Ryuuma konusunda hep yazdığım bir şey var. Bu nokta, Ryuuma'nın yorumlanırken hatalı bulduğum kısımlardan biri. Bir seri yapılmış (Monster) ve bu serinin kendi içerisinde bir güç dinamiği var. Siz bu seriden One Piece'te yer alan haki, douriki, meyve gibi güç etmenlerinin ele alınmasını bekleyemezsiniz. Alakasız iki eser çünkü. Üstelik Monster bu güç etmenlerinin işlenemeyeceği kadar kısa bir seri. Orada güçten ziyade anlatılmak istenen başka bir şey var. Amatörce ele alınmış gibi duran bu seride daha çok hikaye ön planda. Ancak bu hikayede de Oda Ryuuma'ya ''en üstün savaşçı ruhu'' demiş. Bakıyoruz ki bu adam Op evreninde yüzyıllardır konuşulan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu adamı Fisher Tiger'dan, Noland ve Calgara'dan ayıran şey de bu ruh! Ve Oda bu ruh meselesine verdiği önemi Op dünyasına da yansıtarak aslında bu iki farklı serinin birbirine bağlı olduğunun mesajını vermiş. Hatta bir Sbs ya da röpartajında (hangisi olduğunu hatırlamıyorum) Luffy ve Zoro için ''eşit savaşçı ruhlarına sahip'' gibi bir cümlesi bile var.
Bu sebeplerden dolayı Zoro'nun, Ryuuma'nın One Piece evrenine uyarlanmış versiyonu (hakisiyle, dourikisiyle, katanasıyla) olduğunu ve güç olarak da atasının yansıması olacağını düşünüyorum. Normalde önümüzde Rayleigh gibi bir örnek var zaten. Bu adam gençliğinde yonkou diyebileceğimiz bir seviyede. Ancak Ray-in simgelediği şey korsan kralın sağ kolu olması. Zoro'yla ortak noktaları bu esasen. Fakat işin özünde Zoro'nun temsil ettiği kişi Ryuuma. Ben Oda'nın ''en üstün savaşçı ruhu'' sıfatını taşıyan Ryuuma'yı, Zoro üzerinden canlandıracağını düşündüğüm için güç olarak da Rayleigh'ten yani yonkou seviyesinden bir tık üstte olan Roger, Newgate gibi zirve isimlerle aynı kategoride taçlandırmasını bekliyorum.