Çok tatlılar çooookkkYa bu ikisi biraz karı koca gibiler.
Çok tatlılar çooookkkYa bu ikisi biraz karı koca gibiler.
Neden saçma olsun ki. Enerji de her canlının hayatı. Tükendiğinde şurada az dinleneyim de yerine gelsin veya bir şeyler yeyip içeyim de yerine gelsin demiyor musun?Bu haki bitme olayı hala saçma geliyor bana. Fujitora misal. Adamın hayatı gözlem haki olmak zorunda. Gözlem hakisi bitince şurda az durayım da hakim yerine gelsin deyip devam mı ediyor ?
Enerji, vücudun ihtiyacı olan şeydir, ruhun değil. Dolayısıyla vücudun tükendiği için ya da enerjin bittiği için haki kullanamazsın. Arada ufak ama önemli bir fark var bence.Neden saçma olsun ki. Enerji de her canlının hayatı. Tükendiğinde şurada az dinleneyim de yerine gelsin veya bir şeyler yeyip içeyim de yerine gelsin demiyor musun?
İnsan için dediklerin olabilir de 100 kg kütleli yıkık bir duvar ile 100 kg kütleli sağlam bir heykeli nasıl ayırt ediyor? Bu kısmı tam anlayamadım. Duvar evin ayrılmış bir yüzü olsun. Yine de bütün sayılır kendi içinde ama eve göre düşününce yıkık oluyor.Hakiyi denkleme katmaya gerek var mı bilmiyorum çünkü bu k.haki olmadan da çözülebilir bi soru. Havaya kaldırılan yıkıntılar ve molozlar süzülerek yükseldiklerine göre kütle çekimin sadece nesneleri yerden ayıracak kadar uygulandığını anlayabiliriz ki yer çekimini alt etmek için çok uğraşmaya gerek yok, manyetik güç bile kütle çekimden üstündür. Neyse, sağlam cisimleri kaldırmama nedeni uyguladığı düşük çekimden. Canlıları kaldırmama nedeni de çoğu zaman meyve güçlerinin canlılara dosdoğru bir etkisi olmamasından. Mesela Fujitora bir taşı gücüyle kaldırabilir yine de bir insanı doğrudan kaldıramaz ama... bir insanı kaldıracak çekim veya itim ne dersek alanı oluşturabilir. Doğrudan canlılara etki etmeme nedeni de canlıların iradesi olmasıdır belki de. Meyve güçleri biraz mistik olduğu için işleyişleri küçük ayrıntılarla şekillenebilir. Örneğin korkan oğlundan hayatını çekebilen Bigmom'ın gücünün korkmayan Jinbei'ye etki etmemesi gibi. Yani meyve gücü korkana işliyor ama iradesi sağlam olana işlemiyor gibi. Ha tabi bu ayrıntılara ne gerek var lan k.haki işte de diyebiliriz. Bilemedim.
Şöyle, çekim alanı oluşturduğunu varsayalım ve bunu yıkıntıların veya enkazların yakınındaki halka zarar vermemek için düşük güçte tuttuğunu varsayalım. Ki bu gücü ilk aktif ettiğinde olan şuİnsan için dediklerin olabilir de 100 kg kütleli yıkık bir duvar ile 100 kg kütleli sağlam bir heykeli nasıl ayırt ediyor? Bu kısmı tam anlayamadım.
Sonraki bölümlerde yere tutturulmamış bardaklar, fıçılar var mesela. Onlar neden uçmadı?Şöyle, çekim alanı oluşturduğunu varsayalım ve bunu yıkıntıların veya enkazların yakınındaki halka zarar vermemek için düşük güçte tuttuğunu varsayalım. Ki bu gücü ilk aktif ettiğinde olan şu
Bak yavaşça yükseliyor molozlar fakat sağlam yapılar duruyor, neden? Çünkü yapılar yer çekimine dayanıklı olmak için zemine tutturulmuş ve uygulanan çekim kuvveti zayıf. Zayıftan kasıt molozların yükselirken yada daha doğrusu çekim kuvvetine yönelme hızları düşük diyelim. Dünyamızda bu hız 10m/sn iken Law ve şehir meydanındaki yerlerde molozların yükselme hızı yavaş resmedilmiş. Mesela sonraki sayfalarda da çadırlar var, onlar da yerinden oynamıyor çünkü bir yerlere tutturulmuş ama molozların tutunacak bir yeri yok. Benim anladığım bu ve bu anladığıma göre zaten gücün basit bir özelliği ile yapılabilecek şeye k.haki yüklemenin anlamsız olması. Ha başkasına anlamlı gelir bilemem.
Tamamdır benden bu kadar. Fujitora reyiz tüm Dreasrosa'yı tarayarak cansız moloz yığınlarını havalandırmıştır.Sonraki bölümlerde yere tutturulmamış bardaklar, fıçılar var mesela. Onlar neden uçmadı?
Okurken dikkatimi çekti, millete geçmeyin diyor ama geçiyor herkes. Tam vasıfsız bu Fujitora.Tamamdır benden bu kadar. Fujitora reyiz tüm Dreasrosa'yı tarayarak cansız moloz yığınlarını havalandırmıştır.