Orochimaru Minato'dan güçlü müymüş?Sanninler ise Minato'dan güçlü (teker teker tabi, üçünün toplamı değil) resmedildi.
Orochimaru Minato'dan güçlü müymüş?Sanninler ise Minato'dan güçlü (teker teker tabi, üçünün toplamı değil) resmedildi.
neymiş sebep?Sebep belli.
Kardeş sen araştır gel. Mangada yazanı söylüyorum ben.Bence sen Hiruzen'i tekrar bir araştır gel. Yaşlılığı ve bitikliğini Enma bile söyledi zaten de.
Sanninler ile Minato da Hİruzen'in bilmediği teknikler biliyorlar. Jiraiya ile Minato'da senjutsu var zaten, ninjutsunun bir üst makamı.Sanninler ve Minato kim allasen Hiruzen karşısında, onların bildiği ve bilmediği tüm teknikleri biliyor adam.
Zaten bu yüzden ben her zaman Zirve Hiruzen > Minato > Tobirama > Yaşlı Hiruzen diyorum.Hagoromo, Hashirama ve Hiruzen diğer tüm şinobilerden ayrı tutuldu, şinobi tanrısı denilerek.
Hiruzen'e artı olarak birde profesör denildi, ninjutsu Bilgisi bakımından
Sil baştan yapmışlığı ve istikrarı koruyamadığı pek çok yer var ancak bir One Piece, Bleach, Dragon Ball gibi diğer büyük evrenlerle kıyaslarsam Naruto'nun parametreleri ve dengeleri gene en rahat yorumlanabileni.Karakterlerin güçlerini ve serideki yerlerini enine boyuna düşününce mangakanın mantıklı bir güç dengesi kurmakta ve bunu yansıtmakta ne kadar feci sıçtığını görmüş oluyoruz.
Yanlış yazmışım, güçsüz olacaktı.Orochimaru Minato'dan güçlü müymüş?
Dostum ben eskiden de mangayı baz alıyordum ki zaten. Ancak manga ile aksiyonun kendisi birbirini tutarsa alıyorum. Aynı mangada Nagato, Sasori'nin ölümü için tek kelime dahi etmezken, Deidara için yeri doldurulamaz dedi. Aynı mangada Sasori Chunnin + 70+ yaşlı bir Jonin'e postu devirirken. Deidara iki kolu olmadan Takım 7 + Takım Gai'i öldürüyordu az kalsın. Yani değişen bir yok , gene manga zaten olay.@FistofLove Yorumlarına şöyle bir baktım manga bilgilerini baz almışsın tartışmada.Hala Sasori < Deidara diyor musun ? Ustam benden güçlüdür diyen bir Deidara varsa.
Tartışmaya gitmek istemiyorum ama öyle üstün körü geçerken bu cümleye denk geldim. Kushina'nın annesinden öğrendiği 1000 yıllık Uzumaki mührü neden Minato'ya ait oluyor ki? Sadece kullanımdaki feda edilecek kişi sayısını Tobiramanın tekniği ile 1'e indirebildi işte. Teknik & mühür Minato'ya ait değil diye hatırlıyorum.Minato işte o kadar özel. Orochimaru'yu yenmek için Minato'nun tekniğini yaptı adam.
Teknik ona ait olmasa bile mükemmelleştiren o (Hİraishin de olduğu gibi) . Ayrıca Uzumakiler ile Senjular uzun yıllardır dost. Bu dostluğun sembolü olarak Konoha ninjalarının arkasında konoha sembolü var ceketlerinde. BU iki köy o kadar içiçe ve Konoha'nın vatandaşı olan ilk Uzumaki, Hashirama'nın karısı Mito Uzumaki.Tartışmaya gitmek istemiyorum ama öyle üstün körü geçerken bu cümleye denk geldim. Kushina'nın annesinden öğrendiği 1000 yıllık Uzumaki mührü neden Minato'ya ait oluyor ki? Sadece kullanımdaki feda edilecek kişi sayısını Tobiramanın tekniği ile 1'e indirebildi işte. Teknik & mühür Minato'ya ait değil diye hatırlıyorum.
İyi de Tobirama da gayet biliyor mühürleri. Uzumaki ile Senjular ise sadece dost değil, üst soyda yakın akraba da çıkıyorlar. Ama merkezleri uzakta ve dövüş eğitimleri git gide zayıflıyor diye kimse oraya eğitime gitme gereği duymuyor. Güç veya bilgi merakı olan Orochimaru & İtachi Uzumaki mühürleri hakkında bilgi sahibi gösterildi. ( Belki Minato'nun etkisi vardır. ) Ama Minato, Kushina ile evli olmasaydı o da öğrenemeyecekti mühürleri. Yani keşfedilmiş değil, öğrenilmiş bir şey sonuçta. Bu neden mühürleri Minato'ya ait yapıyor onu anlamadım?Teknik ona ait olmasa bile mükemmelleştiren o (Hİraishin de olduğu gibi) . Ayrıca Uzumakiler ile Senjular uzun yıllardır dost. Bu dostluğun sembolü olarak Konoha ninjalarının arkasında konoha sembolü var ceketlerinde. BU iki köy o kadar içiçe ve Konoha'nın vatandaşı olan ilk Uzumaki, Hashirama'nın karısı Mito Uzumaki.
Nitekim Uzumakiler ile 100 yılı bulan (en az) bir birliktelik var. O zamandan bu zaman 3 tane Hokage + Sanninler + Danzo + Sakumo Hatake + Dan Kato gini özel ninjalar geçiyor. Hİç birinde uzumaki tekniği yok. Bu adam da var. Bu da bir ustalık işte.
Hangisini mesela ?İyi de Tobirama da gayet biliyor mühürleri.
Orochimaru, Hİruzen shiki fujin yaptığında bu da ne dedi .. .Yıllarca araştırdıktan sonra ne olduğunu anladı. Bilgi sahibi falan değildi.Orochimaru & İtachi Uzumaki mühürleri hakkında bilgi sahibi gösterildi.
Kushina'dan öğrendi denilmedi hiç bir zaman. Hashirama da mito ile evliydi. Ama o bilmiyordu. Kushinadan öğrenmiş de olabilir, öğrenmemiş de. Ve Öğrenmişse bile yukarıda ki mesajımda dediğim gibi onca adam arasından bu biliyor.Ama Minato, Kushina ile evli olmasaydı o da öğrenemeyecekti mühürleri.
Evet ama bu mantıkla ninjaların hiç bir şey keşfettiği yok o zaman. Her şeyin kökeni Rikudo'nun ninshu'su.Yani keşfedilmiş değil, öğrenilmiş bir şey sonuçta.
Ona ait yapmıyor ancak ona özel silahlar yapıyor. Hiruzen o tekniği kullanacağı zaman "dur şu uzumaki mührünü yapayım" demedi. "4. nün tekniğini yapacağım." dedi. Hiruzen kim ?Bu neden mühürleri Minato'ya ait yapıyor onu anlamadım?
Işınlanmayı biliyor en basidi.Hangisini mesela ?
İyi de öğrenmek için yine Konaha'dan uzaktaki Uzumaki harebesine gidiyor. Daha önce gittiğini de mühürleme kılıcı ile alakalı dialogundan çıkarıyoruz.Orochimaru, Hİruzen shiki fujin yaptığında bu da ne dedi .. .Yıllarca araştırdıktan sonra ne olduğunu anladı. Bilgi sahibi falan değildi.
Itachi'nin bilgi sahibi olduğu uzumaki mührü hatırlamıyorum. Bir de temel bir bilgi sahibi olmak ile tekniği geliştirmek ve kendinin etmek başka şeyler.
Kushina'nın annesinden öğrendiği geçiyordu animede yanlış hatırlamıyorsam. Mangada olmayabilir, emin olamadım sen öyle diyince. Hashirama'nın da ihtiyacı yok mühürlere hız dahil adamın eksiklik çektiği bir konu yok. Bu yüzden kalbur üstü adamların ultra teknikler öğrenmesine gerek yok bence.Kushina'dan öğrendi denilmedi hiç bir zaman. Hashirama da mito ile evliydi. Ama o bilmiyordu. Kushinadan öğrenmiş de olabilir, öğrenmemiş de. Ve Öğrenmişse bile yukarıda ki mesajımda dediğim gibi onca adam arasından bu biliyor.
