Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Dracule Mihawk

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Severim

Kullanılan: 340 76.2%
  • Sevmem

Kullanılan: 106 23.8%

• Kullanılan toplam oy
    446
Seride çok sevdiğim karakterlerden biridir. Ara ara işlemediği için bu karakterleri böyle sıkıntılar yaşanıyor. Marineford dışında neredeyse hiç aksiyonunu göstermedi herif. Ben Mihawk'ın işleniş biçiminden de rahatsızım. Atıyorum bir süpernova ile karşılaştır, alsın kolunu götürsün. En iyi kılıç ustası olmak isteyenler bunun peşine düşüp savaşmak istesin, Mihawk gitsin can sıkıntısından bir yonkou adasını bassın tek başına vs. 1100 bölüm olmuş 2-3 bölüm ayıramıyor musun? Bu adam uykusunu böldü diye doğu maviye kadar birini takip eden bir manyak. Tek başına takasıyla denizde dolaşıyor aşçı yok, marangoz yok, rotacı yok vs. Böyle bir adamken Perona'nın velayetini almış, Buggy ile iş yapan bir adam konumuna getirdi koskoca Mihawk'ı. Adamı HELVA yaptı HELVA.

Son cümlelerde önemli noktalara değinmişsin. Bir tarafta Shanks'a bakıyorsun adamın tam amacı hala belli değil, büyük işlerin peşinde. Diğer yanda Buggy ve dandik destekçileriyle takılan Mihawk var.

Lakabı en güçlü kılıç ustası. Japonca'sı beyazsakalın lakabı ile aynı. Güzel algı yapıyorsun reis
beyazsakalın lakabıda meyvesinin yıkıcılığından geliyorki zaten ? mıhawkınkide kılıç yeteneğine vurgu yapılıyor algı yapan yok statementsin anlamını anlamadan düz mantıkla yorumluyorsunuz.
Bak sana @Erkan12 ‘ye anlatır gibi anlatıyorum;

İmparator Kızıl Saç Şanks’tan bile daha iyi kılıç yetenekleri olan diyor, yani buradan anladığımız Kılıç Yeteneğinin Şanks‘tan daha iyi olduğu. Hakisi, fiziksel güç vs. açısından hangisi daha üstün söylememiş, tek kılıç yeteneği vasfından bahsetmiş, onda da Mihawk üstün.

Ayrıca dünyanın en iyi kılıç ustası diyor, burada da bütün kılıç ustalarından dayak yer manası çıkmıyor, hepsinden güçlü olduğu ve mantıken hepsini yeneceğinden bahsediyor.
kılıç yeteneğinde daha iyi dedik zaten ? kılıç kullanan herkesi 1v1 de alır çıkmıyor bunu anlaman lazım yazdığım şeyi birazdaha iyi oku demediğim şeyi demişim gibi göstermeye çalışma.

@Büyük Korsan Kaidou
bu en güçlü ünvanlarını sizin mantığınızla düz yorumlayalım yazarın verdiği bilgileri görmezden gelerek old wb en güçlü adam kılıcıda var mihawk en güçlü kılıç ustası ve aynı zamanda bi adam şimdi bunların hangisi daha güçlü size göre? önemli olan ünvanlara düz bakmak değil verilme sebeblerini anlayabilmek.
beyazsakalın lakabının sebebi vivre cardında açıklanıyor meyve yeteneğine itafen verildiği 1v1 herkesi alır mantığı çıkmaz.

MİHAWKIN ünvanı açıklanınca ise shankstan daha iyi kılıç yeteneklerine sahip diye övülüyor yani ünvanı alma sebebi elinde kılıç olan herkesi yenebilceğini göstermez ben hepsine kaybederde demedim zaten ama bu ünvan mihawk>shanks vermiyor.

beyazsakalın lakabıda meyvesinin yıkıcılığından geliyorki zaten ? mıhawkınkide kılıç yeteneğine vurgu yapılıyor algı yapan yok statementsin anlamını anlamadan düz mantıkla yorumluyorsunuz.

kılıç yeteneğinde daha iyi dedik zaten ? kılıç kullanan herkesi 1v1 de alır çıkmıyor bunu anlaman lazım yazdığım şeyi birazdaha iyi oku demediğim şeyi demişim gibi göstermeye çalışma.
E bildiğimiz şey şu; kılıç yeteneğinde Mihawk net olarak daha iyi. Diğer yeteneklerde aralarındaki fark belirsiz, herhangi bir tanım yok. Sadece kılıç yeteneğinde iyi diye bir ibare de yok. Diğer yetenekleri de pek tabii daha üstün olabilir. Buradan yola çıkarak Mihawk’ı övmen, üste çıkarman gerekiyor, Şanks’ı yukarıya çeken bir metin yok ortada, Mihawk’ı üste çıkaran bir metin var.

Bir alttaki metinde de en büyük kılıç ustası diyor, en yetenekli, yeteneği diğer kılıç ustalarının üstünde demiyor. Üstteki Şanks ile yapılan kıyası, alttaki ünvanla karıştırma. İkisi farklı şeyler.

@Büyük Korsan Kaidou
bu en güçlü ünvanlarını sizin mantığınızla düz yorumlayalım yazarın verdiği bilgileri görmezden gelerek old wb en güçlü adam kılıcıda var mihawk en güçlü kılıç ustası ve aynı zamanda bi adam şimdi bunların hangisi daha güçlü size göre? önemli olan ünvanlara düz bakmak değil verilme sebeblerini anlayabilmek.
beyazsakalın lakabının sebebi vivre cardında açıklanıyor meyve yeteneğine itafen verildiği 1v1 herkesi alır mantığı çıkmaz.

MİHAWKIN ünvanı açıklanınca ise shankstan daha iyi kılıç yeteneklerine sahip diye övülüyor yani ünvanı alma sebebi elinde kılıç olan herkesi yenebilceğini göstermez ben hepsine kaybederde demedim zaten ama bu ünvan mihawk>shanks vermiyor.
Adam, kılıç ustasından daha geniş bir kavram. Adam, yani insan erkek birey, kılıç ustalığı da yapan bütün erkekleri içine alan bir küme. Tıpkı yaratık/varlığın, adamdan daha geniş bir kavram olması gibi. Varlık, var olan her şeyi kapsar, buna insan/kedi/köpek vs. dahildir. Yani ünvan bakımından Varlık > Adam > Kılıç Ustası.

Wb’nin ünvanının dünyayı yok edebilecek güçte olmasından dolayı verildiği söyleniyor, meyvesinden dolayı verildiği değil. Meyvesinin verdiği güç kendisini en güçlü yapıyorsa, bu onun gücünden bir şey eksiltmez. Güç kıyası yaparken haki, kılıç, meyve gücü hariç tutarak güç kıyası yapmıyoruz. Karakterin sahip olduğu her şeyle güç kıyası yapıyoruz. Ayrıca sadece meyveyi dikkate alacak olursak, Wb’nin yediği meyve + karanlık meyvesi yiyen Teach’i direkt zirveye oturtmak lazım.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık