Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] EMS Madara vs. EMS Itachi

Madara vs İtachi kim alır?

  • Madara

    Kullanılan: 113 79.0%
  • İtachi

    Kullanılan: 30 21.0%

  • Kullanılan toplam oy
    143
Bunda zaten sorun yok. Tek sıkıntı eski halinin katon, taiajutsu gibi konularda edo'dan üstün olması. Benim "eski gücüne kavuştu" lafından anladığım, senin de katılmadığın şey buydu.
Yoksa edo madara'nın eski madarayı dövüşte rinnegan sayesinde döveceğini de çok eskiden söyledim zaten. Fiziksel stat, katon gibi şeylerde daha güçlü olmak rinnegan'dan değerli değildir.

Her noktada anlaşmak zorunda değiliz. Ancak benim edo madara'dan fiziksel güç ve dayanıklılık paylaşma sebebim budur. O konuda anlaşalım bana yeter.




"Madara'ya işlemez" lafından nefret ettiğini görüyorum. Ama cidden işlemez.

Sasuke vs itachi'yi yanlış hatırlıyor olabilirsin. Itachi'nin sasuke'ye işleyen 1 tane bile genjutsu'su yok.

Baştan beri dövüşen itachi genjutsu çıkıyor:

Sasuke bunu zaten görmüş. Sasuke de genjutsu çıkıyor:

Koltuktaki itachi ilizyon. Sasuke onu da çoktan görmüş:

Sonraki bölüm öğreniyoruz ki bu sasuke de ilizyon. İkisi de en baştan beri yerinden kıpırdamamış:


Yani itachi'nin genjutsuları sasuke'ye bile işlemiyor. Sonradan farketme yok sasuke en baştan tüm ilizyonları görüyor. Sen madara'yı ilizyona alır, kargaya dönüşür falan diyorsun.
Sasuke yıllardır abisini yenmek için antrenman yapıyor. Antrenman yaptığı kişi de bizzat İtaçi’nin genjutsusundan mağdur olan biri, Oroçhimaru. Yani Sasuke’nin baya baya genjutsuya karşı eğitimi var. Öyle “sasuke’ye bile işlemiyor” demek doğru değil. Adam zaten bunun için yıllarını vermiş. Ayrıca unutmayalım ki İtaçi başından beri Sasuke’yi test ediyor. Orada da kıvama gelmiş mi diye test ediyor, hiçbir zaman ölümüne dövüşmüyor Sasuke’yle. Yavaş yavaş seviyeyi arttırıp dövüşüyor. Yeri geldiğinde Obito, Kabuto’yu anında devre dışı bırakacak kritik teknikler yapabiliyor ama Sasuke’yi aşama aşama test ettiği için çok yüklenmiyor. Yani Madara karşısında Sasuke’ye davrandığı gibi davranmaz.

Serideki en iyi genjutsu kullanıcısı İtaçi. Shusui belki Koto’dan dolayı üstündür ama onu da İtaçi almıştı zaten. Yani genjutsu konusunda en iyi olan kişi İtaçi ama genjutsusu Madara’ya işlemez diyorsun. Kabuto da mesela bana genjutsu işlemez diye takılıyordu adam temasla genjutsuyu işletti. Madara’nın asla hakkını yemiyorum, bence serideki en güçlü Uchiha Madara’dır. Azmiyle, yaptıklarıyla, gücüyle bambaşka bir karakter. Elbette genjutsuya karşı önlemi vardır ama İtaçi’nin sahip olduğu hiçbir genjutsu tekniğinin işe yaramayacağı çok uçuk bir iddia. Bu mantıkla Madara dokunulmaz o zaman. Hashirama’nın da yenememesi gerekliydi. En basitinden gördük, bu adam iki defa net bir şekilde yenildi. İkisinde de kendi eksikliğinden, basit denebilecek olaylarla yenildi. Kendi bile böyle basit bir şekilde yenildiğine şaşırıyordu zaten. Yani ansızın bir genjutsu yiyebilir, kendine çok güvenen bir karakter. Klona bile kurban gidebilir.