Bu mantık daha önce de yazıldı ama sağlıklı bir çıkarım değil. Teknikten bahsediyoruz burada. SM gibi olaylar dahi kişiden kişiye öğrenmesi ve kullanımı değişen bir şey. Teknik = ninshu demiyoruz ki kaldı ki bu mühür, parşomenler ile alakalı daha çok.Evet ama bu mantıkla ninjaların hiç bir şey keşfettiği yok o zaman. Her şeyin kökeni Rikudo'nun ninshu'su.
Minato dışında kullanan görmemiş adam. Kaldı ki dediğim gibi sadece mührün asıl sahibinin Minato olmadığını belirtmek istedim. Yoksa Minato'yu ilk 3 hokage sınıfında görmesem de zeki ve keşifçi olduğunu biliyoruz. Bu açıdan dahi sayıyorum zaten onu. Ama kökeni parşömene dayanan ve yeniden yazılmayan bir şey ( mühür ) üzerine hak sahibi olduğunu düşünmüyorum. Minato'dan önce bu feda gerektiren tekniklerin öğrenilmesi zahmetine girilmemesi de yine Minato'nun diğer yasaklı teknik olan kage bunshin ile bunu birleştirmesinden kaynaklanıyor. Ama dediğin gibi öyle aman aman üzerinde durulacak bir konu değil. Bu sayede hafıza tazelemiş olduk.Ona ait yapmıyor ancak ona özel silahlar yapıyor. Hiruzen o tekniği kullanacağı zaman "dur şu uzumaki mührünü yapayım" demedi. "4. nün tekniğini yapacağım." dedi. Hiruzen kim ?
Konohada geliştirilmiş tüm jutsuları bilen diye anlatılan biri, lakabı profesör adamın. Yani adam tekniğin uzumaki tarafından geliştirildiğini bile bile "4. nün tekniği" demişse ... Bilmem anlatabiliyor muyum ?
Ve dediğim gibi bu hala onca yıllık uzumaki ilişkisinden Minato kadar mühür çıkartmış başka biri olmadığı gerçeğini de değiştirmiyor.
Sonuçta laf hiruzen'in ağzından "4.nün tekniği" olarak çıkıyor. O yüzden senin takıldığın nokta o kadar da takılacak bir şey değil dostum.
Onun uzumakiyle alakası ne ?Işınlanmayı biliyor en basidi.
Yoo öyle bir şey çıkarmıyoruz. Ki gitmiş olsa Shiki Fujin'i bilmediğini söylemezdi.Daha önce gittiğini de mühürleme kılıcı ile alakalı dialogundan çıkarıyoruz.
Tamam işte bu mantıkla aynı şekilde isim olarak aynı olan teknikler bile kişiden kişiye değişebiliyorBu mantık daha önce de yazıldı ama sağlıklı bir çıkarım değil. Teknikten bahsediyoruz burada. SM gibi olaylar dahi kişiden kişiye öğrenmesi ve kullanımı değişen bir şey. Teknik = ninshu demiyoruz ki kaldı ki bu mühür, parşomenler ile alakalı daha çok.
Göremediğine göre tekniğin Kushina'dan gelme durumu daha da sıkıntıya giriyor. Kaldı ki Hiruzen jutsuları sadece görerek öğrenen biri değil. Adam profesör bildiğin eski kitapları okuyor falan. Hiruzen'in hokage odası kitaplarla doluydu misal bu yüzden.Minato dışında kullanan görmemiş adam.
Tekniğin patenti Minato'da değil. Ancak bunu bir şekilde kendinin yapmış olmalı ki "bu 4. nün tekniği" demişler.asıl sahibinin Minato olmadığını belirtmek istedim.
Kage Bunshin yasaklı değildi. Tajuu Kage Bunshin yasaklıydı.yasaklı teknik olan kage bunshin
Aynen hocam, eyvallah.Bu sayede hafıza tazelemiş olduk.