29 Aralık'ta Eiichiro Oda Ichiryū ga Shitto Shita Sugoi Hito (Büyük İnsanların Kıskançlıkları olarak çevirebiliriz.) isimli programa konuktu. (Tabi ki kendisi görünmedi, onun yerine temsili olarak Luffy vardı ve görüşleride yazılı olarak verildi.)
Programın mantığı kısaca şöyle: Ünlülerden 6 kişi seçiliyor, kendi alanlarıyla ilgili gıpta ettikleri/kıskandıkları şeyleri onlarla yapılan görüşmede söylüyorlar. Bu bölümde manga alanında seçilen kişi Eiichiro Oda idi.
Programın tamamı: Eiichiro Oda ile ilgili kısım 37. dakikadan itibaren başlıyor. (Videonun maalesef altyazısı yok.)
- Oda'nın gıpta ettiği/kıskandığı manga Naoshi Arakawa'nın "Your Lie in April" isimli mangasıymış.
-
Oda: Genelde manga bunun için uygun bir ortam olmamasına rağmen, bu manganın kağıt üzerinde müziği ifade edebilmesinden etkilendim.
- Oda bazen internetten ilginç mangaları araştırıyormuş. Çok boş vakti olmadığı için genellikle mangaların 1 ya da 2 ciltini okuyormuş. Ama "Your Lie in April" mangasının bütün ciltleri okumakla çok zaman geçirmiş ki mangasının teslim tarihini kaçıracakmış.
-
Oda: "Your Lie in April" mangasının sahip olduğu benzersiz duygu Japon insanının bazen fimlerde ve çizimlerde gösterdiği duyguyu geride bırakıyor. Onun çizimleri o kadar harikaydı ki gözlerimi sonraki panele geçirmek istemiyordum.
- Oda, bu panel boyunca müziği duyabildiğini söylüyor.
- Oda, "Your Lie in April" mangası Shueisha ile rekabet içinde olan Kodansha tarafında yayınlanmasına rağmen bu mangayı seçiyor.
Video için Ap'den Galaxy 9000'e ve önemli kesitleri aktaran Sandman'e teşekkür ederiz.