Çakra eşitliği ve göz eşitliği mevzusu da var. Bence bu gibi etmenler Madara ve İtaçi’yi uzun süre dövüşmelerine yeterli etmenler. Sonunda İtaçi zekasıyla yener diye düşünüyorum. İtaçi Sasuke dövüşünde çok dayanıksız, çakrasız (tek teknikte pili bitiyor vs) gözüktüğü için insanlar İtaçi’yi 10-15 dakika dövüşebilir sanıyor. Çakra sınırı, hastalığı olmadığı zaman gayette Madara gibi uzun süre dövüşebilir. Onca hazırlık yapan Sasuke’ye, hastalığına ve ölmek istemesine ve tonla saldırı + Kirin yemesine rağmen kalkıp son bir şekil yapıyor. Bu bile dayanıklılığının bir göstergesi.

Hax yetenek mevzusu var, İtaçi’nin en can alıcı özelliği de bu zaten. Totsuga’yla Orochi’yi tekleyip mühürlüyor ki Orochi boş bir çar değil. Izanami var, sıkışınca bunu basabilir son çare olarak. Amaterasu var. Tsukuyomi var, bu da sıkıntı. Karşılığında Madara’nın artılarına bakıyorum ama pek bir artısını göremiyorum fiziksel güç-dayanıklılık ve taijutsu dışında. Bunlar da seride çok önem arz eden şeyler değil, özellikle iki Uchiha’nın savaşında.
 
Serideki en iyi genjutsu kullanıcısı İtaçi. Shusui belki Koto’dan dolayı üstündür ama onu da İtaçi almıştı zaten. Yani genjutsu konusunda en iyi olan kişi İtaçi ama genjutsusu Madara’ya işlemez diyorsun. Kabuto da mesela bana genjutsu işlemez diye takılıyordu adam temasla genjutsuyu işletti. Madara’nın asla hakkını yemiyorum, bence serideki en güçlü Uchiha Madara’dır. Azmiyle, yaptıklarıyla, gücüyle bambaşka bir karakter. Elbette genjutsuya karşı önlemi vardır ama İtaçi’nin sahip olduğu hiçbir genjutsu tekniğinin işe yaramayacağı çok uçuk bir iddia. Bu mantıkla Madara dokunulmaz o zaman. Hashirama’nın da yenememesi gerekliydi. En basitinden gördük, bu adam iki defa net bir şekilde yenildi. İkisinde de kendi eksikliğinden, basit denebilecek olaylarla yenildi. Kendi bile böyle basit bir şekilde yenildiğine şaşırıyordu zaten. Yani ansızın bir genjutsu yiyebilir, kendine çok güvenen bir karakter. Klona bile kurban gidebilir.
Abi şurada kusura bakma ama olayı kaçırmış, takılmışsın.

1.si Sorun Itachi'nin genjutsu da ne kadar iyi olduğu değil olay genjutsunun MS ve EMS Kullanıcıları arasında ne kadar fark yarattığı. Itachi, Kakashi'ye Tsukiyomi atarken "Buna ancak başka bir MS Kullanıcısı ve gerçek uchiha karşı gelebilir" dedi. Ve Kakashi bile sırf kıçı kırık tek bir 3 virgül şaringanı var diye normal birinden daha fazla direnebiliyordu ve MS'ini açtığında,Itachi'ye bu sefer o kadar kolay yenilmeyeceğini söylüyordu.

Keza 3 virgül normal şaringanlı Sasuke'nin genjutsu savaşına girebilmesi de bunu gösteriyor bize. Nitekim bu kadar üst seviye göz güçleri olan 2 kişi karşılaşırken "Aaa genjutsu attım hadi geçmiş olsun" diye bir şey olmaz.

Kabuto olayında da Itachi yalnız değildi ve Kabuto Izanami için gerekli şartları sağlayan bir ruh yapısında idi. Tsukiyomi atabildi mi Itachi ? Bu bile bir şey anlatmalı.

2.si Madara ona genjutsu işlemeyince dokunulmaz olan biri değil onu yenebilecek yeteneklere sahipsen dokunursun bakınız Hashirama. Hashirama da onun genjutsusunu kantırlayabiliyor yani tüm evreni genjutsu üzerinden yorumlaman saçma. Hashirama yenebiliyor çünkü absürt bir ton yeteneği var adamın. Genjutsuya mı kaldı ?

