Ben Force Awakens izleyip bıraktım şahsen, böyle saçma bir şey olamaz diye. İmparatorluğu indirdin ama hemen yeniden küllerinden doğmuş. Rey sıfır eğitimle koca Jedi masterlarının ıkına ırkına yaptığı Jedi numaralarını yapıyor, ışın kılıcı ustalığı falan. Ben Jedi'ın dönüşü filminde gene mi Ölüm Yıldızı demiş adamım(gerçi 4. filme göre iyiydi gene) adam tutmuş gene ölüm yıldızı koyuyor önümüze. Ölüm Yıldızı o kadar kolay yapılsa Palpatine düşmezdi koç dedim. İmparatorluk imkanlarını seferber edildiği zaman anca bitiyor bunlar ellerinde hiçbir şey yok çok daha büyüğünü yapmışlar, yok ya? Bir de Han Solo'ya da söyletmiyor mu "daha büyüğü yani" diye. Şu sahneyi çekmeye insan utanır lan. Aynı olay örgüsünü önümüze koymuşsun hiç değiştirmeden.
Hayır bir de bir bakıyorum o zaman yorumlara, kimse olumsuz yorum yapmıyor. Neymiş risk almadan güzel film çekmiş falan filan. Şaka gibi. Belliydi böyle olacağı. Adamlar eski karakterleri filmlerde bir bir öldürürüz deyip başka hiçbir plan, olay örgüsü tasarlamadan, 4. filmin güzel makyajlanmış halini koydular önümüze. Daha o zamandan belliydi zaten batacağı.