Şöyle bilimle alakalı güzel dizi var mı? Genius beğenmedim .
1-) Stargate; günümüz zamanında geçer. İlk seri 10 sezon. Bilim-kurgu, uzaylı, macera çok iyi sarıyor ki çoğu kişi ikinci kez izler.
2-) Babylon 5; gelecek zamanda geçer. Bilim-kurgu, uzaylı teması bu dizide de temeldedir. Stargateden daha eski bir yapımdır. Stargatedeki savaş havasından çok diplomasi ön plandadır. Stargate ucu açık bir seri iken Babylon 5 konu bütünlüğüyle müthiş bir seridir.
3-) Firefly; Gelecek zamanda geçer. Tayfa, korsan, western, macera havası vardır(bir yönüyle black lagoon, bir yönüyle cowboy bebopa benzetirim). Çok çabuk ısınılan bu seri ne yazıkki tek sezonla yarım kalmıştır. Sonrasında çekilen bir film ile bitirilmiştir.
4-) Westworld; gelecek zamanda geçer. Bilim-kurgu, teknoloji. Robot- yapay zeka- bilinç oluşması teması işlenmekte. 10 bölümlük tek sezon yayınlanmıştır. ( westworld ismi yapay vahşi batı parkına verilen isimdir)
5-) Black Mirror; her bölüm farklı konu, farklı gerçeklik, farklı teknoloji, farklı oyuncular ve farklı yönetmenlerle çekilmiştir(aynı yazar hepsi). Gelişebilecek olası teknolojilerin, insan ve toplum üzerinde oluşturabileceği psikolojik, sosyal ve ahlaki yönden olumsuz etkileri işlemektedir. Beni bir süreden sonra bayan bir dizi olsa da çoğu bölüm ufuk açıcıdır.
6-) Battlestar Galactica; gelecek zamanda insanlar ve insan yapımı robotlar arasındaki savaşı işler. 10 bölümden sonrasını izleyemedim. Hiç tavsiye etmem. Stargate ve Babylon 5ın eline su dökemez