İyi karakter olduğu için diyorum ya, yoksa güzel işledi evet.Yok be geçmişini de güncele gelip dövüşünü de iyi işledi.
Onepiece'in işlediği efsaneleriyle kıyaslarsak 100 kat daha iyidir.
İyi karakter olduğu için diyorum ya, yoksa güzel işledi evet.Yok be geçmişini de güncele gelip dövüşünü de iyi işledi.
Seride chakra akışını kontrol edip genjutsudan kurtulanda çok karakterde görmedik diye biliyorum.Genjutsu rakibin chakra akım düzenini bozarak onu genjutsu'ya alıyor. Kendi chakranı iyi kontrol edip düzene sokarsan çıkabilirsin. Jiraiya bunu naruto'ya öğretti ama naruto becerememişti.
Direk genjutsuyla yenemez ama sasuke'nin danzo'ya yaptığı gibi zor farkedilecek, basit genjutsular kullanırsa tsukiyomi veya amaterasu kullanma fırsatı yakalayabilir. O yüzden zorlansa da şansı var dedim ben.
Bir de rakibi genjutsu'ya almak direk "aha baktı ilozyona girdi" gibi değil anladığım kadarıyla. Danzo da orochimaru da ilizyona yakalandıklarına şaşırdılar. Rakibi tebrik ettiler. 2 tarafın genjutsu becerisi, chakra kontrolü önemli. Naruto baya maldı o konuda.
OP efsanelerinin içinden geçti. Şöyle astı böyle kesti dediğimiz roger oden olmasa çöp, wb o meyve ile 10 dorikilik askerlerden kaçıyor. Garp 1 yumruğu var genç iken başka haltı yok. Allahtan ryuma kendi serisi var vaktinde çizdiği için retcon atamıyor ona dokunamadı. Hashirama gibi karakteri toriko dan Ichiryu reis ile kıyas ederiz anca başka karakter yok kalmadı.Yok be geçmişini de güncele gelip dövüşünü de iyi işledi.
Jiraiya>itachi'dır. Yalnız itachi susannoo'yu sasuke'yle dövüşüne kadar saklıyordu. O gün içersinde 2 tsukiyomi ve 1 amaterasu da attı. Itachi kötü bile olsa o gün saldırma şansı yoktu artık.Seride chakra akışını kontrol edip genjutsudan kurtulanda çok karakterde görmedik diye biliyorum.
Neyse konu çok gereksiz itachi ye şans vermek için madarayı kör ettik ama hala itachinin şansı var diyebiliyoruz sadece
Usta bi jiraiya sevdalısı olarak başka Bi soru sorucam seride tutarsızlık olarak geliyor bana biraz bukısımlar.
-itachi ve kisame jiraiya ile karşılaşınca kisame jiraiyayla aynı ligde olmadığını itachi ise savaşsa bile ölümün kıyısına geliriz gibi bişiy diyordu
-daha ileri savaşlarda jiraiya 4 pain pathi ve kuchiyose hayvanlarını Yokederek kaybediyor jiraiya yerine aynı savaşa itachiyi koysak paini çokdaha fazla zorlayabilir gibime geliyor senin fikrin ne sence jiraiya>alive itachimi
Yoksa itachi köyü korumak için i öyle konuştu.
Jiraiya>itachi'dır. Yalnız itachi susannoo'yu sasuke'yle dövüşüne kadar saklıyordu. O gün içersinde 2 tsukiyomi ve 1 amaterasu da attı. Itachi kötü bile olsa o gün saldırma şansı yoktu artık.
Jiraiya arkadan darbe yiyene kadar burnu kanamadı o dövüşte. Pain kendi söyledi sırrını bilse kazanma şansı bile vardı jiraiya'nın. Tabi bence kazanamazdı ama şansı az değil.
Jiraiya her painde tek jutsu olduğunu çok geç öğrendi. Ne kadar pain indirirse indirsin dövüşün bitmeyeceğini de bilmiyordu. Yenilme sebebi bu zaten. Nagato'nun sırrını bilmediği için gardını düşürüp kolunu kaybetti.
Itachi'nin en büyük kozu sharingan genjutsusu. O da bırak 6 rakibi, 2v1'de bile kullanıcı için riskli. Tsukiyomi kullanmak zorunda.
Pain bu jutsuya da çok ters. Tüm rinneganların ortak görüş alanından dolayı painlerin itachi'ye bakma ihtiyacı yok. Gökte uçan rinneganlı bi kuş, yerdeki bi kertenkele sayesinde hepsi gözünü kapatıp dövüşebilir bile.
Amaterasu desen deva path yanarken ateşi itebiliyor, jutsu emen zaten direk emiyor. Painlerden biri tutuşsa bile o pain kurtarır. Yetişemese dirilten pain alır diriltir.
Ayrıyeten MS teknikleri aşırı yorucu. Itachi 6 kişi ve devasa hayvanlar indirecek kondisyona ve chakraya sahip değil. Bi de painlerden biri diğerlerini diriltebiliyor. Itachi chakra limitini zorlayıp kendi kendine ölür muhtemelen.
----
Jiraiya'nın öyle göze batan statları veya tek atan havalı jutsusu yok. Yalnız adamın ne yapacağını kestiremiyorsun. 6 paine karşı tek kolla kaldığında bile bi tanesini bariyer tuzağına alıp götürmüş. Adamı genjutsu cahili diye biliyordu pain. 3 paini genjutsuyla yendi.
Jiraiya'nın uzmanlık alanı kurbağalarla beraber devasa jutsular atmaktı. Karşısına jutsu emen pain çıkınca en büyük kozu çöpe gitti. Bi de sadece tek painin jutsu emebileceğini başta bilmiyordu.
Onu ortadan kaldırsa diğerleriyle rahat savaşır. Son 2-3 tanesi kalınca da tek başına oyalayıp kurbağaların genjutsusuyla kazanabilir. Kazanacağı senaryo böyledir ama deva fazla tehlikeliydi. Ben %40 ihtimal veririm bu yüzden.
-----
Itachi'nin dövüşleri eşleşmeye çok bağlı. Genjutsusu işlerse tanrı gibi oluyor. İşlemezse zayıf kalıyor.
Orochimaru mesela ikiye bölsen geri birleşen bi tip. Hatta amaterasuyla yaksan deri değiştiriyor, ağzından yeni orochimaru çıkıyor.
Bu adamın ölmesi çok zor. Yalnız paralysis genjutsu ve totsuga kılıcına karşı bunların bi anlamı yok. Orochimaru'yu mahvetti.
Jiraiya'nın ise kurbağaları omzunda oturmuyor sadece. Direk füzyon halindeler. 7/24 chakra akımı var aralarında. Genjutsudan kurtulmayı bırak hiç yakalanmayabilir.
Orda sadece itachi'nin lafı yok. Kisame tsukiyomi ve amaterasu'dan haberdarken inanıyor, kakashi yanında jiraiya olduğu sürece naruto'ya bişey olmayacağını biliyor. Üstüne itachi ve pain'in lafları eklenince inanmamak zor artık.
Önceden dediğim gibi jiraiya ninjutsu uzmanı ama karşısında ninjutsu emen adam vardı. Bu yüzden fazla gösteremedi kendini.
Bence Pain yine katlederdi Jiraiya'yı.O sırrımız olmasa lafı tam fan servis lafı bence.Jiraiya arkadan darbe yiyene kadar burnu kanamadı o dövüşte. Pain kendi söyledi sırrını bilse kazanma şansı bile vardı jiraiya'nın. Tabi bence kazanamazdı ama şansı az değil.
Gereksiz bi fan service. Güç üzerinden yapılması da anlamsız. Hashirama'nın itachi için benden iyi ninja demesi gibi değil ki bu. Bildiğin yenerdin demiş. Ha bence de pain kazanırdı o ayrı ama böyle fan service yapılmaz.Bence Pain yine katlederdi Jiraiya'yı.O sırrımız olmasa lafı tam fan servis lafı bence.
Orda pain tek tek jutsularından bahsetmiyor. Sadece ana sırrını söyledi. O da jiraiya'nın yazdığı "gerçek beden burda değil" sırrı. Jiraiya bunu önceden farketse yenebilirdi demiş Pain.Dövüştükleri o labirent gibi yer Jiraiya'nın sannin moda geçmesi için bulunmaz nimetti.Açık alanda o kadar kolay kaçıp o moda giremezdi.Aynı şekilde painin sırları olsa da Pain'de Jiraiya'nın her şeyini bilmiyordu.Sannin mod ona da sürpriz olmuştu diye hatırlıyorum.
Saygıdan yavaş indirme durumundan bahsedilmedi. Hatta Konan'a "ben gelmeden öldürebilirsen öldür" diyor.Bide Pain tam güç girmedi Jiraiya'ya.Mazilerinden dolayı saygı duyup yavaşça indirmeye çalıştı.En baştan deva pathi ortaya sürse ve iki tarafa da avantaj sağlamıcak bir yerde dövüşseler bence Pain yine öyle aman aman zorlanmazdı.
Jiraiya o dönem en sevilen karakterlerden biriydi.İlk 3'te vardır muhtemelen.E o kadar sevilen karakteri de Pain'e resmen katlettirdi.O yüzden fanların gazını almak için o sözü söyletmesi çok mantıklı.Tam durumu kurtarma hamlesi.Hem Jiraiya'yı onore etti hem de ileride Naruto'nun kahramanlığının değerini arttırmak için Pain'i daha hayvan gösterdi.Gereksiz bi fan service. Güç üzerinden yapılması da anlamsız. Hashirama'nın itachi için benden iyi ninja demesi gibi değil ki bu. Bildiğin yenerdin demiş. Ha bence de pain kazanırdı o ayrı ama böyle fan service yapılmaz.