Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dizi Sohbet, Soru, Haber ve Tartışma

Bu The Wheel Of Time dizisinin hala devam ediyor olması bana ilginç geliyor. Yani bu kadar yerden yere vurulan bir işe hala para harcaması amazon için ne kadar karlı çözemedim. Ne biliyim o diziye harcayacağın parayı İnvincible'a daha güzel animasyonlar için harcayabilirsin.
o devasa parayı çizgi filme mi gömsünler yani ?

Boşa para akıtılacağına hakikatten sevilen bir işe gömsünler daha iyi.
Bakış açısı farkı işte. Mesela bende lansman aracı gibi rengarenk giyinen bir süper kahramanı izlemek istemem. Gerçi ben ikisini de izlemem ya neyse. İzleyene saygılıyım, ben sıkılıyorum bunları izlerken sadece. O yüzden ikisine de harcanan paraya yazık. Bana göre tabi ki.

Bakış açısı farkı işte. Mesela bende lansman aracı gibi rengarenk giyinen bir süper kahramanı izlemek istemem. Gerçi ben ikisini de izlemem ya neyse. İzleyene saygılıyım, ben sıkılıyorum bunları izlerken sadece. O yüzden ikisine de harcanan paraya yazık. Bana göre tabi ki.
Hayır demek istediğim genel olarak sevilmeyen bir işe para yatırmak yerine sevilen bir işe para yatırmak daha mantıklı olur. Yapılan işin kalitesinden bağımsız dediğim.

Hayır demek istediğim genel olarak sevilmeyen bir işe para yatırmak yerine sevilen bir işe para yatırmak daha mantıklı olur. Yapılan işin kalitesinden bağımsız dediğim.
bütün herkes sevilen işlere para yatırırsa genel izleyici tarafından sevilmeyen ama kaliteli işler ne olacak ?

bir de bu işin çeşitlilik boyutu var. adamlar tutsa tutmasa da fantastik eser uyarlaması kütüphanede dursun seçenek olarak bu da var falan diye de düşünüyorlar sanırsam

bütün herkes sevilen işlere para yatırırsa genel izleyici tarafından sevilmeyen ama kaliteli işler ne olacak ?
Evet bu dediğimin böyle bir eksisi de var fakat sana kar getirmeyen hatta zarar bile ettirebilecek bir işe ne kadar kalitelide olsa bir noktadan sonra desteği kesersin. Zaten günümüzde de bu yüzden şirketler zarar ediyor. Sırf kendileri kaliteli olacağına inandıkları şeylere saçma derecede paralar ödeyip kimsenin sevmeyeceği işler çıkarıyorlar. Elbette bir işin ileride ne kadar para getireceğini önceden net bilemezsin fakat yaptığın iş sana hala bir kazanç getirmiyorsa onu en kısa zamanda sonlandırmak en mantıklı şeydir. Mesela HBO sırf Velma gibi bir garabeti yayınlatacak diye kaç tane diziyi yarıda iptal etti. E ne oldu sonra? 2 sezonu zor gördü Velma. The Wheel Of Time'ın 3. sezonu gelecek kimse konuşmuyor bile. Yani bilemiyorum hala olmayan bir işi zorlamak akıl karı gelmiyor bana.

Ama oturup izlediniz. Daha başlamadan bloglarda milyonlarca sayfada tartışması döndü. Yayıncı platform sırf merak için üye kazandı. Tabi ki bütçe böyle şeylere harcanır. Çizgi filme kimse bütçe harcamaz. Bana asıl saçma gelen zaten çekilmiş bir dizinin neden farklı versiyonları kısa süre sonra yeniden çekilir kısmı olur hep. Örneğin; Mathieu Kassovitz ‘in başrolünde oynadığı Le Bureau des Legendes 2015-2020 arası dünyanın her yerinde fırtınalar estirdi. Kimle konuşsam “Beni bu akşam es geçin, dizimin yeni bölümü var” derdi. Kalkıp The Agency diye Amerikan versiyonunu çektiler. Diğerinin izlenme oranının yarısına bile gelemedi. Bir de bilmem kaç sezon onayı geldi. İzlemiyor muyum, gözlerimi ekrandan ayırmadan izliyorum hem de. Michael Fassbender’ı ama.

Evet bu dediğimin böyle bir eksisi de var fakat sana kar getirmeyen hatta zarar bile ettirebilecek bir işe ne kadar kalitelide olsa bir noktadan sonra desteği kesersin. Zaten günümüzde de bu yüzden şirketler zarar ediyor. Sırf kendileri kaliteli olacağına inandıkları şeylere saçma derecede paralar ödeyip kimsenin sevmeyeceği işler çıkarıyorlar. Elbette bir işin ileride ne kadar para getireceğini önceden net bilemezsin fakat yaptığın iş sana hala bir kazanç getirmiyorsa onu en kısa zamanda sonlandırmak en mantıklı şeydir. Mesela HBO sırf Velma gibi bir garabeti yayınlatacak diye kaç tane diziyi yarıda iptal etti. E ne oldu sonra? 2 sezonu zor gördü Velma. The Wheel Of Time'ın 3. sezonu gelecek kimse konuşmuyor bile. Yani bilemiyorum hala olmayan bir işi zorlamak akıl karı gelmiyor bana.
bence çok basit düşünüyorsun . yapılan her yatırımın getirisi maliyetiyle paralel ölçülür.

eğer ki adamlar hali hazırda sallıyorum 300 milyon dolar gömüp belli bir zemin oluşturup kalan sezonlar için de ortalama 50 milyon dolar harcayacaklarsa hali hazırda -300 milyonda olduğun için diziyi bitirip kütüphaneye kpymak en iyisi olur. daha bu dizinin showrunnerlarıyla yapımcılarıyla falan nasıl anlaşmalar yapılmıştır vs bir sürü bilmediğimiz etken var.

bir de buradaki kazanç faktörü sinema filmi gibi bir şey değil. abonelik sistemi. amazon wheel of time için ekstra abone toplayamadı gibi ama biraz da battı balık yan gider durumu gibi bir şey var ortada. hem bu hem de kütüphaneye cesitlilik eklemek+ prestijli bir seriyi yarıda bırakmamaya çalışmakta bu sebeplere eklenebilir bence

Sıx Feet Under son bölüm spoiler vermicem ama son iki bölüm sesim içime kaçtı, gözlerim doldu. Bir tane spoiler yemiştim ama geri kalanlarını beklemiyordum. En muhteşem finallerden biri olmuş. İyi ki geç izlemişim. İlk izlediğim zaman ile şimdi o kadar fark var ki…. Bu dizi sayfa sayfa anlatılır neredeyse… Karakter değişimleri, derinlikleri…. Efsane bir seriymiş. Üzgünüm Fisherlar :(

Edit;
Lisa onun kaybolma ve ölme durumlarında başlamıştım ben ağlamaya Nate in dramı o duygusal halleri sanki ben Lisaydım ne biletim Mayaydım. İnsanlar yıkılıyor, tökezliyor ama finalde de ağladım ;(

Sıx Feet Under son bölüm spoiler vermicem ama son iki bölüm sesim içime kaçtı, gözlerim doldu. Bir tane spoiler yemiştim ama geri kalanlarını beklemiyordum. En muhteşem finallerden biri olmuş. İyi ki geç izlemişim. İlk izlediğim zaman ile şimdi o kadar fark var ki…. Bu dizi sayfa sayfa anlatılır neredeyse… Karakter değişimleri, derinlikleri…. Efsane bir seriymiş. Üzgünüm Fisherlar :(

Edit;
Lisa onun kaybolma ve ölme durumlarında başlamıştım ben ağlamaya Nate in dramı o duygusal halleri sanki ben Lisaydım ne biletim Mayaydım. İnsanlar yıkılıyor, tökezliyor ama finalde de ağladım ;(

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık