Arkadaşlar savaş lordları niye var? Yani yonkou'nun aslarından bile güçlü olamayacaklarsa eğer neden varlar? Bu adamların görevi nedir? Bakın tek tek inceleyebiliriz savaş lordlarını;
Mihawk: Dünyanın en iyi kılıç ustası, bir yonkou olan Shanks ile başa baş düellolar yapabiliyor.
Doflamingo: Yeraltı dünyasının Joker'i hemen hemen herkesle bağlantısı var, bir yerlerde bir şeytan meyvesi aranıyorsa mutlaka Doflamingo'ya başvuruluyor. Sahada olduğu kadar politik olarak da güçlü. Kralın hakisine sahip.
Crocodile (eski): Tıpkı Doflamingo gibi zeki birisi ve bir yonkou olan Beyazsakal ile bilinmeyen bir geçmişi var.
Gecko Moria (eski): Dünyanın en büyük korsan gemisi onun, geçmişi karanlık. Kaido ile çarpıştı, ona kafa tutacak kadar gözü kara.
Kuma: Marineford savaşında yeteneklerini görebildik, şimdilik kapalı kutu.
Karasakal (eski): Şu an bir yonkou.
Boa Hancock: Diğer savaş lordları kadar etkili olmasa bile kralın hakisine sahip birisi.
Jinbei (eski): Yine diğer savaş lordları kadar etkili değildi ama denizlerin şövalyesi idi.
Buggy: her şeye rağmen geçmişi ile o bir efsane ve bir yonkou'nun kankası.
Edward Weevil: Henüz bir başındaki ödül dışında bir bilgimiz yok ama epey güçlü olduğunu düşünüyorum.
Law (eski): OP evrenindeki en uçuk değere sahip olan olan meyvenin kullanıcısı, en kötü jenerasyondan birisi yeteneklerini biliyoruz.
Bakın dediğim gibi savaş lordları arasında da bir seviye var, ve listeye baktığımızda kimisi yonkou olmuş, kimisi yonkou ile çarpışabiliyor, kimisi isim yapmış kimisi ise Buggy
Seride büyük ihtimal savaş lordu sistemi kaldırılacak. Zaten Doflamingo gibi korkunç bir ismin artık bu unvana sahip olmaması ve yine lord sayısının 5'e düşmesi ve yine bu unvanın amacı dışında emellere alet olması kaldırılmasına en büyük sebep. Konuyu dağıtıyorum nerelere geldim. Toparlamak istiyorum;
Yonkou'nun as adamları sadece sahip oldukları hayvan gibi ödüller ve yine sırtlarını yaslayabilecekleri bir ağa babaları oldukları için göze korkutucu geliyor. Halbuki Doflamingo bir tayfa sahibi kendi başına bir kaptan bir ülkenin kralı. Ödülü ise dondurulmuş bir korsan. Eğer gerçekten bu seride Doflamingo ya da Mihawk bu seviyede bir savaş lordu bir yonkou adamı kadar gösterilemeyecekse yazıklar olsun.