Beşiktaş iyi oynadı.
@Fisher Tiger
Libero kalecinin önüne konulan 2 stoper de hücuma yönelik tipteler, Djalo ve Emirhan. İki çocuk da önlibero oynayabilecek tipler. Libero kaleci Ersin ile daha uyumlular, ileride yapıyorlar stoperliklerini, ceza sahası dışında. Ersin de bol bol ceza sahası dışında kaldı.
Mert'in önüne Paulista ve Udhuokai konulunca Mert zaten çizgi kalecisi, stoperler de çizgi/ceza sahası stoperleri. Bu sefer 2. ve 3. bölgeler de geriye gelmek zorunda kalıyor, çok yorgunluk ürüyor. Daha da problemli durum, ileriye oturulmuş ve rakip boğuluyorken bir top kaybı, geriye depar gerektiriyor. O deparlar bitiriyor zaten oyunu. Skorun belli bi dakikadan sonra tutulamamasının sebebi o deparlar.
1. bölgenin ofansif kurulumu tabi çok daha hareketli, driplingçi bekler gerektiriyor. Son oyunda da beklerin statlar çok kötüydü, bu maçtakini bilmiyorum ama bunda da kötüdür diye tahmin ediyorum. Bu oyun için Svensson ve Jurasek kesinlikle yeteri kadar ofans sağlayamıyorlar. Rıdvan, Gökhan ve Taylan ise sisteme uyumlu, ama kaliteleri yetmiyor. Bu maçta Gökhan ve Jurasek tercih edildi. Gökhan idare eder, ama Jurasek çok sırıttı.
Defansif orta saha olarak Salih ve Orkun, önlerinde ofansif olarak Cerny tercih edildi. Normalde Salih ve Orkun 10 numaralar, Cerny 8-8.5 gibi bir şey. Yani 3 ofansif orta saha ile oynadı Beşiktaş demek yanlış olmaz dünkü maç için. Zaten kaleci ve 2 stoper libero özellikli iken, 2 tane daha önlibero ile oynamanın bir mantığı da yok. He ben beğendim mi bu dizilimi, beğenmedim. Demir'i tek dos oynatıp, önüne Salih-Orkun iki tane on numara koyar, Cerny ile Rashica'yı kanatlarda geniş oynatıp, Devrim'i kenarda bekletirdim.
Oyun hala "o oyun" değil. Mert-Paulista-Udhuokai-Svensson-Jurasek 5lisi daha hücuma yatkın, as oyuncularla revize edilmeli mümkün ise. Ancak o zaman, güzel bir Beşiktaş izleyebiliriz.