onlarla aynı ideallere sahip olmaz beynini yıkıyorlar çocukların ölümsüzlük veriyorlar. Bunların artıları çeliği kırabiliyorlar. Negatifleri Valeyria çeliği ve ejder camı. Wightlerde işe yarar mı ejder camı orasını bilmiyorum. Çünkü Jon'un kılıcı yaramadı.Nasıl Ak Gezen olunduğuna dair bilgi yok. Dizide bebeklerin ve Gece Kralı'nın Ak Gezen olduğunu gördük. Eğer kitapta da durum bu ise bir tür kabul söz konusu. Geri kalanlar ise Wight olarak hizmet ediyor. Çetinocak'ta ölenler muhtemelen Wight'a dönüştü.
Bu arada kılıç parçalama olayı kitapta var mıydı hatırlayamadım şimdi.