Selim hiç futbola össye girmene gerek yok. Sergen'den felan bahsediyorsun bana.:Sİyi de potansiyel ile potansiyeli değerlendirmek arasında fark var. Futbol ve Arda turan derim, Sergen misal en yetenekli denir ama Arda Barca'ya gitti.
Op'de belki 100 den fazla h.haki açmış kişi var hepsi yonkou mu olmak zorunda. Sanki Op dünyası bir okul ve herkes aynı eğitimi alıyor da en zirveye çıkanlar belli olsun. Luffy eğer köyünden tam şimdiki yaşında ayrılsaydı şimdiki gücünde mi olacaktı? Potansiyeli kullanmayı katmayalım.
ÖSS sınavı misal, ilk sene 100-200 bin olup seneye adam akıllı çalışıp 10 bin olan insan var. İkiside aynı kişi ama 1 sene önce yazıp gitse asla 10 bin olamayacak, bu potansiyeli yok mu demek oluyor? Birde çalışıp sınırı kullanıp 20-30 bin olanlar var misal. Şimdi ben 200 bindeki adamdan eminim ama tembel ya da hayat şartları diyelim falan ama sen inatla diyorsun ki 30 bin olan daha iyi daha potansiyelli. Bunu yeteneksek sporlarda örnekleyebiliriz. Alman milli takımı 1. olur ama dünyanın en iyi sağ beki bizdedir ve biz turnuvaya bile katılamayız en iyi 11'e Alman seçilir.
Gelelim mangaya Op bazen bireysel bazen takım oyunu işin içine giriyor. Dofy h.haki açmış ama ne kadar kullandığı ona kalmış. Amiral potansiyeli 88 dir ve 87 sini kullanır ama Dof-kafa dede 90+ lık adamdır hayat şartları 80 ilk olmalarını bile engeller.
Ace belki 101 ilk adam ama 40 olamadan ölmesi potunu engellemez.
Ace yaşasaydı ne kadar güçlü olurdu bilemiyorum. Ama Ace'in potansiyelini savunduğunuz veriyi ben çürütüyorum. Sana Dof'un Ace'ten 3 yıl daha erken h.haki saldığını kanıtladım. Hatırladığım kadarıyla Dof 7 yaşında salıyor. Bu seride kaç kişi Dof için Ace'den daha potansiyelliydi der.
Ve Dof ile birlikte Roger'ın idamında gördüğümüz karakterlerin geldiği konum ile Dof'un geldiği konumda belli. Shanks için 5 yaşında mı saldı diyoruz? Teach h.hakisi var mı o bile belli değil? Mihawk ? Hepsi mi Dof'tan önce h.haki saldı? Dof bu adamlardan bir kaç yaşta büyük. Hepside şu anki yaşlarına kadar geliyor. Shanks ve diğerleri bir şeyden dolayı avantajlı olsa bile bu fark kapanmalıydı. 40 küsür yaşında olmuş Doflamingo.
@Shakky
Niye bakmayayım Buggy örneğine? Shanks ve Buggy'nin eğitim alıp almadığı bile belli değil. Hadi almış olsalar bile bu farkın kapanması lazım. Shanks bir şeyler kaptı o yüzden Dof'tan daha az potansiyelli olsa bile gizli bilgilere sahip diye daha öne geçti. Eee bu adamlar 20 yaşında da dğeil. 40 küsür yaşa gelmişler. Vardı ise potansiyeli niye Shanks'in önüne geçemedi? Dof isteksiz miydi? Hayır. Gayette zirveyi arıyordu. Yaptığı planlarda ortada. Teach'de mi WB'den eğitim aldı?
Ya peki Ace WB'den eğitim almış mıdır? Bir şey kapmış mıdır? Kapmışsa neden bir şeyler yapamadı? Bu böyle gider.
Ace'in kendisi bile tek pişmanlığım KK olduğunu göremeyecek olmam diyor. Hangi engelden bahsediliyor anlamış değilim. Ace'in kendi lafı ortada.