Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En İyi Fantastik Seri

En İyi Fantastik Eser

• Kullanılan toplam oy
    145
Zaman Çarkı benim için zirvedir. Karakterleri,kurgusu,detayları,yazım şekli,söylediği mesajlar ve evreni ile beni büyüleyen bir seridir. Onun kadar iyi diğer fantastik eserde Yüzüklerin Efendisi'dir. Tabi Türkçe'ye çevrilmemiş kitaplar hariç.
Seri için yapılan şarkıyı da bırakayım şuraya.

Bir oy hakkım daha olsaydı Ejderha Mızrağı serisine verirdim. Raistlin majere efsane bir karakter olsa da lotr serisi gerçekten bu alemde zirve.

Ben bu tarz oylamalarda Yüzüklerin Efendisi'ni koymayı adil bulmuyorum. Rekabet ortamını öldürecek kadar çok oy alıyor her zaman, o yüzden LoTR'u oylama dışı tutup "En iyi 2. Evren" diye oylama açılması daha mantıklı geliyor.

Bunun dışında, Narnia Günlükleri ve her ne kadar pek kaliteli bulmasam da Harry Potter da listede olmalıydı.

Ben bu tarz oylamalarda Yüzüklerin Efendisi'ni koymayı adil bulmuyorum. Rekabet ortamını öldürecek kadar çok oy alıyor her zaman, o yüzden LoTR'u oylama dışı tutup "En iyi 2. Evren" diye oylama açılması daha mantıklı geliyor.

Bunun dışında, Narnia Günlükleri ve her ne kadar pek kaliteli bulmasam da Harry Potter da listede olmalıydı.
Ben de o şekilde düşünüyorum ki genelde zaten filmleri düşünerek oylamaya yapılıyor Lotr dahil olunca i.

LoTR varken bu konu tartışmaya kapalıdır benim gözümde. Silmarillion adeta bir kutsal kitap gibi yazılmış olup evrenle ilgili kafa karışıklığını minimuma indirmiştir. Yani LoTR okurken kimse Eru neden bu kadar güçlü ya da Valar neden bu kadar güçlü gibi sorular sormaz. Her şey yerli yerindedir ve tam anlamıyla fantastik bir evren oluşmuştur. Zaten fantastik edebiyatın da babası olarak görülür.

Ben Zaman Çarkı diyorum. Asoiaf biterse tepeye çıkar benim için.

Fırtınaışığı Arşivi serisi şu anlık iyi gidiyor. 4. kitap için gün sayılıyor. Kitabın çıktığı tarihe kadar her Salı saat 3'de kitaptan bir bölüm çıkıyor/çıkacak, bayağı manga bölümü gibi forumlarda muhabbetleri dönüyor. Bugün 8. bölüm çıkacak. Seri bitince nerede olur bilinmez. 10 kitaplık bir seri olacak toplamda ama 5'er kitaplık 2 seri şeklinde. Arada zaman atlaması da olacak. 5. kitap bittiğinde Sanderson Sissoylu 3. Çağ ve Savaşkıran ve Elantris devam kitaplarını yazacak, yani 10 kitabın bitmesine biraz zaman var. Ama göz korkmasın, 5. kitapta bir sonuca bağlanma olacak ve 5. kitabı da uzun zaman beklemeyeceksiniz zaten Sanderson hızlı yazıyor.

Çok ama çok merak ettiğim iki seri var, Malazan Book of the Fallen ve The Second Apocalypse.

The Second Apocalyse R. Scott Bakker tarafından yazılan, aslında Prince of Nothing adında 3 kitaplık bir seri ile The Aspect Emperor adlı 4 kitaplık bir serinin üst başlığı. Kara fantezi(dark fantasy)nin en iyi örneklerinden biri olarak görülüyor. Tabi Türkçeye çıkması çok zor çünkü dili ağır ve serinin popülaritesi de yok yani öyle. Birazcık felsefe de kasmış galiba, zaten yazarın eğitimi onun üzerine. Yazacağı 3. seri için yayıncı bile bulmakta zorlanıyor çünkü 2. seri için 3 kitaplık anlaşma yapmış ve 3. kitabı yazarken 4 kitaba çıkacağını düşününce garanti alıncaya kadar 3. kitabı teslim etmemiş diye bir iddia var. 2. seride 2. ve 3. kitaplar arası zaman da bayağı negatif etki yaratmış galiba. İşin özü adam da seri de öyle popüler olmadığından Türkçeye çıkması zor gibi. İngilizcesi iyi arkadaşlar ilk seriyi bir deneyebilirler.

Malazan Book of the Fallen serisi yazılmış en iyi fantasik seriler arasında görülüyor. Gene kara fantezi(dark fantasy). 10 kitap, gene dili biraz ağır ama üstteki seriye göre popülaritesi çok daha yüksek bir seri. İlk kitap biraz kötüymüş o yüzden ilk kitapta bırakan çok. Yazarın okuyucuya yardım etmeme gibi bir ünü var. Seri hiçbir şeyi size açıklamıyor, ne büyü sistemi, ne lore hiçbir şey. Kitap her şeyi siz biliyormuşcasına başlıyor ve siz sanki hız almış bir trene atlamış gibi kalıyorsunuz. Size verilen bilgilerle okumaya devam ediyorsunuz. Yani öyle yutup yutup başka kitaplara geçme olayı pek Malazanlık değil.
İthaki Malazanın iki kitabını basacağını açıkladı. 2 kitap birlikte basılacak çünkü dediğim gibi ilk kitap genel bir düşünce ile en zayıf kitap. İthaki editörleri de ilk kitapla seriyi satamayacaklarını anladıkları için 2 kitap birden çıkacak. Çevirmen fantastik edebiyatın duayen çevirmeni Cihan Karamancı.

Ben okumadım ama bu listeye Diskdünya ve Farseer Üçlemesi(sonradan bayağı kitabı çıktı, Realm of Elderlings diye kocaman bir seri oldu) girebilir.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık