4. bölüme geldim. Menzilcilerin güney doğudaki ata toprağını, İsmailağanın İstanbul’daki dergahını ve yaşayış tarzını, kaplancılar tarzı tarikatların kızları insan içine çıkartmama anlayışını (Menzil ve İsmailağacılar içinde kızları okutmayanlar artık azınlık kalmış durumda. Kaplancılar erkekler de okutmaz.) ve fetönün de patatesli yumurtasını alıp tarikat yapmışlar.Genelde izlediğim diziler benzer türler olur. Türk işi aşk, dram dizileri izlemem. Geçen günlerde Kızıl Goncalar dizisindeki malum Ramazan kim sahnesini izledikten sonra 2-3 sahne daha çıktı önüme. Merak edip bakayım dedim şöyle. 3. Bölüme geldim. Bu hikayenin hem seküler tarafıyla hem de tarikatçı tarafıyla sürekli irtibatta olan birisi olarak genel kurguyu beğendim. Faniler Tarikatı, giyim ve yapı olarak İsmailağacılara benziyor.
Çocuk gelin olayı da yakın zamanda bu cemaatle ilgili haberlerle birlikte gündeme geldiği için referans noktası burası olabilir.
Birkaç ufak falsosu olsa da güzel dizi gibi duruyor ben beğendim. Ufak detaylar hoşuma gitti. Mesela bu tarikatçıların hepsini yattığı yerlerin yanında arapuar anahtar (seyyar olan anahtar) olması detayı çok ince bir detay mesela.
Ekleme: Genel olarak oyunculukları da beğendim. Özgü Namal ve Erkan avcı özellikle çok iyi oynuyorlar. Erkan Avcının oynadığı oyuncu nedense cüppeliyi andırıyor hep bana konuşmasındaki vurgulamalar bile tarikatların vaizleri gibi. Güzel. İki genç kız oyuncu da güzel oynuyor. Özcan Deniz bile ortalamanın üstünde. Mert Yazıcıoğlu zaten mimikleriyle oynadığı role cuk diye oturmuş.
Bakalım ileride hangi tarikatları