3.sü

Totsuga ile Oroc teklediğinde Oroc ninjutsusu olmayan, tam beden olmayan, sabit bir şekilde bir yerde duran biriydi. Bunu Madara'ya nasıl isabet ettirecek ki ? Kaldı ki Totsuga'yı Madara elinden alıp kendi Susano'suna da giydirebilir, sonuçta bunlar Itachi'nin Susano'sunun standart silahları değiller sonradan eklenmiş itemler.Orochimaru ve Zetsu bunu belirtmişti. İtem olduğu için de başka bir Susano da bunu çalabilir.

Izanami işe yarasa şimdiye ona karşı olan Uchihalardan biri denerdi kaldı ki Madara da Izanagi ve Izanami biliyordur.

Karşılığında Madara’nın artılarına bakıyorum ama pek bir artısını göremiyorum fiziksel güç-dayanıklılık ve taijutsu dışında.
Daha hızlı, daha tecrübeli, daha acımasız, daha çok ninjutsusu var, daha fazla silah becerisi var, daha büyük PS sahibi. Ve daha iyi bir geçmişi var.

Bunlar da seride çok önem arz eden şeyler değil, özellikle iki Uchiha’nın savaşında.
Bunlar 2 Uchiha savaşında genjutsudan daha önem arz eden şeyler emin ol.
 
Madara yı 4. Ninja savasinda ki haliyle baz almayin kabuto kendi diyor seni altin cagindan bile daha iyi halde getirdim modfiyeli eleman kendisi madarayı hashirama ile savasindakine gore degerlendirecegiz.Ems ile meteor indiremez limboyu kullanamaz hashirama hucresi olmadığından mokuton kullanamaz.
Kabuto kim ki madaranın zirve halini bilsin ? Ve geliştirdim desin.Kendisini bile orochimarudan çalmadan upgrade edemeyen birisi.Kabutonun her dediğini doğru mu alıyoruz yani ?
 
Sasuke yıllardır abisini yenmek için antrenman yapıyor. Antrenman yaptığı kişi de bizzat İtaçi’nin genjutsusundan mağdur olan biri, Oroçhimaru. Yani Sasuke’nin baya baya genjutsuya karşı eğitimi var. Öyle “sasuke’ye bile işlemiyor” demek doğru değil. Adam zaten bunun için yıllarını vermiş.
"Anti itachi genjutsusu" diye bi antrenman yok ki. Dojutsun gelişir genjutsuyu görürsün. Deidara mesela itachi için gözünü güçlendirdi ama sasuke'ye karşı işe yaradı.

Sasuke bu konuda tarihteki en şanssız uchiha bile olabilir. Kendisiyle sharingan çarpıştıracak 1 kişi yoktu. Kakashi kullansa 1 hafta yatalak oluyordu.

"Yıllarını vermiş" dediğin de 2 yıl. Sasuke ve naruto jonin+ liginde mangadaki en az tecrübeye sahip karakterler.

Itachi üzerinden konuşursak köyden ayrılmadan önce 7-8 yıl ninjalık yaptı. Hep babası ve shisui tarafından geliştirildi. Databook'a göre 340 görev tamamladı. Arkasında akatsuki'de 7-8 yıl paralı askerlik yaptı.

Sasuke gennin'ken birkaç göreve gidip köyden kaçtı. Tamamladığı tek düzgün görev zabuza arc.
2 yıllık antrenmanla itachi'ye yürüdü. O kadar da eğitimli değildi. Acele etti.

Ayrıca unutmayalım ki İtaçi başından beri Sasuke’yi test ediyor. Orada da kıvama gelmiş mi diye test ediyor, hiçbir zaman ölümüne dövüşmüyor Sasuke’yle. Yavaş yavaş seviyeyi arttırıp dövüşüyor.
Neyin kıvamını test edecek itachi ölecekti artık. Zaten dövüş öyle uzun da değil ki.

Orochimaru'dan kurtarmak için ciddi dalması gerekiyordu. Bu yüzden tsukiyomi ve amaterasu kullanmaktan bile çekinmediği söylendi.
Öldürmek istese öldürürdü bu gerçek. Susannoo kullanır öldürürdü. Ancak diğer tekniklerinde kendini tuttuğuna dair bişey yok.

Önce düz genjutsu attı. Yetmeyince tsukiyomi attı. O kırılınca direk amaterasu denedi sasuke izin vermedi diye uzadı biraz. Yavaş yavaş deneme durumu yoktu. Genjutsu yetmeyince direk MS'ye geçiyor.

Bu itachi'nin normal dövüş tarzı zaten. Önce genjutsu at, yetmezse ms'ye geç. Acele bile etti aslında. Hiç taijutsu ve ninjutsu denemeden ms'ye geçiyor.

Yeri geldiğinde Obito, Kabuto’yu anında devre dışı bırakacak kritik teknikler yapabiliyor ama Sasuke’yi aşama aşama test ettiği için çok yüklenmiyor. Yani Madara karşısında Sasuke’ye davrandığı gibi davranmaz.
Obito'yu devre dışı bırakacak teknik ne?

Konan obito'nun sırrını çözünce öldürdü. Izanagi kurtardı. İtachi de buna benzer bi tuzak kurabilirdi anca. Düz dövüşte yeneceğine dair bişey söylenmedi. O seviyede olsa çoktan öldürürdü zaten.

Kabuto da bambaşka bi konu.Daha önce konuştuk. İzanami herkese işleyen bi jutsu değil. İzanagi bağımlılarını düzeltmek için tedavi olarak uydurulmuş. Kabuto da şans eseri izanagi bağımlıları gibi çıktı.

Madara'yı bırak bu jutsuyu bilen onlarca uchiha vardı. Savaş döneminde izanagi ve izanami çok yaygın.
Anında atılan jutsu da değil. Hazırlık istiyor uzun uzun anlatmak istemiyorum. Sasuke beklemekten bıktı:


Işin komik tarafı, madara'yı bilmiyoruz ama izanami canlı itachi'ye işler belki. Kendi söylüyor:

Serideki en iyi genjutsu kullanıcısı İtaçi.
Değil. Obito'nun yaptığı çok daha etkileyici. Yıllarca kimseye farkettirmeden yagura'yı kontrol ediyor. Yagura da bee gibi bijuusunu kontrol edebilen bi jinchuuriki ve aynı zamanda kage:
Normalde anca Koto'yla yapılacak şeyi düz sharinganla yaptı adam. Bu sayede ülkeyi akatsuki için kullandı.

Obito tek başına kyuubi'yi de kontrol etti.

Yani genjutsu konusunda en iyi olan kişi İtaçi ama genjutsusu Madara’ya işlemez diyorsun.
Uchiha'lar en iyi genjutsu kullanıcıları. Hatta o kadar iyiler ki diğer köylerde "eğer 1v1 yakalanırsanız uchihalardan kaçın" kuralı var. kum ülkesinde efsane ninjalardan olan chiyo söylüyor bunu:


Bu yüzden kurenai, asuma seviyesi tiplere tanrı gibi görünüyor diye obito'nun ve madara'nın üstüne koymak doğru olmaz.

Bir de 2v1'de kolaylaşıyor diyor farkındaysan. Itachi de bu sebeple yeniliyor burda. Genjutsuda kakashiye odaklanınca naruto arkadan vurdu.

Madara bu zayıflığa sahip değil. 50 kişiyle savaşırken bu kargaşanın ortasında genjutsu atıyor:

Hadi bu adam çöp. Madara'nın 25 klonundan 1 tanesi genjutsuyla kage tekliyor:

Sharingan genjutsusuyla savaşmanın en iyi yolu başka bi sharingan kullanıcısı. Tarihteki en güçlü uchiha'ya sharingan genjutsusu işler diyorsun. Bu daha garip değil mi?

Bunlar göz/dojutsu seviyesiyle çok alakalı. Madara mokuton bunshin'i görebilen tek kişi bendim diyor mesela. İlk defa göremediğinde de iki taraf bayılmaya yakın, bitkin haldeydi. Itachi'nin ilizyonlarını yiyecek biri değil madara.

Orochimaru'yu yakalaması etkileyiciydi. Ancak bi bakışla güçlü adam kitlemek o kadar absürt bi olay değil. Bee süper hızda gelirken sasuke tek bakışta kitledi. Bijuu sayesinde kurtulabildi adam:

Sasuke'den ve shisui'den iyidir ama obito ve madaranın gösterdikleri daha etkileyici.

Madara dokunulmaz o zaman. Hashirama’nın da yenememesi gerekliydi. En basitinden gördük, bu adam iki defa net bir şekilde yenildi. İkisinde de kendi eksikliğinden, basit denebilecek olaylarla yenildi. Kendi bile böyle basit bir şekilde yenildiğine şaşırıyordu zaten. Yani ansızın bir genjutsu yiyebilir, kendine çok güvenen bir karakter. Klona bile kurban gidebilir.
Bence tam tersi. Adam hashirama'yla 30 yıl falan dövüştü. Hashirama o kadar yıldan sonra ilk defa bi klonla kandırıp arkadan yakaladı madara'yı. O güne kadar da bu klonu görebilen tek kişiymiş madara.

Hashirama gibi bi hayvan için bile bu kadar zorsa itachi yapamaz diyoruz. Madara'nın hep dediği şey "benim arkamı yakalayamazsın". Adam tuzakları, klonları görüyor. Arkadan vuramıyorsun. 2-3 denemeyle değil 30 yılda anca oldu. İlk defa başına geldiği için şoka girdi. Kendiyle en çok övündüğü şeydi buna asla izin vermemek. O da çok bitkinken oldu zaten.

Itachi yapamaz demek madara'yı allah yapmak olmuyor. Dokunulmaz demiyoruz. Itachi'yi belki farkında olmadan ne kadar abarttığını gösteren şeylerden biri de bu. Hashirama'dan bahsediyoz burda. Onun için bile bu kadar zorsa itachi yapamaz. Daha güçlü karakterler elbette genjutsuya da alabilir tuzağa da düşürebilir.

Bu arada adam yenildi ama istediğini de aldı o dövüşten. Izanagi'yle 2 hafta sonra dirilerek kaybolmayı tercih etti. Dövüş için harcasa belki sonuç değişebilirdi.

İtaçi Sasuke dövüşünde çok dayanıksız, çakrasız (tek teknikte pili bitiyor vs) gözüktüğü için insanlar İtaçi’yi 10-15 dakika dövüşebilir sanıyor. Çakra sınırı, hastalığı olmadığı zaman gayette Madara gibi uzun süre dövüşebilir. Onca hazırlık yapan Sasuke’ye, hastalığına ve ölmek istemesine ve tonla saldırı + Kirin yemesine rağmen kalkıp son bir şekil yapıyor. Bu bile dayanıklılığının bir göstergesi.
10-15 dk çok iyimser oldu. Sasuke susannoo'yu yarım yamalak kullanınca bile 5-6 dk anca dayandı danzo karşısında. Tabi chakra eşitliğinde laf etmem ama sağlıklı itachi'nin bile dövüş süresi 5-10'dır en fazla.

Bu arada Kirin haricinde yediği tek hasar bacağına gelen shuriken. Çatıya çıkarkenki chidori patlaması hasar verdiyse bi de o var.

Hax yetenek mevzusu var, İtaçi’nin en can alıcı özelliği de bu zaten. Totsuga’yla Orochi’yi tekleyip mühürlüyor ki Orochi boş bir çar değil. Izanami var, sıkışınca bunu basabilir son çare olarak. Amaterasu var. Tsukuyomi var, bu da sıkıntı. Karşılığında Madara’nın artılarına bakıyorum ama pek bir artısını göremiyorum fiziksel güç-dayanıklılık ve taijutsu dışında. Bunlar da seride çok önem arz eden şeyler değil, özellikle iki Uchiha’nın savaşında.
Tek tek bakalım:

1)Totsuga. Madara itachi'ye susannoo kılıcı soksa o da tek atacak.

2)Izanami. Normalde savaş tekniği bile değil. Madara dahil birçok uchiha biliyor.

3)Tsukiyomi. Sasuke bozdu

4)Amaterasu. Sasuke kadar iyi kullanamıyor. Kage level karakterler yemiyor bunu. Gaara'nın kumu tepki verip blokladı, raikage sıyrıldı. Madara'nın yapacağı tek şey elinde susannoo iskeleti yaratıp elinin tersiyle amaterasuya vurmak naruto gibi. Ya da kendini iskeletle kaplar.


Burda asıl hax avantajı madara'da aslında. Gecikmeli izanagi atıyor adam.
 
Son düzenleme:
Bu seriyi okuyup izleyip nasıl bir karakteri Hashirama'ya kaybetti diye küçümsenebilir aklım almıyor. Uchiha Klanının kurulduğundan süregelen Madara'dan çok daha önce varolan taş tabletin Kaguya hariç en uzun yaşamış varlık olan Siyah Zetsunun değiştirdiğini tahmin edemediği için İtachi Madara'dan daha mı zeki oluyor ? Kıyasladığımız iki karakter arasında siklet farkı var. Madaranın devasa çakrasını ve EMS'yi İtachi'ye eklediğiniz zaman o siklet kapanmıyor. Madara'nın neredeyse tüm artılarını İtachi'ye ekleyeyim o zaman İtachi > Madara böyle bir olay yok.

İtachi inanılmaz bir genjutsu kullanıcısı olabilir ama ben daha Mangekyou'a sahip olmayan Sasuke'nin bozduğu Tsukiyomi'nin Madara'ya işleyeceği bir senaryoyu hayal edemiyorum. EMS ve Uchiha kanına sahip olmak bu seride seni genjutsuya karşı neredeyse bağışıklı olmanı sağlıyor. Bu birçok defa tasdikleniyor. Siz Madara gücünde ki bir karakterin daha MS sahibi olmayan Sasuke'nin karşı koyduğu jutsuya karşı koyamayacağını etkileneceğini ve savaşı kaybedeceğini düşünüyorsanız bu seriyi çok yanlış değerlendirmişsiniz ne yazık ki.

İtachi Amaterasu kullanabiliyor her ne kadar Amaterasu bu seride kimseyi öldüremese de teorik olarak öldürebileceği için hadi bir artı olarak bahsedeyim diyeceğim ama malesef buda İtachi'ye artı yazmıyor. İtachi Amaterasu'yu çok temel olarak kullanabiliyor. Sasuke gibi Amaterasu'ya şekil veremiyor zırh yapamıyor Yahu Sasuke koşarak kaçıyor bu jutsudan. Amaterasu'yu manipüle edebilseydi defalarca kez yakalayabilirdi İtachi ama dediğim gibi çok temel kullanabiliyor. Jiraiya'nın mühürleyebildiği Amaterasu'ya Madara yakalanıp öleceğini düşünmek ve bu yüzden İtachi'ye bir artı yazmakta malesef çok yanlış.

İtachi EMS kullanabilse bile Perfect Susanoo kullanabileceği meçhul. Velev kullandı yine hiçbirşey değiştirmez. Madara'nın çok daha iyi kullanacağını tahmin etmek zor olmamalı. Bu adamın Susanoo'su bir bijuu gücünde buda tasdikli. Menzili oldukça kısıtlı olan Totsuka Kılıcına sahip İtachi rakibini mühürleyebilir diye artı yazılıyor ama Madara'nın tek seferde Susanoo ile koca dağı ikiye bölmesi Madara'ya artı yazmıyor öyle mi ? Totsuka Kılıcı ile Madara'yı yakalayabilmesi imkansız. Arada menzil farkı var. Ayrıca hız farkıda var. Yata Aynası tek yöne karşı savunuyor. Bu iki silahın İtachi'de olması İtachi'nin Susanoo olarak Madara'dan üstün olduğu anlamına gelmiyor yani. Arada büyük bir tecrübe farkı var. Madara basitçe dağı ikiye bölüyor İtachi'ye neler yapar artık orası sizin hayal gücünüze kalmış.

Geriye kalan tüm kulvarlarda Madara önde. İtachi Taijutsu'ya falan karşı koyamaz. Yeni dirilmiş gözlerine sahip olmayan Madara 9 bijuu'nun türlü türlü saldırılarından sağ çıkıyor hiçbirşey olmamış gibi tek Rinnegan'ı ile oluşturduğu Limbolarla (unutanlar için kendi gücünde ki kopyalarla) Bijuu dövüyor. Baya bu serinin en güçlü varlıklarını çıplak elle dövüyor bu adam. Daha güçsüz olan Edo hali Shinobi ittifakının bir kol ordusuna dümdüz dalıyor. Orada Taijutsu ile koca orduyu dağıtıyor. Devamında zaten kimse durduramıyor. Buda yetmez bu adamın aktif sürekli kullandığı özel ninja silahı var. Ve öyle küçümsenecek bir silahta değil. Naruto küçük bir bijuu dama ile Madara'ya saldırdığında bu silahla öyle bir gücü emip karşıya aynen yansıtabiliyor. İtachi'nin hangi tekniği acaba bu Bijuu dama'dan daha güçlü oda sorgulanır illaki vardır tabi. Dayanıklılık Taijutsu arada büyük siklet farkı var. Sharingan bunu kapatamaz. İtachi kör bir şekilde aynı devasa çakra havuzuyla 9 bijuu'nun arasından sağ çıkabilir miydi ? Daha Katon falan anlatırım da gerek yok zaten sizde takdir edersiniz kıyas kabul etmez.

Valla Hashirama'ya kaybetti diye gömülen bir karakter ben görmedim. Shinobi tanrısı olarak kabul edilen kişi Hashirama. Mokuton zaten tam bir Uchiha antisi çakra emebildiği için. Seride Naruto'yu bir kenara bırakırsak muhtemelen en iyi sennin mod kullanıcısı. Hani EMS İtachi Hashirama'yı yenebilecekmiş gibi konuşuluyor Madara kaybetti ama. Arkadaşlar bu Hashirama dediğimiz insan öyle bir varlık ki hücreleri için tarih boyunca yarışa giriliyor. Orochimaru tamamı Hashirama hücrelerinden oluşan 4 beyaz zetsu ile tüm hokageleri diriltiyor ama kontrol edemediği tek adam Hashirama. Madara'nın ölmemesini sağlayan şey Hashirama'nın hücreleri. Danzo kolunda ki Sharinganlar'ı ancak Hashirama'nın hücreleri sayesinde oluşan çakrayla kontrol edebiliyor. Ama bu öyle bir çakra ki kendi çakrası azaldığında kontrolü kaybediyor adam sağ kolunu feda etmese Hashirama mezarında bir kişiyi daha yenmiş olacaktı. Hashirama tek başına bu serinin zaten bir bug'ı.

İzanami savunuluyor ama burda da yine seri biteli çok olduğundan muhtemelen detaylar gene unutuluyor. Birincisi bu tekniği İtachi uygulamak için en az 3 sahne kaydediyor ki Döngüye alabilsin. Bunu yaparken Kabuto zaten İtachi'yi birden fazla kez öldürüyor. İtachi orada yaşasaydı Edo halinde olsamasaydı sağlam halinde olsa bile o tekniği yapamayacaktı. Velev Madara'ya yapabilse bile bu tekniğin doğuş amacı İzanagi kullanan kullanıcıları durdurmak akıllandırmak. Amacından sapmış insanlar için üretilen bir teknik. Madara gibi insanlara bu teknik işlemez ki yapamaz zaten. Madara'nın İzanagi/İzanami'yi bilmeme ihtimali yok. Zaten Madara döneminde bu teknikler yaygın.

Danzo İzanagi'nin süresini arttırabilmek için tüm hayatı boyunca Orochimaru'nun deneylerine katlanırken Madara baya gecikmeli İzanagi kullanıyor hemde tek Sharingan ile. Bir hatırlatma olarak Danzo'nun Hashirama hücreleriyle güçlenmiş İzanagi'si 1 dakika dayanabiliyordu. Madara baya ölmüş tabuta girmiş İzanagi'yi aktifleştirmiş Tabuta Kage Bunshin kullanarak bir kopyasını koymuş kaçmış ve yaşamaya devam etmiş. Süreyi sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Zeka olarak ta baya gömülüyor oda ilginç. Madara'nın seri boyunca bu konuda gol yediği tek yer Siyah Zetsu'nun planı. Bu adam nereden bilebilir ki asırlardır miras olarak saklanan Uchiha taş tabletinin yaşamış en eski varlık çakrayı yaratan kadının oğlu Siyah Zetsu tarafından değiştirileceğini ? İtachi bilebilirdi demek abes kaçıyor. İtachi'yi zeki diye övüyoruz ama şuda bir gerçek ki 4 yaşında daha Hokage zekasına sahip olarak övülen Bilgi edinmek için girdiği Akatsuki'nin asıl liderinin Madara olduğunu düşünerek öldü. Baya bizim Obito geldi bizim zeka küpü İtachi'mizi Madara olduğuna inandırdı. İtachi Madara'dan zeka olarak denildiği gibi öndeyse bi zahmet Madara olamayacağını başka biri olabileceğinide düşünebilmeliydi ama seri boyunca bize bu bir sefer bile gösterilmedi en ufak bir şüphe dahi olmadı. Oysa ki Madara 100 yıllık bir plan yapıyor. Bu 100 yıllık plan sadece 2 yerde patlak veriyor. 1- Siyah Zetsu'nun ihaneti. 2- Edo Tensei olarak öncelikli canlanmak. Edo Tensei ile canlanan madara bu duruma şaşırıyor Bu Rinne Tensei değil mi diye ama yinede Edo Tensei ile canlansa dahi planını tıkır tıkır işletmeye devam ediyor bu planını bozmuyor. Şimdi bu adam mı Zeka konusunda İtachi ile yarışamayacak ? Madara az önce bahsettiğim gibi Hashirama'ya kaybediyor gecikmeli olarak İzanagi'yi aktif ediyor Tabutuna Kage Bunshin koyuyor önceden ısırıp kopardığı Hashiramanın eti ile Senju çakrasına erişiyor Rinnegan'ı uyandırıyor bunun üzerine miras aldığı tablet ile 100 yıllık planı kuruyor daha anlatırım uzar gider ama bütün bunları yapan Madara İtachi ile zeka olarak yarışamıyor öyle mi ? İtachi savaş zekası olarak Madara ile yarışabilir ama ikisi arasında bu konuda yine uçuk kaçık fark yok. Madara eğer zaten iyi bir savaş zekasına sahip olmasaydı Ninja savaşını Sonsuz Tsukiyomi'yi aktif ederek kazanamazdı.

Hani daha ben yazarım Kyuubi'yi rahatlıkla kontrol etmesini yazarım Kuchiyose ile basitçe çağırabilecek kadar kudretli olmasını yazarım yazarım da gerek yok. Bu daha uzar gider ama ne kadar hayal edersem edeyim İtachi'yi Madara'nın önüne koyamadım. Koyabileninde mantıklı argümanını göremedim. Ne diyeyim iyi forumlar
 
Avatarını görünce Tian'ın ne kadar büyük olduğu geliyor aklıma, Naruto evreninde olsa her ninja savaşından sonra evreni reboot ederdi Tian reis :)

Konuya gelirsek, Itachi'nin kullandığı genjutsular normal değil, Tsukuyomi dışında, Totsuka kılıcı, Shisui'nin kotoamatsumaki gözü, seride bir Itachi'nin yaptığı gösterilen İzanami gibi hax yetenekler var, gözü kapalı savaşan Kabuto'yu genjutsuya aldı kuçu kuçu diye sevdi bu adam.:)



Yukarıda değindiğim gibi hax yetenek çok Itachi'de. Oroçiye yaptığı gibi Totsukayla Madarayı bıçaklasa Madara çıkabilir mi mesela veya Kotoamatsukamiyle bundan sonra benim sağ kolum olacaksın diye talimat verse nasıl karşı koyacak :)



Öyle değil usta, Uchihalar WW Golf gibi, 100.000 kmden sonra şansıman hatası verip kör oluyorlar ancak ölmüş bir Uchihadan çıkma parça Sharingan göz alıp devam edebiliyorsun. Eğer yakın arkadaşından uygun fiyata göz alırsan veya akrabadan miras malı göz düşerse kâra geçeceğin için level atlayıp MS - EMS diye üst modele geçiyorsun. O yüzden Uchiha olmak güzel bence.

Haşirama ise zengin veledi, mirasa konmuş emeksiz en güçlü olmuş, bu adamın soyundan gelenler de aynı şekilde mirasyedi oluyorlar. Yok kardeşi Tobirama, yok Tsunade hep mirasyediler. @Alpamis mesela Haşirama gibi mirasyedileri hiç sevmez, Luffy gibi emekçileri savunuyor o

Aralarında en gariban da Byakugan sahibi Hyuga klanı, kimse onları sallamıyor, mangaka da haklarını vermedi, içlerinde bir çocuk iyiydi, onu da araya alıp öldürdülerdi diye hatırlıyorum
Madara ile İtachi dövüşürse sanılanın aksine Madara, İtachi'yi genjutsuya alır. İtachi kardeşiyle ailesiyle tatlı bir hayat yaşar xD
 
Yıllar sonra Kishi başgan bu saçma tartışmalara son vermek için Madara vs. İtaçi başganı konu alan bir one-shot çizer ve İtaçi’yi kazandırarak bütün tartışmaya son verdirtir umarım :good:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık