BB'den Luffy'i kurtardığını göremedim. Luffy ile alakası bile olmadı o sahnenin. Kurtarıyor dediğin belayı üstüne çekmek mi oluyor? Teach paketleyip Ace'i daha büyük bir soruna yol açıyor? Bugün Ace Teach'e karşı gelmeseydi Luffy'de MF'ye ayak basmak zorunda kalmazdı. Ve yine Ace'in benciiliğinden dolayı ortaya çıkan bir durum yüzünden Luffy Akainu'ya karşı öyle savunmasız kalmazdı? BB'ye saldırmasında Luffy olayı da pay sahibidir. Ama Luffy olayı söz konusu olmasa bile Ace Teach ile dövüşecekti. Bu ortada olan bir şey.Verdiğin örneğe az dikkat et Ace esir o sırada, kimin kendisini kurtardığı Ace'nin potansiyelini ilgilendirmez. Ace HQ arc'de bile Luffy'i kurtarıyor bak bu attığımda gene Luffy'i kurtarıyor, BB'den Luffy'i kurtarıyor vesaire vesaire ömrü Luffy kurtarmakla geçmiş adamın
Potansiyel olarakta verdiğim örnekte aynı durumda Luffy ile beraberken haki salabilenin kedisi olması bir kanıttır. Yaşı beni ilgilendirmiyor sonuçta bugün gelse gene abisi konumunda olacaktı
Dof'u Luffy'nin yenmesi daima olduğu gibi bulduğu müttefiklerin payındandır, Sabo hatta Amiral bile Luffy'den yanayken Dof ne yapsın.
Luffy'de o sıra esir alınmış. Güçsüz bir konumda? O durumda diyorum ki zaten abilik görevi olan ve kardeşi o sıra öldürülecek olan Ace'ti. Onu kurtarması daha potansiyelli olduğunu kanıtlıyorsa aynı durumda yine Ace'i çok daha güç bir yerden kurtaran Luffy daha potansiyelli olduğunu kanıtlamıştır. Gayet birbirini karşılayan örnekler. WB bile kurtaramadı oğlunu. D.nin iradesine güvendi. Luffy kurtardı.
Dof'un Luffy'e yenilmesinden bahseden kimdi. Ben denizlerde Dof'tan yaş olarak daha küçük olan Shanks'ten bahsediyorum. Ondan daha küçük yaşta olan Teach'teb bahsediyorum. Belki de onunla aynı yaşta olan Mihawk'tan bahsediyorum.Bu adamların konumu Dof'tan daha üstte. Dof'tan daha yukardalar. Doflamingo 7 yaşında h.haki salmış. Bu adamlar 5 yaşında mı haki saldı? WB'de belki doğmadan salmıştır. Yani bu sana bir şeyleri kanıtlamaya yeterde artar.