Aynen öyle. Dövüşü sulandırmaya gerek yok.Tüm yorumları okuyorum, herkesin kendince bir çıkarımı, fikri var. Fan, hater muhabbetine de girmeyeceğim. Hatta yonkou, shichibukai muhabbetine de girmeyeceğim.
Değinmek istediğim tek bir nokta var;
İki karakterin tüm güçlerini, yeteneklerini kullanarak dövüşmeleri(kılıç, hakinin her çeşidi, şeytan meyvesi, fiziksel güç, hız vs.) ile en iyi kılıç ustasını belirlemek için yaptıkları düellonun bir farkı yok. Birçok kişi, ''Mihawk daha iyi kılıç ustası ama Shanks genel olarak daha güçlü,'' düşüncesinde. Bu düşüncenin One Piece evreninde karşılığı yok. Bir insanın diğerinden daha iyi( ya da daha güçlü) kılıç ustası olduğunu anlamanız için o kişinin diğerini bir dövüşte alt etmesi gerekiyor. Ve bu iki karakter de kılıç ustası olduktan sonra bunu neyle desteklemek isterlerse onunla destekleyebilirler. İster meyve, ister haki, ister lanetli bir kılıç, ister hayvani bir fiziksel güç, isterse de ekstra bir hızla.
Shanks ve Mihawk kapışsalar ve Shanks Mihawk'ı yense, Mihawk daha iyi kılıç ustası demek için elimizde bir veri olmuyor. Çünkü adam yenilmiş. Aynısı 2 yıl önceki Zoro vs Mihawk için de geçerli.
En iyi kılıç ustası olmak için en iyiyi yenmek gerekiyorsa, kazanan daha iyi kılıç ustasıdır. Kaybeden tarafın daha iyi kılıç ustası olma ihtimali yok.
Önceden de yazmıştım yine yazayım. Mihawk, Shanks'ı yenmeden nasıl en iyi oldu? Şu an yenebileceğinin bir garantisi var mı? Yok. Ama unvan onda. Mihawk efendi zamanında gitmiş en iyi kimse onu kesmiş gelmiş. Unvan da kendisine kalmış. Zaten Oda'nın "Shanks'ın kılıç ustalığı en üst düzeyde ama unvan Mihawk'ta." sözü de benim düşüncelerimi onaylıyor. En üst düzeyin daha da üstü mü olurmuş? :/ Kısacası ileride bu olaya bir açıklama getirilirse eminim ki bu tarz bir açıklama gelecektir.
Ayrıca unvan üzerinden gidersek net bir şekilde Mihawk>Shanks oluyor. Denk dövüşürler ama kazanan Mihawk olur da değil hani. Bildiğin Mihawk daha üst düzey bir adam demektir. Yani bir nevi Mihawk=Kaido. Elinizi vicdanınıza koyun la. Mihawk gibi kendi halinde ve o kadar karizmasını çizdirecek olaylara karışmış bir adamla Kaido'yu nasıl yan yana koyabiliyorsunuz? :/ Geçiniz efenim bu işleri.
@Daredewill
Birkaç kişi Shanks dedi diye Shanks daha güçlü olmuyor. :/ Diyorum ya anket açsak en az %80 oy alır Kaido.