Hakiyi denkleme katmaya gerek var mı bilmiyorum çünkü bu k.haki olmadan da çözülebilir bi soru. Havaya kaldırılan yıkıntılar ve molozlar süzülerek yükseldiklerine göre kütle çekimin sadece nesneleri yerden ayıracak kadar uygulandığını anlayabiliriz ki yer çekimini alt etmek için çok uğraşmaya gerek yok, manyetik güç bile kütle çekimden üstündür. Neyse, sağlam cisimleri kaldırmama nedeni uyguladığı düşük çekimden. Canlıları kaldırmama nedeni de çoğu zaman meyve güçlerinin canlılara dosdoğru bir etkisi olmamasından. Mesela Fujitora bir taşı gücüyle kaldırabilir yine de bir insanı doğrudan kaldıramaz ama... bir insanı kaldıracak çekim veya itim ne dersek alanı oluşturabilir. Doğrudan canlılara etki etmeme nedeni de canlıların iradesi olmasıdır belki de. Meyve güçleri biraz mistik olduğu için işleyişleri küçük ayrıntılarla şekillenebilir. Örneğin korkan oğlundan hayatını çekebilen Bigmom'ın gücünün korkmayan Jinbei'ye etki etmemesi gibi. Yani meyve gücü korkana işliyor ama iradesi sağlam olana işlemiyor gibi. Ha tabi bu ayrıntılara ne gerek var lan k.haki işte de diyebiliriz. Bilemedim.