Albüm adı: Concrete Flower
Sanatçı: THE ROOP
Yayınlandığı yıl: 2022
Tür: Dans-rock, dans-pop, elektronik pop, indie pop, pop rock, disko
Şarkı sayısı: 10
Şarkı listesi:
- On Fire
- Let's Get Naked
- Ohmygodable
- Running From Myself
- Love Is All We Got
- Discoteque
- Wabi Sabi
- She Lives Here
- Every Second
- Multiply
Litvanyalı grup THE ROOP'u ilk 2021 yılında ESC sayesinde tanımıştım. Concrete Flower da iki ESC şarkısıyla birlikte gelişen bir albüm. Albümü pop ve dans müziklerinin indie ve rock türleriyle harmanlandığı bir albüm olarak tanımlayabiliriz. O hâlde bazı şarkıları değerlendirmek istiyorum.
On Fire, 2020 yılında yayınlanan ve o yıl grubun ESC'de Litvanya'yı temsil eden minik minik indie tınılı bir dans rock şarkısı. En güçlü şarkıyla başlangıç yapılması güzel bir fikir. Eğer ikinci büyük hiti olmasa şarkının başta olması albümü sonuna kadar dinlenebilmesini sürdürülebilmek riskli düşünülebilirdi. Albümde en sevdiğim şarkıdır. Bu anlamda albümün ilk dakikaları memnuniyetle başlangıç var.
Let's Get Naked, elektronik pop türünde dans parçasıdır. Şarkı bazen 1990-2000 arası remiks esintileri verdiğini söyleyebilirim. Sona doğru tek sözcük oyunları yaparak hareketi yukarıya çıkarıyor. On Fire'dan sonra daha ritmik şarkıya geçiş güzel bence. Sevdim.
Ohmygodable, disko ve elektronik ögeleri taşıyan yüksek tempo bir dans şarkısı. Albümde tempoya yükselten birkaç şarkıdan biridir. Zumba yaptıracak bir şarkıdır. Önceki iki şarkının üstüne ritmik seviyeye çıkar.
Running From Myself, albümün ilk slow şarkısıdır. Indie türüne yakın olan şarkı yüksek tempo şarkılar arasında bir mola olarak güzel yedirilmiş.
Love Is All We Got, başta yavaş ortalara doğru yüksek tempo olan bir elektronik pop ve disko şarkısı. Bu şarkıyı seviyorum ancak şarkı grubun söyleyiş biçimiyle biraz On Fire şarkısının tür farklılığı yapmış havası veriyor. Tekrar belirtiyorum, biraz. O da nakarat kısmında ama tamamen müziğe geçişin olduğu son kısım çok hoş.
Discoteque, 2021 yılında yayınlanan, aynı yıl grubun ESC'de Litvanya'yı temsil eden ve ülkesine sekizincilikle en iyi dereceyi getiren bir elektronik pop ve disko karışımı şarkı. Hemen herkes On Fire karşısında yarışma bazında değerlendirerek bu şarkıyı alt seviyesinde görürler. Ben iki şarkıyı da seviyorum, hatta bu da pozitif etmesiyle albümde en sevdiğim şarkıdır. Şarkının performansını bırakıyorum. Performansta yaptıkları hareketler kişiye geçiyor. Enerjisini yükseltmek isteyene dinlemesini önereceğim şarkı. Şarkının ortalarda olması doğru bir seçim olmuş. Tam ortadan enerji veriyor.
Wabi Sabi, orta tempoda bir dans-rock parçasıdır. Solist Discoteque şarkısını ne kadar yumuşak tonlarda söylediyse burada o kadar kalın tonlarda söylüyor ve vurucu dans ritimleri devreye giriyor. Dans etmek isteyen için devamdır.
She Lives Here, genel havası slow bir şarkı olup bazı kısımlarda ritmi olan indie türünde bir şarkıdır. Önceki şarkılar dinledikten sonra keyif kaçıyor ama dinlenebilir bir şarkı. Müziği insanı sakinleştiriyor.
Every Second, bir dans-pop şarkısıdır ve birkaç kısımda indie pop türü kullanılıyor. Şarkının remiks söylemi var. Yani tekrarlı sözcük ve sözcük grubu ile müzik. Fena değil.
Kapanış şarkısı Multiply, elektronik pop bir dans parçasıdır. Bu da fena değil ama ilk şarkıları gibi enerjik asla değil. Dinlenmesi olan bir dans kapanışı.
Son dört parça ortalamayı biraz düşürüyor. Onlar olmasa sonuç yüksek olurdu. Puanım 10 üzerinden 7.5.