Haklısın o kartlar geçersiz. Fakat baştan çözüm bulamazsa bile "Gideyim de bir şekilde işlerini yoluna koymanın yolunu bulurum" demeliydi en azından. Ve evet kaptanını da bilgilendirmeliydi. Madem tayfasının canını tehlikeye atmak istemiyor "Siz pusuda bekleyin ben en zararsız çözümü bulup sizi haberdar edeceğim" falan demeliydi. Zaten çözüm bulmasına da gerek kalmazdı, Oda denklemi kendi lehine kurdu sonradan. Yerine Zoro veya Jinbe'yi koy. Asla akıllarının ucundan tayfayla ilişkiyi kesmek geçmezdi ve ölmeye niyetlenmezlerdi. Artık ne zaman ufukta mutlak hezimet görünür o zaman ölürlerdi. Daha en başta kabullendi olası hezimeti karamsarlığa kapıldı Sanji. Zoro'ya gelince bırakın demesinin sebebi de bu. Yoksa Sanji sağlam irade gösterseydi ve tayfayı denklemin dışına itmeseydi asla böyle söylemezdi. Şimdi Robin de aynısını yaptı diyebilirsin ama o durum farklı bir kere doğal olarak Robin tayfada daha yeni ve henüz tayfanın, Luffy'nin potansiyelinin farkında değil. Bir de Robin o an için zayıf iradeliydi, ondan pokemondan veya Nami'den beklerdin böyle şeyler. Bu sebeple Zoro kızgın ve belki de kırgın Sanji'ye. Merak ediyorum ne yapacaklar karşılaştıklarında.
Ben kötü demiyorum. Karakteri böyle. Çok iyi kalpli kimsenin canını tehlikeye sokamıyor. Bu yüzden de One Piece'te en sevdiğim karakter. Fakat bu eksiklik. Yarın Luffy ölse Jinbe veya Zoro bayrağı devralabilir, tayfayı toparlar ama bu eksiklikle Sanji devralabilir mi şüpheliyim. Şunu da söyleyeyim Zoro'da h. haki çıkacak belki Jinbe'de de çıkabilir ama bu olaydan sonra Sanji'de h. haki çıkar mı şu an için pek sanmıyorum. İradesini daha da geliştirmeli karakter olarak o yönde henüz eksiklikleri var.
Dipnot: Zoro'yu da hafiften kötülemeye çalışıyorsun evet Kuma'nın karşısına çıktı Sanji ama anında da etkisiz haline getirdi Zoro. Zoro da Sanji için ölür bunu ikimiz de biliyoruz. Zou'daki durum farklı yukarıda açıkladım. Zoro'yu sevmem daha doğrusu nötrüm. Fakat hakkını da teslim ederim haterlık yapmam.